iFoneguide investeert in iPhone 3G om de unlock te testen.

iFoneguide is voor ons een hobby, maar wel een uit de hand gelopen hobby. Fresh en Dien van iFoneguide hebben ieder geïnvesteerd in een gesimlockte iPhone 3G. Het gaat om prepaid Vodafone toestellen uit Portugal.

We wilden natuurlijk per se gesimlockte iPhone 3G’s hebben en geen simlockvrije. Op deze manier kunnen we volgende week de iFoneguide 3G sim aan de tand gaan voelen. We hebben alle vertrouwen dat de 3G te unlocken is en we niet meer van T-Mobile afhankelijk zullen zijn. Fresh belt zelf nog met T-Mobile en wil daar weg, omdat het (3G) netwerk van T-Mobile zeer matig is en omdat T-Mobile zijn eigen klanten op geen enkele manier tegemoet komt voor wat betreft de iPhone 3G. Dien heeft T-Mobile overboord gegooid, omdat hij helemaal geen bereik had op z’n nieuwe woonadres.

Je doet er met je iPhone 3G trouwens verstandig aan (nog) niet te updaten naar firmware 2.0.1, tenminste, als je van plan bent hem te unlocken. Dat komt omdat de GSM software (de zogenaamde baseband) met versie 2.0.1 ook geüpdate wordt en die is voorlopig niet te downgraden. We weten niet of x-sim oplossingen, inclusief de onze, werkt op de baseband van 2.0.1. Bovendien is 2.0.1 nog niet te jailbreaken, maar we verwachten dat daar zeer snel verandering in zal komen met nieuwe versies van de Pwnage Tool en WinPwn. Van deze programma’s zijn versie 2.0.2, respectievelijk 2.5 reeds aangekondigd en deze zullen naar verluid snel online komen.

Het is wel bizar dat je hier in Portugal gewoon de winkel inloopt en zegt: “Doe mij maar 2 iPhones”. Geen vragen, geen ID tonen, geen handtekeningen plaatsen; gewoon inpakken en wegwezen. Wij kochten onze exemplaren bij in Lissabon bij warenhuis El Corte Ingles. De 8GB versie kost 509,90 euro en de de 16GB kost 609,90 euro inclusief BTW. Als je je oude mobieltje inlevert krijg je op deze prijzen (maar liefst) 10 euro korting. Dat geldt alleen als je de iPhone koopt i.c.m. een Vodafone prepaidkaart. De iPhone 3G is in Portugal overigens ook te koop bij FNAC en bij veel andere telecom- en electronicazaken.

6 Reacties op “iFoneguide investeert in iPhone 3G om de unlock te testen.”

 1. Fresh schreef:

  De tests zijn succesvol afgerond. De iFoneguide 3G sim kan besteld worden bij Dien en Fresh van iFoneguide. De sim kost 50 euro. mail Fresh op fresh@ifoneguide.nl, of Dien op dien@ifoneguide.nl. De verzendkosten zijn inbegrepen.

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. henk schreef:

  @Fresh: hoi Fresh ik weet niet of dit de goede topic is maar omdat jij het over de 3g verbinding met een t-mobile web en walk wil ik je het volgende vragen.
  ik ook heb een t-mobile web en walk en heb net een nieuwe 3g ook ik zag dat het 3g icoontje er is en heb een sppedtest gedaan met 3g aan en 3g uit.
  voor zo ver ik er verstand van hebt is de snelheid met 3 g aan:
  download 120kbps (15 KB/sec transferrate)
  en met 3g uit:
  47kbps (5,9 KB/sec transferrate)
  het lijkt er op dat om de snelheid te halen met je web on walk abo, moet je al naar het 3g netwerk het gprs netwerk is zo traag dat je de snelheid waar voor je betaald niet kan halen.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. ¡V¡ñ schreef:

  Zou mooi zijn als dit goed zou werken. Is er al een update omtrent de huidige status van de iFoneguide 3G sim?

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Fresh schreef:

  @michel: Lezen, Michel! Lees de laatste alinea.

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. michel schreef:

  en hoeveel is een iPhone in Portugal??????
  Hoop dat Pwnage 2.02 snel uitkomt, heb mijn iPhone wel geupdate naar 2.0.1 maar ben nu Cydia (niet erg schijtprog) en Bossprefs (voor uitschakelen EDGE) kwijt.

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Xynetor schreef:

  Hahaha leuke investment (waar je je zelf blij mee maakt :P)

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie