iOS 5 nu beschikbaar in iTunes. Update je iPhone, iPad, iPod touch! (update)

De grote upgrade van Apple besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch, iOS 5, is nu te downloaden via iTunes!

Zorg ervoor dat je de laatste versie van iTunes hebt geïnstalleerd. Op dit moment is dat versie 10.5.
Om vervolgens iOS 5 in bezit te krijgen sluit je je iPhone, iPad en/of iPod touch aan op je computer en laat iTunes zoeken naar een update voor je iDevice.

Vergeet niet om nu al, of na de upgrade naar iOS 5, de nieuwste versie van Twitter binnen te halen, die speciaal voor iOS 5 is geoptimaliseerd. Overigens is de nieuwe app Find my Friends, om je vrienden te kunnen traceren op een kaart, ook al te downloaden in de App Store. Alle vernieuwingen die Apple aangeeft tijdens het accepteren van iOS 5 in iTunes lees je in dit tekstbestand.

Update 2: Error 3200
Op de iPhone en iPad levert de update naar iOS 5 op Windows-computers soms de fout (error) 3200 op. Zodra we een oplossing voor dit probleem weten zullen we die hier beschrijven. Het schijnt dat fout 3200 betekent dat de servers bij Apple overbelast zijn. Er zit niets anders op dan te blijven proberen om te updaten. Voor gevorderde gebruikers zouden we willen voorstellen om de update eens te proberen met de iPhone/iPad in vliegtuigmodus, of in DFU-modus waarbij je het iOS 5-bestand moet weten te vinden op je computer. De DFU-modus levert bij onkundig gebruik echter het risico van verlies van gegevens op, daarom leggen we hier niet uit hoe dat werkt. Gelukkig is je iPhone, iPad of iPod touch nog wel gewoon bruikbaar na error 3200. Afwachten tot de servers van Apple weer een beetje lucht krijgen is het beste devies.

Update 1:
iPhone update-probleem door sim-pincode?

Tijdens het update-proces naar iOS 5 op je iPhone loop je tegen een probleempje aan als er een pincode op je simkaart zit. Laat je niet van de wijs brengen door iTunes. De melding “U moet een nieuwe versie van iTunes installeren…” is onjuist.
Advies: Druk op je iPhone op ‘ontgrendel’, vul je pincode in en druk op OK. Trek het USB-kabeltje uit je computer, wacht een paar seconden, en steek de USB-stekker weer in je computer. Het update-proces zal nu doorgaan.
4 Reacties op “iOS 5 nu beschikbaar in iTunes. Update je iPhone, iPad, iPod touch! (update)”

 1. Suus schreef:

  @blondie; Check je iCloud. Daar vind je alles terug, of als je een reservekopie hebt gemaakt nog makkelijker. Gewoon terugzetten

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Arno van Vondelen schreef:

  Themes van ifoneguide doen het niet na upgrade iphone .
  Zeg maar de sliders
  Iemand het zelfde probleem.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Marco schreef:

  @blondie: In iTunes met de rechtse muisknop op je iPhone klikken (onder apparaten) en kiezen voor ‘Terugzettten vanaf reservekopie…’. Kies je meest recente reservekopie en zet hem terug op je iPhone.

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. blondie schreef:

  Ik ben na deze update alles kwijt; mijn contacten, agenda, foto’s en notities. Heb nog wel een oudere recovery maar weet niet hoe ik die er terug op moet zetten. Tips zijn meer dan welkom….. Ik gebruik overigens Windows; voor Mac kan ik op internet wel oplossingen vinden….

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie