iPhone OS 3.0 komt op 17 juni. Wat is nieuw in deze firmware ?

Tijdens de keynote op 8 juni 2009 heeft Apple OS 3.0 voor de iPhone en de iPod aangekondigd. Het goede nieuws is dat deze firmware gratis is voor alle iPhone bezitters. Dit is een grote update met meer dan 100  interessante verniewingen en verbeteringen.
title-20090608

 

Ons overzicht is natuurlijk niet uitputtend, maar beschrijft de belangrijkste nieuwe features.

  • De iPhone krijgt eindelijk MMS, een uitbreiding van SMS, waarmee je ook foto’s, video’s en geluid kunt versturen. Een functie waar velen op hebben gewacht.
  • De iPhone krijgt een modemfunctie, daarmee kun je je iPhone onderweg gebruiken als modem voor je laptop. Daardoor krijg je de mogelijkheid om onderweg op je laptop of netbook gebruik te maken van mobiele internet via de iPhone, dus. Het werkt via bluetooth en USB. Je provider moet dit wel toestaan.
  • Safari is vernieuwd en kan streaming video en audio weergeven.
  • Mocht je iPhone zoekgeraakt of gestolen zijn, dan kun je hem in Google Maps gemakkelijk traceren. Je kunt op de kaart zien waar je iPhone zich bevindt. Je kunt op afstand alle persoonlijke inhoud op je iPhone wissen. Je moet wel aangemeld zijn bij MobileMe van Apple om deze functie te kunnen gebruiken.
  • Voor de gamers is er ook nieuws. Je kunt in een multiplayer spel zoeken naar een andere iPhonegebruiker in de buurt die ook wil spelen. De iPhone zoekt je tegenspeler automatisch op.
  • Heel interessant is de integratie van TomTom! De iPhone gaat alle bekende functies van TomTom navigatie met gesproken aanwijzingen ondersteunen. Eindelijk! De kaarten zullen echter wel geld kosten. Er komen accesoires om je iPhone in de auto te bevestigen voor navigatie. Een GPS is natuurlijk wel een voorwaarde. Zowel de iPhone 3G als de iPhone 3Gs hebben een GPS ontvanger aan boord.
  • In de App Store wordt het mogelijk om e-book, electronische boeken, te kopen. Via de AppStore aangeschafte boeken kunnen gedeeltelijk via mail verstuurd worden. Overigens komen er naast boeken ook tijdschriften en kranten beschikbaar.

Firmware 3.0 komt op 17  juni 2009 beschikbaar. Voor alle iPhones is OS 3.0 gratis, als je een iPod hebt moet je een klein bedrag betalen.
Let er wel op dat gekraakte iPhones weer gesimlockt zullen zijn als je gewoon met iTunes de nieuwe firmware installeert. Mochten er unlocks komen, dan lees je dat natuurlijk op iFoneguide!

Plaats een Reactie