Nog voor € 24,88 bellen met Vodafone en dan… T-Mobile!

Dit is even persoonlijk afblazen, jongens. Ik heb een jaartje een uitstapje gemaakt naar Vodafone, maar over drie weken ben ik weer terug bij T-Mobile. Conclusie; mobiele netwerken zijn gewoon zo goed, of – als je wilt – slecht als ze zijn! Het gaat om de franje…

Een kort artikeltje dit keer, want het gaat dus om niks. Nou ja, niks, ik verwacht natuurlijk wel iets van mijn mobiele provider. Ik wil goede bereikbaarheid, want al belt me zelden iemand mobiel: GVD als er geen bereik is, dan…!
Ik zeg één ding, bij Vodafone is het bereik net zo kl*te als bij elke andere mobiele provider. Nou ja, we hebben in Nederland maar liefst drie aanbieders! Keuze genoeg…

Mobiel bellen met de huidige GSM-techniek IS anno 2010 gewoon van prehistorische kwaliteit; het hele GSM-systeem biedt kwaliteit ver beneden de maat. Echo tijdens je gesprek, of je valt elkaar steeds in de rede omdat er een gruwelijk ‘time-lag’ in GSM-to-GSM gesprekken zit, en soms heb je zelfs helemaal geen bereik. O jee, rood, groen of roze, wie is de beste?!

Gelukkig gaat het mij het niet zozeer om het bellen, het gaat me om mobiel internet. Gewoon lekker overal en altijd e-mail kunnen lezen via 3G. O ja, Twitter is er ook nog. Mja… tweet, tweet tweet! Retweet…
De ene provider knijpt de internetverbinding af, de andere hanteert een strenge fair-use-policy, weer een ander biedt onvoorwaardelijk onbeperkt internet, maar is niet bereikbaar. Zonder internet zitten, dat is pas erg!

Zelfs binnen ons kleine kikkerlandje biedt geen van de drie grote providers een dekkend (3G)netwerk, alleen de plaats – waar het soms niet werkt – is verschillend per provider. Mijn conclusie: De één is echt niet beter dan de ander, maar de één is wel duurder dan de ander. Dat is dus gewoon marketing. Wie heeft in het koppie van de klant het beste netwerk? Je portemonnee leegtrekken doen ze alledrie.

O, over marketing. Soms is marketing wel leuk, hoor. Sterker nog, ik heb de marketing van T-Mobile gemist tijdens mijn 1-jarige uitstapje naar Vodafone. Ja, in die 1-jarige en 2-jarige termen spreek je, hè bij mobiele aanbieders; “Dese nuwe foontje waas eecht niet duur, man!”
Tsja, zeg er ook even bij dat je nu voor twee jaar aan een contract vast zit. Dat heeft mij destijds bij T-Mobile weggejaagd. Ieder jaar komt er een nieuw model iPhone, maar los kopen in Nederland, ho maar. Ja, dan ga je natuurlijk geen 2-jarig contract afsluiten.


Nehh, de prijs voor die mooie telefoon is voor mij geen issue, ik wil gewoon die smartphone die ik wil, en GSM-netwerken zijn gewoon een noodzakelijk vervelende bijzaak.
Het is juist dé extra die helemaal niets met het GSM-netwerk te maken heeft, die het verschil tussen de ene of andere provider maakt. Maar wat heb ik dan gemist bij Vodafone? Drie keer raden.
Simpel, ik heb een verjaardagscadeautje gemist in de vorm van balonnen, of slingers. Ik heb ook weleens een opblaasbaar strandbed gekregen van het roze merk, toen ik jarig was. ik BEN ook weleens verrast met gratis visitekaartjes, toen T-Mobile nog blauw WAS. Ik gebruik ze nog steeds.
O, en spaarpunten voor je belminuten, zoiets heb je ook alleen maar bij het roze merk, daar kun je dan nog meer lullige dingen gratis voor bestellen, of je krijgt korting op ‘iets’. Dat is toch leuk, of niet? Dat is nou net het verschil.

Ik heb afgelopen jaar niets in het rood gehad met mijn verjaardag, ik vrees met grote vrezen dat die groene partij ook niets bijzonders doet als je jarig ben. Dan toch maar die roze club voor mij, als dat dan het verschil moet maken…

1 Reactie op “Nog voor € 24,88 bellen met Vodafone en dan… T-Mobile!”

  1. Mike schreef:

    helmaal mee eens!!!

    BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie