Stream live-TV naar je iDevice met MediaPortal en iPiMP [Windows]

Windows gebruikers kunnen hun hart ophalen. Heb je een pci TV-tuner in je PC, of een Digitenne USB-stick? Je kunt met MediaPortal en de plugin iPiMP het televisiesignaal naar je iPhone, iPod of iPad streamen, in real-time! Kijk live-TV op je iDevice via WiFi, of 3G zonder jailbreak.

Eenvoudig is het niet om live-TV op je iDevice voorelkaar te krijgen, maar het MediaPortal mediacenter voor Windows met de iPiMP plugin maakt het wel mogelijk; live-TV op je iPhone, iPod, of iPad zonder jailbreak. Het TV-signaal wordt gestreamed via je lokale netwerk en als jij dat wilt ook via internet. Live-TV streaming zou met iedere PC TV-tuner moeten werken, zowel via de analoge kabel als via digitale DVB-C (kabel), DVB-T (Digitenne) en DVB-S (satelliet). Je kunt live-tv kijken via een web-app die in iPiMP is geïntegreerd.

Live-TV op een iPad

Download MediaPortal en installeer het pakket inclusief de TV-server. Download MediaPortal hier: http://www.team-mediaportal.com/mediaportal-download.
Na de installatie van MediaPortal download je de plugin iPiMP en je installeert hem. http://www.team-mediaportal.com/extensions/television/ipimp


Als de installatie is gelukt moet je MediaPortal eerst naar de TV-kanalen laten zoeken die je via je PCTV ontvanger kunt ontvangen. Daarna log je met je iPhone, iPod, of iPad in op de homepage van iPiMP via de Safari webbrowser op je iDevice. De eerste login doe je met gebruikersnaam “admin” en wachtwoord “admin”.
Verander wel even het admin wachtwoord als je eenmaal ingelogd bent.

Met UpNP of port forwarding in je router kun je je eigen live-TV ook via internet benaderen met je 3G-verbinding. Als je dat wilt, zorg dan dat je in je router de poort voor streaming live-TV open zet.

Zoals gezegd is de installatie niet eenvoudig. Mocht je vragen hebben, plaats dan een reactie onder dit artikel met je specifieke vraag/probleem.

Links:
MediaPortal voor Windows
iPiMP plugin voor MediaPortal

2 Reacties op “Stream live-TV naar je iDevice met MediaPortal en iPiMP [Windows]”

  1. Hardi schreef:

    Ik kan geen musiek dowlaud van mijn computer ? ik heb iphone 2G wat moetb ik doen?

    BeantwoordenBeantwoorden
  2. Fresh schreef:

    Ik vergat te vermelden dat MediaPortal en iPiMP gratis zijn!

    BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie