Apple introduceert de iPhone 5S en iPhone 5C met iOS 7

Apple heeft vandaag de kleurige iPhone 5C en de geavanceerde iPhone 5S gepresenteerd. Voor het eerst in de geschiedenis introduceert Apple twee modellen van de iPhone tegelijkertijd. Beide nieuwe modellen volgen de iPhone 5 op en worden standaard voorzien van het nieuwe besturingssysteem iOS 7.

iPhone 5C
De iPhone 5C is gebaseerd op de techniek van de iPhone 5. Het is in principe de iPhone 5 in een ander jasje en wat voor een jasje. Het model heeft een behuizing uit één stuk hard kunststof en wordt leverbaar in de kleuren groen, wit, blauw, roze en geel.

De iPhone 5C heeft een snelle A6-processor en een scherp Retina-display. De camera is 8 MP en is verbeterd ten opzichte van de iPhone 5. FaceTime-gesprekken verlopen beter onder mindere lichtomstandigheden. Deze nieuwe iPhone ondersteunt de Europese LTE- 4G-standaard , wifi-N op zowel 2,4 als 5 GHz en de nieuwste bluetooth-standaard.

iPhone 5S
Daar is hij dan, het nieuwe vlaggenschip en topmodel van Apple, de iPhone 5S. De iPhone 5S is van aluminium gemaakt en verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud en zilver.
Van binnen zorgen de nieuwe A7-processor en de nieuwe grafische chip voor 2 keer zo veel snelheid als de iPhone 5 heeft. Bovendien is de A7 een 64-bits-processor en iOS 7 is daarvoor geoptimaliseerd.

Naast de A7-processor bevat de iPhone 5S een co-processor, de M7 motion processor, voor het verwerken van beweging. Fitness-apps zoals Nike+ Move maken daarvan optimaal gebruik. De iPhone 5S heeft een goede batterijduur voor 10 spreektijd, 250 uur standby-tijd, 10 uur internetbrowsen en 40 uur muziek luisteren.

De camera is verbeterd door een grotere sensor, waarmee meer licht en details gevangen worden en de True Tone-flitser zorgt voor natuurlijkere kleuren. Het beeld wordt door de iPhone 5S gestabliliseerd en er is een burst-mode voor actiefoto’s snel achter elkaar.
De video wordt opgenomen in 720p HD en biedt softwarematig de mogelijkheid om scenes in slow-motion af te spelen.

Touch ID
De grootste vernieuwing van de iPhone 5S is de Touch ID-sensor. Dit is een vingerafdruksensor die in de ronde homeknop is verwerkt, waarmee je je iPhone 5S kunt ontgrendelen. Touch ID vervangt echter ook het herhaaldelijk intypen van wachtwoorden. Voortaan identificeer je jezelf gewoon met je eigen vingerafdruk, maar je kunt ook vingerafdrukken van vrienden registreren. Overigens worden de vingerafdrukken opgeslagen op een chip in de iPhone en niet doorgezonden naar iCloud of andere Apple-servers. Hiermee is privacy gewaarborgd.

Wanneer is de nieuwe iPhone verkrijgbaar?
In Amerika zijn de iPhone 5C en iPhone 5S vanaf 13 september te bestellen en ze liggen daar vanaf 20 september in de winkel. Overigens zullen beide modellen dan ook in Duitsland, Frankrijk en Engeland verkrijgbaar zijn. In België en Nederland komen ze later op de markt, maar Apple belooft dat de nieuwe iPhones in december 2013 in meer dan 100 landen te koop zullen zijn.
Overigens blijft de iPhone 4S ook te koop met een opslagcapaciteit van 8 GB.

iOS 7
Het vernieuwde besturingssysteem iOS 7 kan vanaf 18 september 2013 worden gedownload. De iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5 kunnen worden geüpdatet met het nieuwe besturingssyteem via iTunes of op het apparaat zelf. Ook de iPad 2 en de Retina-versies van de iPad kunnen rekenen op iOS 7.

Meer informatie vind je op de website van Apple.
iPhone 5C
iPhone 5S
Video van het Apple-event.

Plaats een Reactie