Over iFoneguide

iFoneguide richt zich op het aanbieden van applicaties en tweaks voor de iPhone van Apple.
Je kunt iFoneguide beschouwen als een open source project, waaraan iedereen mag bijdragen. iFoneguide wordt onderhouden door een selecte groep van toegewijde iPhoners van het eerste uur. De iPhone kwam in juni 2007 op de (Amerikaanse) markt en bleek al snel bruikbaar in het Nederlandstalige spraakgebied en elders. iFoneguide schat het aantal iPhones van de eerste generatie op meerdere tienduizenden alleen al in het Nederlandstalige spraakgebied.

Geschiedenis

iFoneguide is in november 2007 opgericht door Fresh & Sjowol.
In het begin was iFoneguide website met Engelstalige handleidingen om de iPhone helemaal bellend te maken. Met deze (Engelstalige) handleidingen vierde iFoneguide hoogtijdagen tijdens het firmware 1.1.2 tijdperk.

iFoneguide is zich in de loop der tijd steeds meer gaan richten op het automatiseren van applicaties die belangrijk zijn voor het gebruik van de iPhone in het Nederlandstalige gebied. Het bewijs daarvan vind je in onze Cydia-repository.
De unlockhandleidingen kwamen ook weer helemaal actueel terug in het Nederlands en iFoneguide bouwde in razendsnel tempo een goede reputatie op in België en Nederland. iFoneguide wordt bedreven door Fresh naar een origineel idee van Sjowol in Los Angeles, US (maar een echte Hagenees!).

Heden en toekomst

In Februari 2008 introduceert iFoneguide de eXperimental repository voor de AppTapp Installer (ook wel bekend als iFoneguideX). Vanaf dat moment hebben diverse iPhoneclubleden (zoals Fab1Man, Croiman, ArB en Destiny) zich enorm ingespannen om inhoud te geven aan dit eXperimental idee. iFoneguide eXperimental bleek vanaf het begin een enorm succes.

In juli 2008 is de iPhone 3G geïntroduceerd, maar ook software 2.0(x) voor het huidige en eerste model iPhone.
iFoneguide zal zich in de toekomst verder ontwikkelen als aanbieder van allerlei leuke en handige applicaties en tweaks voor beide versies van de iPhone, met name voor gebruik in het Nederlandstalige gebied. De nieuwe koers vroeg bovendien om een vernieuwde begeleidende website die de installer repositories ondersteunt.

In het vervolg kan iedereen die zich met iPhonetweaks bezig houdt zijn applicaties aanbieden via iFoneguide. Op de vernieuwde website kan de ontwikkelaar van een pakket dieper ingaan op zijn/haar creaties en kunnen aangemelde gebruikers reacties, verbetervoorstellen en waardering achterlaten.

iFoneguide heeft in de toekomst nog veel meer in petto, bezoek de website dus regelmatig!