iTunes biedt firmware 2.2.1 aan. De yellowsn0w 3G unlock werkt (nog) niet!

iFoneguide waarschuwt. iTunes biedt de nieuwe firmware 2.2.1 aan voor alle iPhone versies. Heb je een simlockvrije iPhone, of bel je met het officiële abonnement dat bij je iPhone werd geleverd? Installeer de update dan gerust. Een waarschuwing aan mensen met een “alternatief” geünlockte iPhone is op zijn plaats. De huidige versie van yellowsn0w iPhone 3G unlock werkt namelijk niet op firmwareversie 2.2.1. Wellicht komt het iPhone Dev Team gauw met een geschikte oplossing.

Heb je je iPhone 3G geünlockt met yellowsn0w, update dan niet naar firmwareversie 2.2.1 die op dit moment in iTunes wordt aangeboden. Wacht tot nadere orders van het iPhone Dev Team, ze komen binnenkort zeker met een oplossing. Yellowsn0w werkt namelijk niet met de nieuwe GSM software van de iPhone 3G (de baseband). Als je je iPhone 3G upgrade met iTunes naar 2.2.1, dan wijzigt de baseband van versie 02.28.00 naar versie 02.30.03, daarmee weet yellowsn0w geen raad.

Je kunt hier en hier lezen dat de huidige versie van de yellowsn0w 3G unlock niet werkt op firmware 2.2.1.

iFoneguide gaat bovendien testen met de iPhone 2G unlock op 2.2.1. We zullen natuurlijk voor zowel de de iPhone 2G als voor de iPhone 3G de nodige guides en handleidingen plaatsen. De handleiding voor de iPhone 2G komt mogelijk als eerste. Ben je bereid om op een iFoneguide handleiding te wachten, update dan niet naar software 2.2.1 met iTunes.

Waarom zou je 2.2.1 willen hebben? Apple belooft de volgende vernieuwingen en verbeteringen:

 • De Safari webbrowser draait stabieler.
 • De bug met het opslaan van foto’s uit e-mails in je fotoalbum op de iPhone is opgelost (De foto’s uit e-mails worden nu correct opgeslagen en weergegeven op je iPhone in een fotoalbum op de iPhone.]

Geen echt spannende vernieuwingen, maar houd wel onze upgrade guides naar firmware 2.2.1 van ons tegoed. Nog even wachten, dus.

11 Reacties op “iTunes biedt firmware 2.2.1 aan. De yellowsn0w 3G unlock werkt (nog) niet!”

 1. jukie schreef:

  is er imiddels al een oplossing voor firmwareversie 2.2.1?
  Ik zou het graag horen.

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Wikaash schreef:

  Ja dankje ik was er al achter gekomen, immidels mijn iphone bellend op 2.2 yellowsnow.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Fresh schreef:

  @Wikaash: Wikaash, yellowsn0w werkt perfect op firmware 2.2, maar niet op 2.2.1. Wees dus voorzichtig als je gaat upgraden. Je kunt onze 2.2 guide voor de 3G gebruiken: http://www.ifoneguide.nl/?p=491.

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Fresh schreef:

  @Martin: Martin, gelukkig maar. Zoals je ziet, er is altijd een uitweg. Welke xsim gebruik je?

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Martin schreef:

  Ik baalde ook toen ik hem had geupdate naar V2.2.1 Daar ging mijn unlock met yellowsnow. Ik gebruik hem zakelijk dus wilde wel meteen weer bellen.
  Ik heb een unlocksim besteld en ppfff gelukkig deze werkte zoals werd beloofd op de site. Voor mij voorlopig gene yellowsnow meer, ik kan geen dag zonder telefoon. De unlocksim heb ik hiervandaan: stopsimlock.nl

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Wikaash schreef:

  Is het nog mogelijk om van 2.1 naar 2.2 te updaten?
  Zat namelijk te wachten tot yellowsnow wat versies verder was.

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Ron schreef:

  Vraagje , de alternatieve aangepaste (baseband) werkt daar wel de sim van jullie mee?

  thanks

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. DanTheMan schreef:

  Strakke actie van IFoneguide, ga zo door !
  We wachten rustig af …..

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. Fresh schreef:

  @Nickmanzz: Geen idee, maar vermoedelijk zeer snel. Het is overigens via een omweg al mogelijk om 2.2.1 te jailbreaken op de iPhone 2G. Wij wachten liever op de echte Dev Team tools voor de Mac en voor Windows.

  BeantwoordenBeantwoorden
 10. Nickmanzz schreef:

  Enig idee wanneer het dev team met de nieuwe quickpwn voor de iphone 2G komt? Ik zou er graag updaten zonder daarna het ‘slide for emergency’-scherm te zien en terug te moeten downgraden. (en geloof me, ik heb het geprobeerd)

  BeantwoordenBeantwoorden
 11. Mikeytjee schreef:

  Goed gedaan iFoneguide, ga zo door!

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie