App Store: Apps van Coca-Cola en Grolsch in de top 25 van gratis downloads…

Soms vinden we een ontzettend handige applicatie in de Apple App Store, waar iemand heel veel uurtjes in heeft gestoken en hem dan ook nog gratis aanbiedt. Het zijn met name de grote bedrijven die er niets, maar dan ook helemaal niets van bakken. De App Store als reclamemiddel, zo lijken deze bedrijven te denken. Neem nou Coca-Cola en Grolsch. Deze apps wekken hoge verwachtigen, maar je gooit ze na 2 minuten weer weg van je iPhone.

Coca-Cola zou toch een mooie applicatie voor de iPhone moeten kunnen presenteren zou je denken. Nou, niet dus. De app is niet eens een spel en ze hebben de app “Magic Bottle” genoemd. Magic Bottle zou het antwoord kunnen geven op al je levensvragen. Nou vergeet het maar! De app is 1 grote reclamestunt en je krijgt niets, maar dan ook echt helemaal niets nuttigs terug voor je moeite om de app te downloaden, je wachtwoord in te geven, en te wachten op de installatie; allemaal verdane tijd! Zelfs de meest (bij)gelovigen onder ons zullen dit misbaksel niet serieus nemen en de Coca-Cola app is bovendien niet eens leuk! Je start de app, je stelt een heel persoonlijke vraag, er wordt vervolgens gevraagd om je iPhone heftig heen en weer te schudden (met alle risico’s van dien). Je opent de dop van de fles die op druk is en hij zegt: “Are you kidding me?” Wat moet je daarmee? Je mag wel iets meer verwachten van iemand die je onder druk zet.
Alle antwoorden zijn open deuren, hoe gewichtig jouw vraag ook is. Neem je deze app serieus? Dan zit je morgen bij een psychiater. Neem je jezelf serieus? Ga dan met je meest prangende vragen bijvoorbeeld naar www.sexwoordenboek.nl, daar krijg je tenminste wel fatsoenlijk antwoord op je “beeeeeep” vraag.
Je stelt je persoonlijkste vragen toch niet aan een duur stuk plastic van Apple (2G en 3G), om vervolgens een nonsense antwoord krijgen van deze “original Coca-Cola” app? Deze app is dus niet voor fatties, ‘cause the real thing makes ya fat, you know! Yeah, but no, but yeah, but no, you are fat! fat! fat! fat! It makes ya reeeaallly fat! Stop believing, be a fat fighter!
Is dit dan een light versie en kunnen we misschien meer serieuze antwoorden verwachten van “the real thing”? Light is “the way to go” moeten ze bij Coke gedacht hebben. Wat ontzettend 2008, zeg!
Wij gokken op zero in 2009! Absolutely zero! Dat belooft wat…

Dan de Grolsch app. Heel leuk gedaan, maar toch is het niks. Zodra je de app start moet je je geboortedatum ingeven, waarom dat? Moet ik nu mijn moeder aangeven, omdat ze me een in jenever gedrenkte speen gaf? Hoe dan ook, deze app is puur reclame voor alcohol. En welke doelgroep heeft een iPhone? Juist, de mijne niet…
Hoe dan ook, na de leeftijdcheck krijg je de veelbelovende tekst “Let the Grolsch game begin”. Deze game moeten we uitleggen voor jouw begrip. Bij een gewichtig spel als deze Grolsch game is een uitleg zeker nodig! Het is een soort tafelvoetbal in de vorm van een bierfles en een kroonkurk in de vorm van een bal (ehhh sorry, andersom) en die schiet je dus in het gaatje van je tegenspeler. Het klinkt ingewikkeld, maar dat valt mee.
Okay, je krijgt met het Grolsch spel dus een heuse voetbaltafel met altijd 2 spelers. Ben je alcoholist, dan speel je deze game in je eentje in de “One player” mode tegen de computerkracht van de iPhone, dat win je wèèèèèl, yohh! (Voor de nuchteren: Spoel naar 1min. 30 sec voor het spectakel. Als je het dan nog niet snapt, ben je van harte uitgenodigd. We hebben het bewuste spel en ik ben scheidsrechter.)… Shocking!
In de kroeg selecteer je natuurlijk de “Two player” mode. Het leuke daarvan is dat je na elke bump tegen de kroondop je iPhone uit handen moet geven om je tegenstander te laten spelen. De eerste keer geef je je iPhone aan je favo blonde chick, de tweede keer aan je “trouwe” maatje, die geeft hem aan zijn maatje en die geeft hem weer aan zijn maatje. Maatje, heb je mijn iPhone gezien? “Did you happen to have seen my Grolsch airhockey game?”; iPhone voor altijd weg: Niet doen dus!
Goedkoop is duurkoop. Leuk, hoor, zo’n gratis app. Grolsch, geef ons dan Buckler maar terug, dan kun je tenminste nog Bob zijn, dan mag je gassen, scheuren en sturen, dat is pas leuk!

Voor de tegendraadsen, weigeraars en gelovigen onder ons, hierbij de links…
We hebben deze links expres onderaan geplaatst, want wisten dat jij verder zou lezen. 🙂

Klik beneden op de bijbehorende plaatjes om de apps in iTunes te downloaden. We zijn benieuwd naar jullie reacties.

 

 

 

Plaats een Reactie