RokuRemote afstandsbediening voor de Pinnacle en Roku Soundbridge nu beschikbaar in de App Store.

Roku heeft sinds enkele jaren hele betaalbare oplossingen om audio via wifi van je computer of muziekserver naar je stereo installatie te streamen. De meeste Roku apparaten werken met het Roku protocol, waarmee het mogelijk is om met 3rd party software je Roku Soundbridge te bedienen vanaf je PC, Mac, Pocket PC en nu dus ook met de iPhone en iPod Touch. Pinnacle heeft een licentie op de Roku apparaten en het protocol en verkoopt de Soundbridge onder haar eigen merknaam.

Heb je je iTunes bibliotheek vol met muziek staan? Of misschien je Windows Media Player? Dan kun je je muziek streamen naar de Soundbridge die op je stereo installatie is aangesloten. De Soundbridge streamt met gemak al je (DRM vrije) muziek vanaf je computer naar je stereo. De bediening van de Soundbridge laat echter een beetje te wensen over door het kleine scherm op de Soundbridge en de afstandsbediening zonder scherm. Het zou veel gemakkelijker zijn om een afstandsbediening te hebben met grafische weergave, waarmee je snel door je muziekcollectie kunt bladeren en zoeken.

In het verleden verscheen er al 3rd party software voor de PC, de Mac en de Pocket PC / Windows Mobile device om de Soundbridge op afstand te bedienen. Nu is er ook een afstandsbediening voor de Soundbridge op je iPhone en iPod Touch! Voor degenen die weleens een (vergelijkbaar) Sonos audio systeem hebben gezien klinkt dit waarschijnlijk als muziek in de oren, want dat systeem biedt wel een mooie controller met grafisch kleurenscherm dat zich laat bedienen als een iPod en bovendien albuminformatie kan laten zien. Het Sonos systeem kost echter ruim duizend euro (startpakket!). Een Pinnacle Soundbridge kost slechts een fractie en kan in combinatie met RokuRemote hetzelfde! Mijn eigen Soundbridge kostte slechts 90 euro. Het mooie is dat RokuRemote slechts 2,39 euro kost. Je hebt met een Soundbridge + Rokuremote dus dezelfde functionaliteit als bij een Sonos systeem voor minder dan 100 euro; een fractie van de prijs van de Sonos! Overigens is RokuRemote compatibel met alle apparaten die het Roku protocol ondersteunen.

Wat maakt de afstandsbediening op de iPhone zo bijzonder?
De RokuRemote werkt precies hetzelfde als de iPod op de iPhone met het verschil dat je geen muziek van je iPhone naar de stereo streamt, maar van je computer naar de Soundbridge! De computer treedt op als muziekserver en de iPhone als afstandsbediening, maar grafisch is het net alsof je een iPod bedient. Het bijzondere is dat je albumillustraties ziet op je iPhone en ook artiest- en trackinformatie. Bovendien kun je het volume regelen, nummers in willekeurige volgorde afspelen, nummers herhalen, tracks skippen en RokuRemote heeft een handige zoekfunctie.

Omdat het hier om versie 1.0 gaat zitten er nog wel een paar tekortkomingen in RokuRemote.

 • Je kunt geen eigen afspeellijst samenstellen, je kunt wel gebruik maken van afspeellijsten in iTunes, Windows Media Player of Firefly Music Server.
 • De Soundbridge is in staat vele duizenden internetradiostations te streamen via internet, maar de RokuRemote ondersteunt de bediening daarvan niet.
 • Tracks van een Album worden in alfabetische volgorde afgespeeld en niet in de volgorde van het album.

RokuRemote versie 1.0 is ontwikkeld door Christopher Stylianou en is compatibel met iTunes, Windows Media Player en Firefly Music Server. Je kunt RokuRemote downloaden met iTunes of direct met de App Store op je iPhone of iPod Touch. Ik heb er in ieder geval lang op gewacht en ben erg blij met het goede resultaat dat versie 1.0 nu al biedt. Toekomstige updates zullen gegarandeerd meer interessante functies toevoegen aan RokuRemote. M.a.w. een onmisbare afstandsbediening voor je Soundbridge!

 

2 Reacties op “RokuRemote afstandsbediening voor de Pinnacle en Roku Soundbridge nu beschikbaar in de App Store.”

 1. DAVE schreef:

  SONOS SOFTWARE VOOR iPhone 3GS

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Fresh schreef:

  Ik ben inmiddels in contact met Chris die deze Remote heeft gemaakt en ga hem helpen het product nog functioneler te maken!

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie