Apple Store geopend in Nederland

Waarom heeft het eigenlijk zo lang moeten duren voordat Nederland eindelijk een echte Apple Store kreeg? Dat vraag je je af, als je het enthousiasme van de Apple-fans zag toen het filiaal aan het Leidseplein in Amsterdam zijn deuren opende. Sterker nog, het is de eerste eigen winkel van Apple in de Benelux!

Locatie en openingstijden
Apple is niet over één nacht ijs gegaan bij het kiezen van een geschikte locatie voor de eerste Apple Store in Nederland. Amsterdam ligt voor de hand, maar de keuze voor het historische pand aan het Leidseplein, het Hirschgebouw uit 1912, is bijzonder. In het verleden was het Hirschgebouw een modehuis, waar (rijke) Nederlanders kennismaakten met de haute couture van modehuis Hirsch & Cie. De geschiedenis herhaalt zich eigenlijk, want Apple is het haute couture-merk in de computerwereld, hoe je het ook wendt of keert.
Aan de buitenkant heeft Apple het mooie gebouw in ere gelaten, maar binnen is alles modern en anders geworden. Different…

De Apple Store in Amsterdam is 7 dagen per week geopend.
Adres:
Hirschgebouw
Leidseplein 25
1017 PS Amsterdam

Openingstijden:
Ma – Wo: 09:00 uur – 21:00 uur
Do – Za: 09:00 uur – 22:00 uur
Zo: 11:00 uur – 19:00 uur

Er waren toch al Apple-winkels?
Tegenwoordig kun je de producten van Apple in veel winkels bewonderen en kopen, zoals bij de grote elektronica-ketens. Deze winkels zijn zogenaamde Apple Premium Resellers, door Apple geautoriseerde verkooppunten, maar niet geëxploiteerd door Apple zelf. De Apple Store in Amsterdam is wél van Apple. Je hoeft dus echt niet helemaal naar Amsterdam te komen ‘alleen maar’ om een iPad, iPhone, iPod of Mac te kopen.

Een uitje naar de Apple Store
Zie de Apple Store als een statement van Apple, een marketingintrument, om zich te onderscheiden van andere merken, different dus. Natuurlijk zal men je graag iets willen verkopen, maar een bezoek aan een Apple Store is meer dan dat, het is een beleving.
Laat je verrassen door het mooie interieur en de mogelijkheid om alles wat Apple aan technologie biedt uit te proberen.

Genius Bar en workshops
Heb je een technische vraag over je Apple-product, dan kun je de zogenaamde Genius Bar bezoeken, een lange balie waar een Genius-medewerker je persoonlijk helpt. Online kun je zelfs vooraf een afspraak maken bij de Genius-bar, alsof je naar de huisarts gaat, maar dan voor je apparaat. Mocht reparatie nodig zijn, dan regelt de medewerker de afhandeling ter plaatse voor je.
De Apple Store organiseert ook workshops, om je nog beter te leren omgaan met de producten en diensten van Apple. Op de website kondigt Apple de workshops vooraf aan en kun je je inschrijven. Er zijn zelfs workshops speciaal gericht op de jeugd. Deelname aan de workshops is gratis.

Zakelijk
Zakelijke klanten kunnen terecht bij het Business Team van de Apple Store voor de aanschaf en informatie over het optimale gebruik van Apple-producten voor elk bedrijfsproces. Net als iedereen kunnen ook zakelijke klanten terecht bij de Genius Bar voor technische vragen. Bovendien biedt de Apple Store aan zakelijk klanten het programma Joint Venture aan voor trainingen voor werknemers.

Meer informatie
Op de website van Apple vind je alle informatie over de Apple Store in Amsterdam en de agenda van de gratis workshops:
http://www.apple.com/nl/retail/amsterdam/

Speciale services van de Apple Store voor zakelijke klanten:
http://www.apple.com/nl/retail/business/


iPhoneclub heeft een compleet dossier opgebouwd over de Apple Store in Amsterdam met foto- en video-impressies:
http://www.iphoneclub.nl/dossiers/apple-store-amsterdam/

Plaats een Reactie