Eindelijk MMS op de iPhone met firmware 3.0, maar pas op!

  

Met de introductie van firmware 3.0 voor alle iPhone generaties komt ook MMS ter beschikking op alle iPhones. Dat is leuk, want met MMS kun je multimedia bestanden versturen naar een andere mobiele telefoon. Standaard staat de MMS optie aan in software 3.0. Let daarom goed op je telefoonrekening…


Als je software 3.0 op je iPhone hebt geïnstalleerd zul je vast wel gemerkt hebben dat je foto’s kunt meesturen met een SMS, je bericht wordt dan verstuurd als MMS. MMS  is een uitbreiding van SMS.
Waar je met SMS alleen een kort tekstbericht kunt versturen, kun je met MMS dus ook allerlei multimedia bestanden meesturen zoals foto’s en zelfs video’s (video’s naar verwachting alleen op de nieuwe iPhone 3Gs). Dit artikel gaat echter niet over het verschil tussen SMS en MMS, maar wel over het verschil op je telefoonrekening!
Na de installatie van firmware 3.0 staat de MMS optie ingeschakeld op je iPhone. Zowel SMS- als MMS berichten verstuur je voortaan met de app “berichten” op je springboard.

Hoewel je het misschien niet beseft zijn SMS en MMS twee afzonderlijke mobiele diensten en ze hebben dus ook in veel gevallen een eigen tarief per bericht. Doorgaans is het versturen van een MMS bericht veel duurder dan een SMS en daar knelt precies de schoen. Het gebruik van MMS kan je namelijk duur komen te staan.
De prijs per MMS hangt van je telecomprovider en je abonnement af. Soms wordt alles uit je belbundel betaald, maar bij de meeste providers betaal je gewoon per verzonden bericht en dat kan onopgemerkt duur zijn, zeker als je MMSjes gaat vesrturen i.p.v. SMSjes.

Heb je een SMS bundel in je abonnement? Dan worden MMS berichten meestal niet uit de SMS bundel betaald, maar als aparte kosten in rekening gebracht! Je krijgt dus extra kosten op je maandelijkse factuur te zien.
Bij prepaid gaat het bedrag voor een MMS direct van je tegoed af ondanks de SMS bundel die je misschien hebt.

Onze zoektocht op internet wees uit dat de meeste providers niet duidelijk zijn over de prijzen van MMS berichten. Ze vermelden vaak wel per abonnement de kosten van een MMS bericht, maar of MMS is inbegrepen is in een SMS bundel blijft meestal onduidelijk. Ga er maar gewoon vanuit dat MMS extra in rekening wordt gebracht, totdat het tegendeel is bewezen.

Ben je onzeker geworden? Schakel MMS dan gewoon uit op je iPhone! Dat doe je als volgt:

 1. Ga op je iPhone naar “Instellingen”.
 2. Ga in de instellingen naar “Berichten”.
 3. Zet de optie “MMS-berichten” uit.
 4. Druk op de home knop om weer terug te gaan naar je beginscherm.

Na deze procedure kun je er zeker van zijn dat je alleen maar SMSjes verstuurt.
Nu heb je alle tijd om bij je mobiele provider na te gaan hoe dat nou zit met de kosten voor MMS in combinatie met jouw belbundel en SMS bundel.
Je kunt natuurlijk op de website van je telecomaanbieder kijken, maar ook sites als www.bellen.com bieden misschien uitkomst.

Aarzel niet om naar de klantenservice van je mobiele aanbieder te bellen met je vraag, dat is meestal gratis.
Laat je voorlichten over het gebruik van MMS in combinatie met jouw abonnement. Op basis van die informatie kun je besluiten om MMS weer in te schakelen op je iPhone.

MMS uit

MMS uit

MMS aan

MMS aan

10 Reacties op “Eindelijk MMS op de iPhone met firmware 3.0, maar pas op!”

 1. Blenderacu schreef:

  ???????,??????????! .

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. WILDKATlvt schreef:

  ???????,??????????! .

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Dude333 schreef:

  Nadat vrienden mij er op wezen dat ze SMS berichten als MMS ontvingen ging ik zojuist mijn rekeningen bekijken. En ja hoor, MMS wordt buiten mijn bundel a 0,42 cent in rekening gebracht.

  Na te googelen kwam ik op deze site en werd het me duidelijk. Bedankt voor het duidelijke verhaal en de oplossing. Super!

  Ter informatie, ik heb een 3GS met laatste firmware ( 3.01 of zo ) en een abonnement bij t-mobile ( 30 euro per maand normaal ) maar daar kwamen nu de MMS kosten bovenop zonder dat ik het door had. Check dus snel je eigen situatie, iPhone bezitters!

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. peter schreef:

  wooooow inderdaad, je denkt sms te versturen, maar is mms !!!!!
  (mijn belsaldo zakte al verdacht snel) bedankt voor deze melding.
  mvg peter.

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Fresh schreef:

  Rectificatie: MMS is niet beschikbaar gesteld voor de iPhone 2G. Apple heeft vooraf beloofd dat 3.0 in het algemeen MMS ondersteuning zou hebben, maar helaas. Veel iPhone 2G gebruikers zijn teleurgesteld.
  MMS is alleen beschikbaar voor de iPhone 3G en de iPhone 3GS.

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. norman schreef:

  Fresh, ik heb alles geprobeerd maar nog steeds geen mms

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Fresh schreef:

  @norman: Je hebt je mobiele datanetwerk nog niet ingesteld waarschijnlijk. Ga op je iPhone naar Instellingen-> Algemeen -> Netwerk -> Mobiel Datanetwerk. Bij APN vul je in: live.vodafone.com. Bij Gebruikersnaam: vodafone. Bij Wachtwoord: vodafone. Dat zou het moeten zijn.
  Let er wel op dat je via deze instellingen ook gebruik kunt maken van mobiel internet via 3G en GPRS van Vodafone. Als je geen internetbundel hebt via Blox kan je dat duur komen te staan. Check: http://www.ifoneguide.nl/?p=469

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. norman schreef:

  Bedankt Fresh,

  ik bel met vodafone maar ik heb helemaal geen installer zoals daar staat, dus ik kan het niet invullen bij een installer.app en bij cydia doet hij het niet.

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. Fresh schreef:

  @norman: Je vertelt niet met welke provider je belt. Je moet wellicht een aantal instellingen specifiek voor jouw provider wijzigen.
  http://www.iphoneclub.nl/forum/f59/iphone-help/f5/wiki-begrippen/8918-mms.html

  BeantwoordenBeantwoorden
 10. norman schreef:

  ik heb mijn iphone 3G geupdate met ultrasnow maar ik kan geen mms sturen of ontvangen hoe nu ?

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie