Firmware 2.1 aangekondigd voor vrijdag 12 september. Nog niet updaten!

Apple heeft aangekondigd dat vrijdag 12 september 2008 een nieuwe firmware in iTunes beschikbaar zal zijn. Als je officieel geünlockte iPhone hebt – bijvoorbeeld van T-Mobile NL, of uit België – kun je natuurlijk rustig updaten. Is je iPhone gelockt op een bepaald netwerk en heb je hem geünlockt? Wacht dan met updaten!

Zoals altijd breken er voor ons weer spannende tijden aan als er een software update komt voor de iPhone. Voor alle iPhones van de eerste generatie die bij ons in omloop zijn geldt dat we moeten wachten tot er software verschijnt die firmware 2.1 kan jailbreaken, activeren en unlocken. Eigenaren van de iPhone 3G hebben misschien nog niet zoveel ervaring met dit principe, zeker als de iPhone 3G je eerste iPhone is. Toch geldt deze regel ook voor geünlockte 3G modellen.

Heb je je iPhone 3G officieel gekocht bij T-Mobile NL en bel je ook met T-Mobile NL, of heb je een volledig simlockvrij exemplaar in België gekocht? Dan kun je rustig updaten naar 2.1. Bedenk dan wel dat je je iPhone nog niet kunt jailbreaken. M.a.w. je kunt nog geen gebruik maken van applicaties uit Cydia en Installer 4.

Zoals gezegd kun je je iPhone die geünlockt is voor een ander netwerk niet zonder meer met iTunes updaten naar 2.1. Je iPhone zal weer gelockt zijn en vragen om activatie met iTunes. Dit geldt overigens voor iPhones van de eerste generatie, maar ook voor de iPhone 3G! Het maakt hierbij niet uit of je iPhone met software, of hardwarematig is geünlockt, de regel is hetzelfde. Met een hardwarematige oplossing bedoelen we een zogenaamde xsim oplossing zoals bijvoorbeeld de iFoneguide 3G Sim.

Houd iFoneguide en iPhoneclub in de gaten voor de ontwikkelingen. Op onze sites vind je zoals altijd de meest betrouwbare informatie over jouw iPhone.
Een speciale oproep aan gebruikers van de iFoneguide 3G Sim: Ook voor jou geldt dat je je iPhone niet zonder meer kunt updaten naar 2.1 met iTunes. Wacht even onze testresultaten en de nieuwe activatie methode af voor je “alternatief” geünlockte iPhone…

8 Reacties op “Firmware 2.1 aangekondigd voor vrijdag 12 september. Nog niet updaten!”

 1. Fresh schreef:

  Waar vind je de Windows procedure, ArB?

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. ArB schreef:

  Ook voor windows is er een procedure die prima werkt. Gaat wel om een vroege release van quickpwn voor windows.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Dien schreef:

  Inderdaad, er is een jailbreak uit voor Firmware 2.1 op dit moment nog alleen voor de Mac.

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. ArB schreef:

  Jailbreak werkt inmiddels prima en kan ook weer gedaan worden.

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Dien schreef:

  @Berkan,

  Je kunt gewoon updaten. Mocht hij bij jou wel op activatie scherm springen dan moet je even je originele t-mobile sim erin doen, zodat hij voorbij het activatie scherm gaat.

  Je hebt bij Firmware 2.1 nog geen jailbreak mogelijkheden.

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Berkan schreef:

  Hoe ga je te werk als je een NL T-Mobile iPhone 3G hebt?

  Ik heb ‘m nu gejailbreakt met PwnageTool for Mac en er een KPN SIM in zitten. Kan ik ‘m gewoon updaten en dan doet alles het weer, of moet ik dan weer jailbreaken??

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Dien schreef:

  We zijn klaar met testen en de iFoneguide 3G Sim werkt op Firmware 2.1

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. E.Valentino schreef:

  is het nou al getest ?
  de update is allang online namelijk en ik wil hem toch wel graag hebben!

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie