Apple introduceert de derde generatie iPad en iOS 5.1

Waar we allemaal benieuwd naar waren, was de naam van de nieuwe iPad. iPad heet voortaan gewoon weer iPad en Apple kondigt hem aan als “The new iPad”. Vanaf 23 maart is de iPad 3 te koop in Nederland en België, maar iOS 5.1, de nieuwe versie van het besturingssysteem komt nu al beschikbaar als download. Ook voor de iPhone en iPod touch!

iOS 5.1
Tijdens het Apple Event werd weinig aandacht besteed aan de vernieuwingen die iOS 5.1 brengt. De enige echte nieuwe feature is de Siri-spraakbesturing, exclusief voor de nieuwe derde generatie iPad. ‘The new iPad’ krijgt een Siri-knop op het toetsenbord, waarmee je door middel van inspreken e-mails, iMessages en andere teksten kunt ‘schrijven’. Siri komt bovendien beschikbaar in meer talen dan voorheen, maar Nederlands ontbreekt nog steeds. Het goede nieuws is dat het vernieuwde besturingssysteem iOS 5.1 vanaf nu te downloaden is voor alle generaties van de iPad, de iPhone 4s, iPhone 4 en iPhone 3Gs en voor de nieuwste generaties iPod touch.

“The new iPad”
Net als destijds met de iPhone 4s, is de derde generatie iPad een evolutie van zijn voorganger iPad 2. Hij krijgt een nieuwe dual-core-processor, genaamd AX5, met een quad-core grafische chip om het Retina-scherm te ondersteunen. Het Retina-scherm heeft vier keer meer pixels dan de iPad 2 voor een scherper en briljanter beeld. We kennen het Retina-display al van de iPhone 4s en de iPhone 4.
Het design van de nieuwe iPad wijkt nauwelijks af van dat van de iPad 2. Opmerkelijk genoeg is de nieuwe dikker en iets zwaarder dan de iPad 2, maar de batterijduur wordt wel iets beter, ondanks de hogere resolutie van het scherm en de snellere AX5-chip.

Andere verbeteringen
De 5-MP-camera, genaamd iSight, kan video’s in full-HD maken en voor mobiel internet kun je voortaan naast wifi het 4G- LTE-netwerk gebruiken, mits je een model koopt waar je een simkaart in kunt steken.

Beschikbaarheid
In de Verenigde Staten komt de nieuwe iPad op 16 maart op de markt. Bij ons in Nederland en België een week later; op 23 maart.
De prijzen starten bij €479,- voor de iPad met wifi en 16GB opslagruimte. De duurdere configuraties zullen dezelfde prijs hebben als de iPad 2 tot nu toe had.
Overigens blijft de iPad 2 in de verkoop. In de VS worden alle versies van de iPad 2 $100,- afgeprijsd.


Meer informatie
Natuurlijk vind je alle details op de website van Apple.
www.apple.com/nl/ipad/
Voor de prijzen van alle versies van de iPad kijk je in de online Apple Store.
store.apple.com/nl/browse/home/shop_ipad/family/ipad
Bekijk de Apple-video van de nieuwe iPad.
http://www.apple.com/ipad/includes/videos/ipad.html#video
Wil je het Apple Event terugkijken? Klik dan op de volgende link voor de video van de complete keynote.
http://events.apple.com.edgesuite.net/123pibhargjknawdconwecown/event/index.html

2 Reacties op “Apple introduceert de derde generatie iPad en iOS 5.1”

  1. Marco Rossen schreef:

    iFoneguide laat om die reden de gedetailleerde technische gegevens liever achterwege. Hopelijk maakt het artikel wel duidelijk waarom de nieuwe iPad beter is dan de vorige.

    BeantwoordenBeantwoorden
  2. Jan en An schreef:

    Mooi , maar ik begrijp het niet goed .

    BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie