4G LTE op ‘The new iPad’ nutteloos in Nederland

De nieuwe iPad heeft 4G- LTE-ondersteuning voor mobiele netwerken, maar die mogelijkheid lijkt voor Nederland nutteloos. Misschien wel voor heel Europa…

Als je naar de specificaties van de derde generatie iPad kijkt, dan heeft hij ondersteuning voor het snelle, mobiele 4G- LTE-netwerk op de frequenties 700 en 2100 MHz.
In Nederland komt in het najaar 2012 echter alleen de 800-MHz-frequentie beschikbaar voor nieuwe telecomaanbieders. Let wel, dan vindt de veiling van die frequentie plaats. De daadwerkelijke operationele datum van 4G-internet via die frequentie kan dan nog enige tijd op zich laten wachten.

De veiling van 4G- LTE-frequentie 2,6 GHz heeft al plaatsgevonden en de bestaande mobiele providers zullen daar hun ‘next generation’-internet gaan aanbieden, maar ook 4G/LTE op 2,6 GHz ondersteunt de nieuwe iPad 3 niet. De huidige Europese en Nederlandse 3G-netwerken ondersteunt de nieuwe iPad wel.
We vinden het een behoorlijk misleidende marketingstunt van Apple, hoewel Apple in de kleine lettertjes duidelijk is over de 4G-ondersteuning van de iPad.

“4G LTE supported on AT&T and Verizon networks in the US; Bell, Rogers and Telus networks in Canada.”


4G Is dus in Europa geen geldige reden om je iPad 2 te vervangen met ‘The new iPad’ 3, andere vernieuwingen als het Retina-scherm en de iSight-camera zijn dat mogelijk wel.

1 Reactie op “4G LTE op ‘The new iPad’ nutteloos in Nederland”

  1. Wilfried schreef:

    Het valt op dat NIEMAND opmerkingen maakt over LTE en de bestaande radar (S-band) van zowel lucht- als scheepvaart. radar is een breedbandig systeem , en, met slecht 10MHz tussen de twee verschillende diensten mogen we serieuze problemen veerwachten, tenzij lte ver genoeg (afstand) blijft van zowel luchthavens ( burger als militair) en inland waterways, gebruikt door de hoge zeevaart. Misschien wordt er nog wel eens iemand wakker? Radar werkt tussen 2700 en 3100MHz.

    BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie