De iPhone 3GS jailbreak is er, maar het iPhone Dev Team maakt hem nog niet openbaar

Het iPhone Dev Team heeft het schijnbaar alweer voor elkaar; ze kunnen de iPhone 3GS jailbreaken op firmware 3.0. Toch heeft het team besloten de jailbreak voor de iPhone 3GS nog niet vrij te geven, omdat er nog relatief weinig bellers zijn met een iPhone 3GS. Dat aantal is – in vergelijking met het aantal iPhone 2G en iPhone 3G bezitters – redelijk laag. Apple zou voortijdig een eind kunnen maken aan dit succes en juist daarom is de iPhone 3GS jailbreak er nog niet.

Je kunt niet ontkennen dat het iPhone Dev Team eerlijk is, er wordt waarempel strategisch nagedacht! Dat is iets dat in het verleden wel anders was. De reden waarom het iPhone Dev Team zijn jailbreakgeheim niet prijsgeeft is simpelweg, omdat nog relatief weinig mensen een iPhone 3Gs hebben. In grote delen van de wereld is de iPhone 3GS nog niet eens te koop!

Om de iPhone 3Gs te jailbreaken moet je blijkbaar de ECID code van jouw iPhone 3GS kennen. Die weet je pas nadat je een iPhone 3Gs hebt gekocht. Als je deze ECID code niet hebt zou Apple je kunnen weerhouden om nieuwere OS software te installeren op je gehackte iPhone 3GS! Blijkbaar heb je deze ECID code nodig om je iPhone 3G S voorgoed te kunnen jailbreaken. Het iPhone Dev Team wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk iPhone 3GS bezitters hun ECID code kunnen achterhalen, om voor altijd te kunnen jailbreaken. Het iPhone Dev Team noemt deze ‘bug’ in de iPhone 3GS  “iBoot-family img3”. Het team wil voorkomen dat Apple voortijdig een eind maakt aan de ‘iBoot-family img3 bug’ ‘, zodat zoveel mogelijk iPhone 3Gs bezitters de ECID code van de iPhone kunnen achterhalen.

Volgens het iPhone Dev Team is er natuurlijk een kans dat Apple de bug al voortijdig weet te vinden en op te lossen. Het iPhone Dev Team zou dan weer van voor af aan moeten beginnen, maar dat zien zij nou éénmaal als het kat-en-muis spel.

Apple zal gegarandeerd gauw komen met een update voor iPhone OS 3.0, die de UltraSn0w unlock van de iPhone 3G ongedaan maakt. Zo verging het in het verleden YellowSn0w ook. Trap er dit keer dus niet in, maar blijf op 3.0 tot er een oplossing is voor een eventueel hogere OS versie.
Laten we hopen dat Apple de “iBoot-family img3” bug in de iPhone 3GS niet vindt…

3 Reacties op “De iPhone 3GS jailbreak is er, maar het iPhone Dev Team maakt hem nog niet openbaar”

 1. jehja schreef:

  eej en waar vind je die code

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Fresh schreef:

  @djpinscher: Heb je de 3GS? Ik kan me voorstellen dat je met smart wacht op de jailbreak!

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. djpinscher schreef:

  nou ik heb hem wel en ik zit echt tewachten 🙁

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie