iPhone unlocks en jailbreaks. Ben je de weg kwijt? Wellicht helpt dit overzicht.

Gelukkig is het aantal modellen aan iPhones redelijk beperkt, je hebt de iPhone 2G en de iPhone 3G. Natuurlijk bestaan er van beide typen 8GB en 16GB versies en bij de 3G – naast de zwarte uitvoering – ook nog een variant met een witte behuizing. Voor de unlock speelt alleen de aanduiding 2G, of 3G een rol. Je kunt dus uitgaan van 2 modellen.

Naast het overzichtelijke hardwarematige modellenpalet van iPhones speelt de firmwareversie op de iPhone een grote rol bij het zoeken naar de juiste unlockhandleiding. Apple biedt regelmatig een softwareupgrade aan via iTunes en iedere keer als dat gebeurt moet je even je koppie erbij houden, voordat je nieuwe firmware op je iPhone zet. Dat geldt zeker voor de iPhone 2G, die in Nederland nooit officieel op de markt is geweest. De 2G moet voor gebruik met Nederlandse en Belgische providers altijd op “alternatieve” wijze worden geünlockt. Gelukkig komt het iPhone Dev Team meestal redelijk snel met een oplossing nadat Apple weer eens een firmwareupdate uitbrengt.

De 2G unlock is voor alle firmwareversies mogelijk. Een strijd tussen Apple en unlockers is ook niet meer echt nodig, omdat de iPhone 2G officieel nergens te wereld meer op de markt is. Dit model wordt niet meer geproduceerd. Het kat-en-muisspel tussen Apple en de hackers met betrekking tot de iPhone 3G is deste heftiger. Telecomproviders kunnen alleen geld aan de iPhone verdienen als jij exclusief via hun netwerk belt. Apple’s taak is dan ook om lekken en hacks onmogelijk te maken, zij het vaak maar tijdelijk…

Dit artikel gaat uit van de actueelste firmwareversie 2.2.1 (stand 15 februari 2009). Mocht Apple een nieuwe firmwareversie uitbrengen hoger dan 2.2.1, zoek dan liever naar actuelere informatie op www.ifoneguide.nl.

Een iPhone 2G herken je aan de zilverkleurige, metalen achterkant. De achterkant van de 3G is hoogglans zwart, of wit en van plastic. We proberen je hieronder te helpen met een soort flowchart. Als jouw situatie niet genoemd wordt, laat het dan even weten met een reactie, dan vullen we dit bericht aan.

Okay, we gaan van start met de iPhone 2G. Bepaal je situatie hieronder:

 

Plaats een Reactie