Facebook-app voor de iPad eindelijk beschikbaar in de App Store

We weten niet wat er zich op de achtergrond tussen Facebook en Apple heeft afgespeeld, maar e.e.a. heeft de komst van een Facebook-app voor de iPad wel vertraagd. Facebook is nu eindelijk ook beschikbaar voor de iPad in de App Store van Apple.

Facebook kan niet zonder Apple, dat bewijst de mobiele website m.facebook.com, die geheel in HTML5 is geschreven en dus geschikt voor o.a. de iPad. Apple kan echter ook niet zonder Facebook, omdat Apple sociale netwerken steeds dieper met iOS gaat verweven. In iOS 5 is Twitter al diep genest. Ten opzichte van de mobiele Facebook-website belooft de iPad-versie optimaal gebruik te maken van de multitouch-mogelijkheden van iOS op de iPad.

Opvallend is de mogelijkheid om kennis te maken met apps en games op allerlei mobiele platformen, niet alleen dat van Apple. Developers van apps kunnen hun creaties via Facebook bekend maken. Klik je vanuit de Facebook-app op een app voor Apple iOS-devices, dan word je doorverwezen naar de App Store.

Facebook heeft een eigen site met informatie over hun nieuwe app voor de iPad: http://www.facebook.com/mobile/ipad

Je kunt de Facebook-app installeren uit de Apple App Store via deze link: http://itunes.apple.com/app/facebook/id284882215?affId=1380330&mt=8

Plaats een Reactie