iVin’s iTunes Music Store aanbevelingen. Luister en geniet (of niet…)!

Een week of wat geleden schreef iFoneguide’s Fresh een goed bedoeld stukje over ‘Blue System’. Ik meende hier gepast op te mogen reageren, wat uiteindelijk leidde tot daadwerkelijke beluistering van enige samples. Kort gezegd, daar werd ondergetekende nou niet bepaald vrolijk van! Over smaak valt natuurlijk niet te twisten (juist wel), maar dit was echt té!

Goed, genoeg over ‘Blue System’. Maarrr… welke iTunes klanken vindt deze iPhonist dan wel te pruimen zal een eenzame enkeling zich nu misschien bescheiden afvragen. Een adequaat antwoord hierop gaat een waslijst opleveren van een zeer onbetamelijke omvang, dat gaan we dus niet doen.
A) daar zit echt geen mens op te wachten en
B) zelfs de éénoog in het land der blinden zou dan de bomen door het bos niet meer zien.

Ik beperk e.e.a. dus even tot onderstaande 5 albums, die het inmiddels een respectabel tijdje heel prima volhouden op m’n iPhone. (Frequent aanwezige wispelturigheid in combinatie met een overmatige muziekverzameling doen mij zeer geregeld de ‘herrie’ op eerder genoemd apparaat rücksichtslos verversen).

Benjamin Herman    Album: The Itch Track: Do the RoachBenjamin Herman is wellicht bekend van de ‘New Cool Collective’ en in mijn oren op het moment een van de betere saxofonisten die ons land rijk is.
Met ‘The Itch’ heeft deze toeterheld een album vol lekker puntige Jazz afgeleverd, hier en daar prettig gestoord ontsporend en soepeltjes gemarineerd met een gruizige Rockabilly feel. (Bonus: Anton Goudsmit op gitaar… altijd smullen!!!). Track ‘Do the Roach’ geeft een goede indruk van e.e.a..

Magnus Album: The Body Gave You Everything Track: Rhythm Is Deifeid
Magnus – The Body Gave You Everything: Het resultaat van de niet altijd even soepeltjes verlopen samenwerking tussen dEUS frontman Tom Barman en producer/remixer Christian Jay Bolland (geen familie van geloof ik).  Men proeft hier en daar toefjes Talking Heads, hoort de ietwat monotone, doch prettig hese stem van meneer Barman en dit alles overgoten met een smakelijk Dance-achtig sausje. Track ‘Rhythm Is Deifeid’ is aardig representatief.

The The    Album: Mind Bomb  Track: The Beat(en) Generation

The The’s Mind Bomb is een beklemmende en soms naargeestig klinkende plaat waar ik desalniettemin -zo’n kleine 20 jaar na verschijnen van – door de teksten, de broeierige sound en het fraaie gitaarwerk van ex The Smits gitarist Johnny Marr nog altijd graag naar luister. Soul Mining en Infected zijn misschien betere platen, doch die hebben m.i. qua sound de tand des tijds niet helemaal schadevrij doorstaan. (wel ook de moeite van het checken waard).
Track ‘The Beat(en) Generation’ is ogenschijnlijk de vrolijke Frans op The The’s Mind Bomb, doch schijn bedriegt wel vaker…

Tomahawk     Album: Tomahawk Track: Flashback

 

Duister, donker, beklemmend en soms naargeestig klinkend gaat ook zeker op voor Tomahawk. Zo ook de termen hard en rauw. Niet zo vreemd gezien het feit dat Mike Paton (o.a. ex Faith No More) de frontman van ook) deze band is. ‘Lawaai’ voor de liefhebbers van rauwe Alternative Rock. Track ‘Flashback’ is een uitstekende aftrap van een alleszins intrigerend en puik album.

Zero 7    Album: When It Falls Track: Home
Van een totaal andere orde is Zero 7, want Lounge muziek om ernstig relaxed op te chillen. Riekt sterk naar het werk van en vist uit dezelfde vijver muzikale als Air, doch authentiek genoeg om enig recht van bestaan te hebben. Jammer dat de zomer weer voorbij is, Zero 7 is nl. een prima metgezel voor wanneer men onder het genot van een inspirerend drankje lekker onderuit gezakt de dag van zich af laat glijden. Hoewel… winter, whiskey,  haardvuurtje (cliché)…
mwoah… moet ook lukken 🙂 Track ‘Home’ ontspant alvast wel.

Dit was slechts een kleine tipje van de sluier omtrent wat ik zoal prefereer. Zie het als een klein lampje voor in de soms donkere jungle genaamd iTunes Store. Uiteraard zal niet iedereen even gecharmeerd zijn van de inhoud van bovenstaand lijstje en (ongetwijfeld terecht) in zijn/haar oren nog veel beter te pruimen muziek uit de iTunes Store op weten te lepelen (dat is er namelijk ook). In dat geval ik zou willen zeggen: Schroom niet en schrijf er lustig op los op iFoneguide.
Muziek is er immers om gehoord te worden en dat kan vooralsnog alleen wanneer wie en wat bekend is…

2 Reacties op “iVin’s iTunes Music Store aanbevelingen. Luister en geniet (of niet…)!”

  1. Fred Chinchin schreef:

    Hee gozerd, leuk stukje! Geen spat veranderd zie ik, je schrijft nog net zoals vroeger, lol 😉 Vond je tip van Benjamin Herman wel nuttig, meteen aangeschaft. Mail je van de week wel voor meer tips 🙂 Greetz, Fredje

    BeantwoordenBeantwoorden
  2. Fresh schreef:

    Leuk om eens iets over muziek te lezen! De iPhone is een krachtige computer, maar je hoeft niet altijd spelletjes te spelen. De iPod levert genoeg plezier op voor muziekliefhebbers. Bedankt voor je aanbevelingen, iVin. Het smaakt naar meer!

    BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie