iTunes vindt de albumillustratie niet? Krijg toch een mooie coverflow op je iPhone.

Je hebt een grote collectie aan MP3’s, of je hebt je eigen CD’s geript en je wilt ze overzetten naar de iPhone. Natuurlijk wil je dan ook de mooie albumillustratie in de coverflow van je iPhone hebben. Soms geeft iTunes aan dat het album dat je in je muziekbibliotheek hebt niet gevonden kan worden, maar wacht even, er is een truuk…

Je hebt netjes je CD’s geript naar MP3 formaat in iTunes, of in een ander programma en geïmporteerd in iTunes. Nu wil je die muziek op je iPhone zetten, maar iTunes vindt geen mooi bijbehorend plaatje. Frustrerend is dat, zeker als je de CD officieel gekocht hebt. Er is een truuk om toch de bijbehorende albumillustratie in je bibliotheek en dus ook op je iPhone te laden.


Het eerste wat je probeert is om met de rechter muisknop op het betreffende album te klikken in je iTunes muziekbibliotheek. Je klikt in het menu op “albumillustraties ophalen”. Meestal haalt iTunes dan de bijbehorende CD cover op, die je dan ook op je iPhone te zien krijgt in coverflow. Soms krijg je de melding dat de hoes voor jouw album niet gevonden kan worden. Dat ligt gewoon aan de spelling in de tag-gegevens van je MP3’s.

De truuk om toch de albumafbeelding te krijgen? Pas de beschrijving van de tracks in je iTunes bibliotheek aan aan de spelling in de iTunes Music Store. Zoek het album waarvoor je een afbeelding wilt hebben op in de iTunes Store, het album moet dus wel in de iTunes Music Store aanwezig zijn voor een cover. Pas de artiestnaam en albumnaam van je MP3’s aan aan de exacte beschrijving in de iTunes Store. Je kunt dit in je iTunes bibliotheek voor meer tracks tegelijk doen door ze samen te selecteren, op de rechter muisknop te klikken en “Info tonen” te selecteren in het menu. De gegevens van alle geselecteerde track worden hierna aangepast.

Hierna klik je nogmaals met de rechter muisknop op het album in je muziekbilbliotheek, je selecteert de optie “albumillustraties ophalen” en iTunes zal (als aanwezig in de iTunes Music Store)  de coverafbeelding nu wel vinden!

De truuk is dus om de tags van je MP3 bestanden precies aan te passen aan de iTunes Store. De coverflow op de iPhone ziet er zoveel mooier uit met coverafbeeldingen van je favoriete CDS’s. Heel veel plezier ermee!

4 Reacties op “iTunes vindt de albumillustratie niet? Krijg toch een mooie coverflow op je iPhone.”

 1. niek schreef:

  een veel makkelijkere:
  info tonen>illustratie>toevoegen>dan gewoon plaatje selecteren, en je bent klaar

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Wibo schreef:

  Hoe kan ik een plaatje van een albumillustratie op m’n itouch zetten??? het lukt niet iets met shift iets met control.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Floris schreef:

  Ik heb ht geprobeerd. ik m bibliotheek komt het wel, maar als ik het dan overzet, dan staat het niet op me ipod. maar doe gewoon een jailbreak, en download het pakket chrome, da heb je ook altijd achtergrond.

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Miralda schreef:

  Super! Ik ga het meteen proberen. Thanks!

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie