Berichten van NL-Alert ontvangen op je iPhone (iOS 7)


Met de komst van iOS 7 ondersteunt de iPhone de alarmberichtenservice van de Nederlandse overheid. In ernstige situaties kan de overheid nu ook noodberichten sturen naar je iPhone met iOS 7. NL-Alert wordt in Nederland ondersteund door alle grote mobiele providers, waaronder KPN, T-Mobile, Vodafo
ne, Ben, Simpel, Hollandsnieuwe en Telfort. De NL-Alert-optie staat standaard uit op de iPhone. Lees verder om erachter te komen hoe je NL-Alert-berichten kunt ontvangen op je iPhone met iOS 7.

Let op! Hoewel de iPhone 4 met iOS 7 werkt, wordt NL-Alert op deze telefoon helaas niet ondersteund.
Voer onderstaande handleiding uit op je iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C of iPhone 5S om NL-Alert te activeren.

 1. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste aanbiedersinstellingen van je mobiele provider hebt geïnstalleerd op je iPhone.
  Ga voor de nieuwste aanbiedersinstellingen op je iPhone naar Instellingen -> Algemeen -> Info.
  Als je een pop-up krijgt, tik dan op ‘Werk bij’. Als je geen pop-up ziet, dan zijn je de aanbiedersinstellingen op jouw iPhone up-to-date.
 2. Ga naar Instellingen -> Berichtencentrum.
  Scroll naar beneden naar ‘Overheidsmeldingen’ en schakel de optie ‘Noodmeldingen’ in.
  Onder de instelling staat (in het Engels) dat noodmeldingen ingeschakeld de batterijduur kunnen verkorten. ‘Receiving emergency alerts may affect your battery life’.
  Op de website van NL-Alert wordt gezegd dat het effect op het batterijverbruik echter beperkt is.
 3. Zet je iPhone helemaal uit en zet hem weer aan om de nieuwe instellingen te activeren en om NL-Alert-berichten te kunnen ontvangen.


Op maandag 4 november rond 12:00 uur zond de overheid een controlebericht uit. Dat was tegelijkertijd met de maandelijkse test van de sirenes voor luchtalarm die altijd op de eerste maandag van de maand plaatsvindt.
Laat een reactie achter onder dit artikel als je succesvol een testbericht van de overheid hebt ontvangen op jouw iPhone.

Voor meer informatie over NL-Alert ga je naar de website www.nederlandveilig.nl/nl-alert/. Op die website vind je bovendien handleidingen voor het instellen van NL-Alert op alle iPhone-modellen met iOS 7 (behalve iPhone 4).

Plaats een Reactie