Gratis apps uit de App Store, soms maf maar wel heel handig en leuk! Flashlight, myLighter en iPint.

In de iTunes App Store is inmiddels veel te krijgen. Er zijn veel applicaties die eigenlijk maar heel weinig doen, maar wel hun dienst bewijzen. Krijg de lachers op je hand tijdens een avondje stappen, of red jezelf in de duisternis met deze apps. Wat dacht je van je iPhone als zaklamp, aansteker, of schenk jezelf maar een pilsje!

Flashlight
Als nachtmens wil je natuurlijk je medemens niet storen als je uiteindelijk naar bed gaat, maar je wilt wel zien waar je loopt? De iPhone kan je redden van een val van de trap met het gratis Flashlight. Het enige wat dit programma doet is van je iPhone een zaklamp maken. Het komt erop neer dat je scherm gewoon volledig wit oplicht, maar dat bewijst wel zijn dienst: licht in de duisternis, dus. Het programma Flashlight zou je nog weleens vaker van dienst kunnen zijn dan je zou denken…
Download Flashlight met iTunes hier.

myLighter
Wil je een grap uithalen met je rokende vrienden in de kroeg? Met de iPhone kan dit nu met het gratis programma myLighter. Sinds het rookverbod in de horeca in Nederland krijgen applicaties als deze natuurlijk extra aandacht. Naast de opschudding die hardcore rokers met een e-smoker sigaret in een restaurant kunnen veroorzaken is er nu dus ook een e-lighter die geheel ongevaarlijk is voor het complete (rokende?) personeelsbestand van je stamkroeg of -restaurant. Steek je electronische e-smoker sigaret aan met myLighter en je zorgt al voor nodige opschudding. Veel hilariteit in de kroeg die dus niets kost, want de applicatie is gratis te downloaden uit iTunes. Een serieuzer gebruik van deze app is natuurlijk bij het grote concert van je favoriete artiest; steek hem aan bij de gevoeligste ballads en zwaai er mee rond in de lucht. Roker of niet-roker, nooit meer “Auw” met een verbrande duim!
Download myLighter hier uit iTunes.

 

iPint
Ben je ook een liefhebber van het goudgele drankje genaamd “bier”? Maak je vrienden en zelfs de uitbater van je favoriete kroeg of restaurant gek met iPint. Met iPint vul je een biertje op je iPhone en je drinkt het gewoon lekker op, niet in één keer natuurlijk, je kunt met meerdere teugen je glas legen. Useless deze app, maar je krijgt wel de lachers op je hand. Het programma bevat trouwens meer dan het bekende pilsje. Je zou ook nog kunnen proberen het pilsje over de bar te schuiven, recht in de handen van de juiste drinker als een soort van spel.
Sta er overigens niet versteld van of de uitbater van het etablissement grist je iPhone uit je handen om iPint aan zijn complete personeelsbestand te tonen, zo mooi is het grafisch gemaakt. Ik spreek trouwens uit eigen ervaring.
Zoals gezegd, je download iPint hier uit iTunes.

Veel plezier en vooral “show of your iPhone”!

Plaats een Reactie