[Win] Unlock je iPhone 3G met yellowsn0w van het iPhone Dev Team.

iFoneguide was een beetje terughoudend met het plaatsen van een unlockguide voor de 3G, omdat de 3G unlock van het iPhone Dev Team in eerste instantie niet zomaar bij iedereen werkte. Het iPhone Dev Team werkt echt heel hard aan het optimaliseren van de yellowsn0w unlock en hij wordt steeds beter. De yellowsn0w unlock voor de iPhone 3G werkt overigens veel veiliger dan de unlocks voor de 2G iPhone ooit waren. Er worden geen chips geherprogrammeerd, er wordt niets blijvends aan de hardware van de iPhone 3G gewijzigd. Je behoudt je volledige garantie, want yellowsn0w is gewoon een klein verwijderbaar programmaatje dat op de achtergrond van het besturingssysteem van de iPhone (de firmware) draait en hem bellend houdt op iedere door jouw gewenste provider.

De iPhone 3G unlock met de naam yellowsn0w werd voor het eerst geïntroduceerd op 1 januari 2009 met versie 0.91. Inmiddels heeft het Dev Team hun unlock aangepast naar versie 0.98 en veel tekortkomingen weggewerkt. Het iPhone Dev Team werkt aan verdere perfectionering van de iPhone 3G unlock, maar de kwaliteit is inmiddels zo goed dat iFoneguide het aandurft een een guide te plaatsen. Je moet je iPhone 3G voor deze unlock wel jailbreaken en Cydia en/of Installer installeren, maar daar is echt niets engs aan en weer ongedaan te maken met een softwareherstel in iTunes. Bovendien zal Cydia (net als de App Store) aangeven wanneer er een update voor yellowsn0w beschikbaar is, zodat je steeds de nieuwste wijzigingen ontvangt. Wij updaten deze handleiding navenant als dat nodig is.

Wanneer gebruik je deze guide niet?

 • Als je een volledig simlockvrije iPhone 3G hebt, bijvoorbeeld uit België.
 • Als je met de officiële provider belt. Bijvoorbeeld met T-Mobile op een Nederlandse iPhone.

Wat moet je in de gaten houden voor je aan de yellowsn0w unlock begint?

 • Je moet voor de yellowsn0w softwareunlock je iPhone 3G met iTunes updaten naar firmwareversie 2.2, dat betekent dat je huidige unlock met de iFoneguide 3G Sim, of een andere x-sim met deze upgrade niet meer werkt. Er is ook geen weg terug naar firmware 2.1 of ouder. Je iFoneguide 3G Sim (of andere x-sim) wordt voorgoed onbruikbaar. De unlock met de officiële sim die bij de iPhone 3G geleverd werd blijft wel werken (bijvoorbeeld een T-Mobile NL sim).
 • Je kunt geen pincode op je sim gebruiken, je iPhone is na deze unlock dus niet beveiligd met een PIN. Heb je wel een simpin, dan werkt de unlock niet. Het iPhone Dev Team werkt aan een oplossing voor dit probleem. Je kunt natuurlijk wel de pinbeveiliging van je sim ongedaan maken op een andere GSM en alsnog bellen met de yellowsn0w unlock op je iPhone 3G!
 • Je moet je iPhone jailbreaken en Installer en/of Cydia installeren, om de unlock mogelijk te maken. Voordeel daarvan is dat je allerlei applicaties uit de iFoneguide Cydia Repository kunt downloaden.
 • Je kunt niet zomaar met iTunes updaten naar een nieuwere (toekomstige) firmwareversie voor de iPhone 3G. Zo’n update maakt de yellowsn0w unlock onklaar. Je moet wachten op een nieuwe hack alvorens te updaten met iTunes. Dit komt omdat yellowsn0w geen permanente unlock is en vooralsnog alleen werkt op firmwareversie 2.2
 • iFoneguide is nog niet op de hoogte van goede ondersteuning in het buitenland, bijvoorbeeld als je met je Nederlandse simkaart wilt bellen of internetten vanuit het buitenland. Ook eventueel extra batterijverbruik is mogelijk door deze unlock, maar nog onvoldoende bekend bij ons.

De waarschuwingen klinken hard, maar laat je er niet door ontmoedigen. We hebben de unlock van het Dev Team inmiddels getest en goed bevonden. Je kunt je bovendien laten bijstaan door de iFoneguide unlockservice, maar de voorbehoudens zoals boven genoemd blijven ook dan van kracht.

Ben je er klaar voor om je iPhone 3G simlockvrij te maken? Neem de tijd en het gaat zeker lukken!
Wat gaat er gebeuren?

 1. Je gaat je iPhone upgraden/herstellen naar de officiële firmwareversie 2.2 van Apple.
 2. Je jailbreakt en activeert je iPhone met QuickPwn voor Windows. Met QuickPwn installeer je ook Installer en Cydia. Met Installer en Cydia wordt je in staat gesteld om 3rd party apps, waaronder de unlocksoftware yellowsn0w, te installeren op je iPhone.
 3. Je installeert yellowsn0w met Cydia en je maakt je iPhone 3G simlockvrij op firmware 2.2.

Lees voor je begint de gehele guide grondig door en download alle benodigde bestanden. Je vindt de downloadlinks voor eventuele software in de handleiding. Deze software kost niets. Heb je je iPhone 3G al geüpdate naar firmware 2.2, gejailbreakt en Cydia en/of Installer 4 op je iPhone 3G? Begin dan bij stap 13. Let wel dat je Modemfirmware versie 02.28.00 moet hebben om yellowsn0w werkend te krijgen. Deze modemfirmware wordt automatisch geïnstalleerd als je onderstaande guide in zijn geheel uitvoert.
Let op! iFoneguide heeft geen helpdesk. Je kunt wel vragen stellen onderaan dit artikel. Als je een beetje handig bent bel je binnen 30 minuten met firmware 2.2 op je iPhone!

 1. Zorg dat je de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd (op het moment van schrijven is dit versie 8.0.2). Update: Met iTunes 8.1 werkt het ook!
 2. Download 2.2 versie van Quickpwn voor Windows en pak de bestanden uit in een map die je later gemakkelijk terugvindt.
 3. Download firmware 2.2 voor je iPhone 3G hier. Sla het bestand op in een map die je gemakkelijk terug kunt vinden.
 4. Sluit je iPhone op de computer aan en wacht tot iTunes is gestart. Laat iTunes de synchronisatie van je iPhone afronden. Als je iPhone in herstelmodus staat (stekkertje + iTunes logo) dan zal je computer niet synchroniseren met de iPhone. Je kunt in dit geval verder met stap 5, maar jij hebt dan alleen de mogelijkheid om op “herstellen” te klikken in iTunes.
 5. In iTunes zie je nu de knoppen “Update zoeken” en “herstellen”. Staat je iPhone in herstelmodus? Houd dan shift op je toetsenbord ingedrukt en klik met de muis op “herstellen” (shift + herstellen). Is je iPhone nog bellend en is de knop “Update zoeken” beschikbaar? Klik dan liever op “Update zoeken” (shift + de knop “Update zoeken”), je instellingen op de iPhone blijven dan behouden. Een venster opent waarin je het zojuist gedownloade firmware 2.2 bestand kunt selecteren. Browse naar de map waar het bestand staat en dubbelkik erop. iTunes zal je iPhone nu herstellen naar 2.2. Dit kan best een tijdje duren.
 6. Na de update naar 2.2 zal je iPhone 3G (mogelijk) vragen om activatie met iTunes. De jailbreak en activatie kun je nu gaan doen met het programma QuickPwn 2.2 dat je zojuist hebt gedownload. download de 2.2 versie van Quickpwn voor Windows.
 7. Start QuickPwn door op het bestand QuickPwn22-1.exe te dubbelklikken. Je ziet nu het volgende scherm.
 8. Nadat QuickPwn je iPhone heeft gedetecteerd druk je op de blauwe pijl rechtsonderin het scherm en je gaat naar het volgende venster. QuickPwn checkt het 2.2 firmwarebestand.                                                

 9. Druk op de blauwe pijl rechtsonderin het scherm. Je krijgt nu het venster waar de jailbreak en de activatie om draait, namelijk de mogelijkheid om Installer 4.0 en Cydia te installeren. Zet het vinkje bij “Add Cydia”, “Add Installer” aan. Zet het vinkje bij “Replace boot logos” uit, dan behoud je het appeltje bij het opstarten van de iPhone i.p.v. een ananas. Druk nu weer op de blauwe pijl rechtsonderin het scherm.                               

 10. QuickPwn laat nog een keer een scherm zien waarin gevraagd wordt de iPhone aan een USB poort aan te sluiten. Druk in dit scherm op de blauwe pijl.

   

 11. Je bent nu in het laatste scherm van QuickPwn aanbeland. QuickPwn zal je vragen een aantal “knoppenacties” op je iPhone uit te voeren, maak je daarvoor gereed en neem hem dus in de hand. Je iPhone moet uiteraard op je PC zijn aangesloten. Klik nu op de blauwe pijl rechtsonderin QuickPwn. QuickPwn zal je iPhone eerst automatisch in herstelmodus zetten. Wacht tot je het stekkertje + iTunes logo ziet.


  Nu komt het erop aan dat je je iPhone handmatig in DFU modus zet. Volg de aanwijzingen op het scherm van QuickPwn. Het geeft niets als je een paar seconden achterloopt. Mocht QuickPwn een fout (error!) geven, dan kun je het altijd weer opnieuw proberen door weer op de blauwe pijl rechts onderin het scherm te klikken.
 12. Vanaf nu gaat de jailbreak automatisch. Leg je iPhone neer en wacht totdat je een gejailbreakte iPhone ziet! Na de herstart is je iPhone gejailbreakt en geactiveerd voor synchronisaties met iTunes.
 13. Wacht tot je gejailbreakte iPhone 3G is opgestart en verbind dan met een actieve wifi internetverbinding (die van je eigen wifi-router, of de onbeveilige verbinding van je buren :-).
 14. Ga terug naar het springboard (bureaublad) van je iPhone en tik op het icoontje van “Cydia”. Cydia zal waarschijnlijk updates nodig hebben. Wanneer je deze updates krijgt, druk dan op de knoppen “Upgrade Essential” en/of “User Interface”. Laat Cydia rustig updaten naar de nieuwste versie, breek dat proces niet af! Volg gewoon de aanwijzingen van Cydia.
 15. Als Cydia helemaal up-to-date is start je de applicatie opnieuw door op het springboard (het bureaublad van je iPhone) op het icoontje van Cydia te tikken.
 16. Druk in Cydia op de knop “manage”, die vind je onderin het scherm (de tweede knop van rechts).
 17. Druk in Cydia op de optie “Sources”. Tik daarna op “Edit” rechtsbovenin het scherm en vervolgens op “Add” linksbovenin het scherm.
 18. Voer de URL http://apt9.yellowsn0w.com in (let op! Het deel “sn0w” spel je met een “nul” i.p.v. een letter “o”). Druk nu op “Add source”. Wacht tot dit proces succesvol is afgerond. Bij succes kun je op “Return to Cydia” drukken.
 19. Tik op de knop “Search” onderaan in de knoppenbalk van Cydia. Voer de zoektekst “yellowsn0w” (let op het cijfer nul i.p.v. de letter “o” in het laatste deel van yellowsn0w, dus -“sn0w”). Druk als je yellowsn0w ziet verschijnen in de de zoeklijst op het programma “yellowsn0w”.
 20. In het volgende scherm druk je op “Install” rechts bovenaan in het scherm. In het daaropvolgende scherm tik je op de knop “Confirm” ook rechts bovenaan in het scherm. Yellowsn0w wordt nu geïnstalleerd
 21. Als de installatie van yellowsn0w gereed is druk je op de getoonde knop “Return to Cydia”.
 22. Druk op de knop “Home” linksonder in het scherm van Cydia.
 23. Zet je iPhone uit en plaats daarna de sim waarmee je wilt gaan bellen. Zorg dat er geen simpin meer op zit en dat netwerkselectie op automatisch staat (dat kun je doen met een andere GSM).
 24. Zet de iPhone weer aan. Zodra je je springboard ziet zet je je iPhone in standby (1 keer de aan-/uitknop indrukken).
 25. Druk nu op de homeknop, zodat je het scherm met de slider “ontgrendel” ziet. Nog niet ontgrendelen!. Als je geluk hebt kom na een seconde of 10 je netwerk bovenaan in beeld.
 26. Als dat niet het geval is, niet ontgrendelen, maar je sim even verwijderen m.b.v. de sim eject tool en weer terugplaatsen.
 27. Wacht nu in het “ontgrendel” scherm op je netwerk. Zodra je je netwerk ziet mag je ontgrendelen.

Veel belplezier met je geünlockte iPhone 3G!

129 Reacties op “[Win] Unlock je iPhone 3G met yellowsn0w van het iPhone Dev Team.”

 1. Jeroen schreef:

  Kan je deze jailbreak ook gebruiken voor een iPod touch 3G?

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. sander schreef:

  kan het ook met een g8

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Gary schreef:

  Fantastisch.
  Op 2 toestellen geprobeerd zowel 16gb als 8gb.
  WERKT PERFECT.

  Nog iets voor als apt9.yellowsn0w offline is (of hij werkt niet)
  heb ik hier er nog eentje voor je ook getest 100% betrouwbaar
  Heb hem zelf op mijn 16gb

  Apt9.ihazsupper.com
  Dus dit intikken waar je normaal apt9.yellow…. intikt.

  Bedankt!

  Dus

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Cem schreef:

  Bij mij doet alles het wel gewoon alleen mijn provider pakt hij helemaal niet ik heb alles geprobeerd wat hier boven staat maar het lukt gewoon niet ik heb zelf T-Mobile en de iPhone is in het orgineel van een andere provider dus ik kan nu helemaal nies weten jullie hier iets over??
  Hij zegt telkens geen geen SIMSERVICE

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. malou schreef:

  ik heb trouwens al een paar maanden terug zo’n soort van rebelsimcard gekocht. maar als ik die erin doe met mijn gewone simkaart dan heb ik eerst ontvangst. na enige minuten valt het ontvangst weer weg en krijg ik het ook in geen mogelijkheid niet meer terug, weet iemand hoe dit kan?

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. malou schreef:

  modemfirmware is 02.30.03 yellowsnow werkt hier niet op. weet iemand of er al iets anders op is gevonden dat werkt?
  ik heb ergens iets gevonden, een soort van simkaartje dat je erover heen moet doen? en dat werkt dan speciaal bij deze modemfirmware ofzo?
  kan iemand mij misschien hier informatie over geven?

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Guus schreef:

  Hallo allemaal,

  Ik heb sinds 2 weken een iphone overgenomen die met een t-mobile abb is gekocht. Heb zel een kpn zakelijk abb, heb meerdere dingen zoals een Rebelsimcard geprobeert. Maar niets werkt, op deze iphone zat al 2.2.1, zover ik nu lees gelden alle unclicks als je upgrade naar 2.2.1 . Is er een mogelijkheid om mijn KPN sim te gebruiken.

  Help

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. guy schreef:

  ik had eerst eeen ulocked iphone uit italie, heb hem weer vekocht, omdat ik dacht dat het toch niets voor mij was. maar ik begon hem erg te missen en heb daarom een gejailbreaked exemplaar gekocht. toen ik deze wilde leeghalen bleef hij vastlopen en starte niet meer op. toen zelf de boel weer opnieuw gejailbreaked met dit resultaat.
  groet Guy

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. Fresh schreef:

  @guy: Veel plezier met je iPhone, Guy. Bedankt voor de complimentjes!

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie