Verbeter de ontvangst van je iPhone 4 met… plakband!

Iedereen weet inmiddels over de ontvangstproblemen met de iPhone 4. Verminderde ontvangst treedt op zodra je met je handen de mooie geborsteld metalen zijkant van je iPhone vastpakt. Apple deelde eerst gratis bumper cases uit, maar niet iedereen houdt van een hoesje om zijn iPhone. Los het probleem gewoon op met plakband!

Bumper cases doen vaak meer kwaad dan goed; op één of andere manier weet een bumper case toch krassen op je iPhone 4 te veroorzaken. Waarschijnlijk komt dat, omdat vuil zich ophoopt tussen een bumper case en de iPhone. Zand en andere krassende partikels zijn ongetwijfeld de echte dooddoeners. En wees eerlijk, de iPhone 4 is op zijn mooist zonder een bumper case. Wij raden een bumper case in ieder geval af!

Waarom raadt Apple dan toch een bumper case aan? Apple erkende dat de ontvangst van het GSM-signaal drastisch vermindert als je je iPhone 4 “op een bepaalde manier” vastpakt en bood gebruikers van het eerste uur een gratis bumper case aan. Helaas liep de actie maar tot 30 september 2010, maar het probleem is er nog steeds.

iFoneguide bevestigt dat het ontvangstprobleem inderdaad optreedt als je de mooie metalen rand van de iPhone 4 vasthoudt, zoals bij het voeren van een normaal telefoongesprek.
Een bumper case is echt niet nodig om dit probleem tegen te gaan. Vooral als je de metalen onderkant van de iPhone vastpakt treedt ontvangstvermindering op, of misschien zelfs een onderbreking van je gesprek, of terugval naar GPRS in plaats van een 3G-internetverbinding. Doe niet duur, maar plak de gevoelige metalen delen van de iPhone 4 af met plakband!

De gevoelige antenne bevindt zich aan de onderste hoeken van de iPhone 4, zo blijkt uit onze ervaring. Een stripje plakband over het metaal op de onderste hoeken van de iPhone doet wonderen. We gaan uit van de locatie van de speaker en de microfoon onderaan de iPhone, die wil je uiteraard niet blokkeren met plakband en dat hoeft ook niet. Als je het goed doet, zie je helemaal niets van onze plakbandmethode.
Neem uiteraard wel doorzichtig plakband en ga als volgt te werk:


  • Ontvet de metalen zijkanten van je iPhone 4 door er met een doekje overheen te wrijven.
  • Knip 2 stripjes plakband van ongeveer 5 mm. breed en plak deze als volgt op de metalen strip van je iPhone 4.
  • Plak een stripje plakband aan de rechterkant van de simtray tot aan de speaker. Laat de speaker onbedekt! Knip de overtollige lengte van het plakband weg.
  • Plak het andere stripje plakband aan de linkerkant van de volumeknop tot aan de microfoon aan de onderkant. Laat de microfoon onbedekt! Knip de overtollige lengte van het plakband weg.
  • Je bent nu klaar en het kost nauwelijks iets.

Begint het plakband na verloop van tijd los te raken?
Verwijder het dan simpelweg en plak nieuw plakband op dezelfde manier.
Simpel en goedkoop!

Plaats een Reactie