De iPhone is gewoon een leuk apparaat, we zouden het bijna vergeten. Een review van het concert en de laatste CD van Madonna. “Hard Candy”.

Naast al het iPhone unlock nieuws zou je bijna vergeten dat de iPhone (3G) gewoon een hele mooie muziekspeler is. We willen als iFoneguide het nieuws over de iPhone gewoon luchtig houden, vandaar deze review van de nieuwe CD van Madonna “Hard Candy”. In de iTunes Store te verkrijgen in de Deluxe versie…

Madonna was afgelopen dinsdag in de Amsterdam Arena te bewonderen. Voor degenen die het concert gemist hebben; je hebt echt iets gemist! Het concert was enerverend en kende nauwelijks een dieptepunt. Okay, ze kapte “Express Yourself” wel heel snel af en “You must love me” uit Evita was vocaal niet echt overtuigend, hoewel zuiver gezongen. De remake van “Hung up” was overdone met sticky candy en dus met te weinig elementen uit “Gimme, Gimme, Gimme (a man after midnight)” van Abba, waardoor het nummer zijn kracht verloor. Jammer!

Madonna moet het niet hebben van haar vocale capaciteiten, maar wel van haar strakke performance! Wat de performance betreft is ze een echte perfectionist. De choreografie was gewoon perfect en Madonna is gewoon in vorm, ondanks haar 50 jaren. Heel knap! Ze verloor zich trouwens even toen ze haar vijftigste verjaardag ter sprake bracht. De zaal zong luidkeels “happy birthday” op verzoek van Madonna, waarbij ze een brede grijns op haar gezicht liet zien. Ze herpakte zich echter snel en dook weer terug in haar strak geregiseerde show.

Over het algemeen zong ze trouwens goed tijdens dit concert, maar de vraag blijft wat er van de harde schijf kwam en wat ze zelf zong… De show was in elk geval geslaagd! Ze trapte af met het nummer “Candy Shop”, waarmee ze ons uitnodigde in haar snoepwinkeltje, waarin we graag heel lang bleven hangen! “La Isla Bonita” was een echte verrassing met een Oost-Europese tint in de vorm van een viool en een band uit de Balkan. Ook haar “oude” nummers als “Vogue” en “Like a Prayer” kwamen aan bod in een verfrissend modern jasje, nummers die in haar vorige toer ontbraken. Het concert eindigde met het succesvolle nummer “Give It 2 Me”. Een supernummer, maar als einde van het concert toch wel een ietsiepietsie abrupt. “Game Over” op de LCD schermen was alles wat we overhielden aan het concert en ze kwam niet meer terug, zoals het een groot artiest betaamt. Ze was weg en wij konden gaan. Al met al een mooie show.

Gelukkig hebben we studio-opnames in de vorm van een CD en een iTunes download. Opgenomen klinkt “La Madonna” perfect en dat is ook het geval op haar nieuwste album “Hard Candy”. De iTunes Store biedt haar nieuwe album in een exclusieve vorm aan; je krijgt de deluxe uitvoering. De iTunes download bevat t.o.v. de CD enkele extra tracks. Zo krijg je in iTunes met het Deluxe Album twee remixes van het nummer “4 Minutes” met Justin Timberlake extra, en een Paul Oakenfold remix van “Give It 2 Me”. Die remix is trouwens erg de moeite waard, want “Give it 2 me” is gewoon een goed nummer.

Je kunt het album hier in iTunes downloaden. Ben je wat ouder (net als ik) en heb je graag de echte CD, dan kun je bij de Free Record Shop terecht. Wel even de CD rippen in iTunes, dan kun je de nieuwe Madonna ook op je iPhone beluisteren!

 

 

Plaats een Reactie