Keynote: De nieuwe Apple iPhone op 4 oktober officieel

Na veel speculaties komt de nieuwe iPhone van Apple binnenkort echt. Namen als ‘iPhone 5’ en ‘iPhone 4S’ vielen al vaker, waarbij iPhone 5 voor de nieuwe Apple smartphone en iPhone 4S voor de (eventuele) bugdetversie. Het wordt het eerste grote event sinds Steve Jobs zich heeft teruggetrokken. We zijn dan ook erg benieuwd wat zijn opvolger Tim Cook ervan ‘bakt’. We zullen het horen op 4 oktober 2011.

De iPhone 4 gaat nog steeds als warme broodjes over de toonbank, hoewel hij qua hardware-specificaties flink begint achter te lopen op producten van concurrenten als bijvoorbeeld Samsung. Zoek eens op Google, en de speculaties over het design en de prestaties van de nieuwe iPhone vliegen je om de oren. Het laat zich niet moeilijk raden dat de nieuwe iPhone een snelle dual-core processor zal hebben, dunner zal zijn en een mega-megapixel-camera zal hebben. Toch is het altijd weer spannend wat het uiteindelijke product zal zijn.

Loopt het iOS 4-besturingssysteem intussen ook achter bij wat bijvoorbeeld Android te bieden heeft? De verwachting is dat de nieuwe iPhone met iOS 5 geleverd zal worden, waarvan al wel veel details bekend zijn. Een voorproefje van iOS 5 vind je op de site van Apple.
We verwachten dat iOS 5, na de keynote op 4 oktober, spoedig te downloaden zal zijn. iOS 5 Komt namelijk ook beschikbaar voor de iPhone 3Gs, iPhone 4, de originele iPad en de iPad 2 en de iPod’s van de derde en vierde generatie. Apple’s iCloud, waarvan de uitrol al is begonnen, zal sterk in iOS 5 geïntegreerd zijn.

Wat kunnen we nog meer verwachten? Het blijft bij Apple altijd de grote vraag wat het ‘one more thing’ zal zijn. Naast de zekerheid dat de nieuwe iPhone met iOS 5 wordt aangekondigd, zou er nog weleens een verassing kunnen zijn.
Een iPad 3? Een kleinere iPad met 7 inch beeldscherm? Een iPad met Mac OS X Lion in plaats van iOS? We laten ons graag verrassen!

4 Oktober wordt een spannende dag. Naar verluid begint het Apple event om 19:00 uur onze tijd. Het is niet bekend of Apple een live-videostream van de iPhone-aankondiging zal hebben, maar de tweets van mensen die bij het event aanwezig zijn zullen ons toch wel om de oren vliegen.
Wij zijn niet bang dat we een detail zullen missen…

Plaats een Reactie