Tsamba unlock voor de iPhone 3G is fake! MuscleNerd bevestigt het.

Tijdens mijn zoektocht op internet naar een softwarematige unlock voor de iPhone 3G op 2.2.1 kwam ik de Tsamba unlockmethode tegen. Deze methode lijkt serieus; Ik heb de methode zelf geprobeerd en kom tot de conclusie dat hij niet werkt. Ook MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft zich fel in de strijd gemengd en de unlock (terecht) “fake” verklaard.

De Tsamba unlockmethode wordt vermeld op een Filippijns forum. Je moet via Winscp een aantal bestanden naar de iPhone kopiëren, waaronder een aantal geluidsbestanden, een uitvoerbaar Unix-programma en basebandbestanden. De methode geeft de indruk de modemfirmware van 2.2.1 te zullen downgraden naar die van firmware 2.2. Zoals wellicht bekend werkt de yellowsn0w unlock alleen op de modemfirmware van 2.2 en niet meer op iPhones (3G) die met iTunes naar 2.2.1 zijn geüpdate.
Het heeft geen nut om verder in detail op de Tsamba methode in te gaan, want die “unlock” werkt toch niet. De makers houden echter wel stug vol dat hun methode werkt en beschuldigen mensen er steeds van dat ze de methode gewoon niet goed uitvoeren.

Een moedige gebruiker op het bewuste forum heeft een nieuw topic geopend, waarin hij op niet mis te verstane wijze (nogmaals) kenbaar maakt dat de methode niet werkt. Het “Tsamba Team” bindt echter niet in, sterker nog, de kritische topiceigenaar is tijdelijk verbannen van het forum. Zijn conclusie is dat je iPhone 3G na het toepassen van de Tsamba methode helemaal geen netwerk meer vindt, dus ook niet met de sim van het officiële netwerk. Welnu, ik kan me hier volledig bij aansluiten, want ik kreeg ook geen contact meer met het T-Mobile netwerk met mijn T-Mobile gelockte iPhone 3G na het testen van de Tsamba unlock. Gelukkig werkte hij weer na een herstel met iTunes.  Ik vraag me af waarom het Tsamba Team zo’n fakeoplossing zo stellig blijft verdedigen. Bizar!

MuscleNerd, bekend van het iPhone Dev Team, het team dat vaak als enige met werkende oplossingen komt, heeft zich in die discussie gemengd. Hij heeft zich in de bestanden verdiept en komt tot de conclusie dat de geluidsbestanden die naar de iPhone moeten worden gekopieerd erotisch getint zijn. Niet echt geloofwaardig die unlockmethode. MuscleNerd, maar ook ik, wil waarschuwen voor deze unlockscam en hij doet dat ook op Twitter.

Zie dit artikel ook maar als waarschuwing. Voer de Tsamba methode dus niet uit. Ik heb bewust de links naar de verschillende sites helemaal onderaan het artikel geplaatst.
Dit artikel is niet alleen bedoeld om je van mijn kant te waarschuwen voor de Tsamba unlock, maar ook om je te laten genieten van de felle discussies op het bewuste Filippijnse forum. Dat sommige posters op dat forum er wel erg laat achterkomen dat MuscleNerd lid van het iPhone Dev Team is, maakt de discussie deste hilarischer. Geniet mee…

  • De aankondiging van de Tsamba methode lees je hier.
  • De fakeverklaring van de Tsamba unlock vind je hier (dit topic is het vermakelijkst om te lezen).
  • De post waarin MuscleNerd de methode afdoet als “garbage”.
  • De Twitter van MuscleNerd.

Houd vooral de blog van het iPhone Dev Team in de gaten. Dit selecte groepje kanjers krijgt het steeds weer voor de hele wereld voorelkaar om de iPhone te hacken. Trap dus vooral niet in (betaalde) softwareoplossingen van anderen.


Plaats een Reactie