Jailbreak iOS 4.1 op je iPhone 3Gs of iPhone 4 met limera1n!

Al wekenlang hield het Chronic Dev Team ons de iOS jailbreak de komende tool Greenpois0n als vette worst voor de neus. Dat zulke lekkermakende berichten meestal niet werken onder iPhone hackers, bewijst Geohot die ons in het verleden ‘blackra1n’ bracht.
Want jawel, het is deze ‘oude rot in het vak’  die ons ‘out-of-the-blue’ de jailbreak voor firmware 4.1 in de vorm van limera1n geeft. Zijn limera1n jailbreak werkt op je iPhone 3Gs of iPhone 4.
Met limera1n krijg je Cydia op je iPhone, waarmee je allerlei apps en tweaks kunt installeren waar Apple zijn neus voor ophaalt. Lees verder en ontdek hoe je jouw iPhone met onze iFoneguide handleiding jailbreakt.

Onderstaande jailbreak met limera1n is geen unlock!

 1. Installeer  iTunes 10.01 of hoger van Apple.nl en installeer iOS 4.1 op je iPhone (als je dat niet al per ongeluk gedaan had).
 2. Sluit je iPhone op je computer aan en maak een reservekopie van je iPhone (als jouw iPhone nog toegankelijk is).
 3. Download limera1n voor Windows via www.limera1n.com.
 4. Zorg dat je iPhone op je computer is aangesloten en start limera1n op door op limera1n.exe te dubbelklikken.
 5. Zodra limera1n is gestart druk je op de knop ‘make it ra1n’. Je iPhone herstart nu automatisch in herstelmodus.

 6. Zodra limera1n de knop ‘hold home + power’ weergeeft, druk je de aan- uitknop en de homeknop van je iPhone tegelijkertijd in. Wacht tot je iPhone zich afmeldt van je computer. Als je het geluid van je computer aan hebt staan, dan herken je de afmelding aan het geluidssignaal “ding-dong”.
 7. Vervolgens verschijnt in limera1n de knop ‘release power button’, laat dan dus meteen de aan- uitknop van je iPhone los, maar blijf de homeknop wel ingedrukt houden!
 8. Als het je gelukt is dan geeft limera1n (heel kort) aan dat je iPhone in DFU-modus staat met volgende melding:
 9. Als Limera1n bovenstaande melding niet geeft, dan begin je weer vanaf punt 6 totdat het je wel lukt om de iPhone in DFU-modus te zetten.
 10. Het moeilijkste deel heb je gehad. Vanaf nu verloopt de jailbreak automatisch. Als je onderstaande screenshots op je scherm ziet, dan sluit je de popup en limera1n.

 11. Start je iPhone na de jailbreak zelf op en voer daarna eventueel je pincode in.
 12. Verbind je iPhone via wi-fi met internet. Blader naar het laatste scherm op je iPhone en tik op het blanco icoontje met het onderschrift ‘limera1n’. De limera1n app gaat de Cydia installer zoeken.

 13. Tik in limera1n op ‘Cydia’ en daarna linksboven het scherm op ‘Install’. Cydia wordt gedownload en geïnstalleerd. Wacht gewoon rustig af tot jouw interactie weer verwacht wordt.
 14. Na de installatie van Cydia kun je limera1n van je iPhone verwijderen. Voor de verwijdering tik je het limera1n icoontje op je iPhone nogmaals. In limera1n druk je op het stopbordje dat voor “Uninstall limera1n” staat. Vervolgens tik je op ‘delete’.
 15. Als je Cydia opstart en gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je alle Cydia updates eerst binnenhaalt als Cydia daarom vraagt. Schrik er niet van als je iPhone-scherm eventueel begint te knipperen. Na het binnenhalen van alle Cydia-updates is het knipperde scherm voorbij.
 16. Veel plezier met je jailbreak, en vergeet niet om in Cydia de iFoneguide repo te checken voor leuke tweaks en apps! We staan in ‘More Package Sources’ op de beginpagina van Cydia, want we zijn een erkende Cydia-source. Niet voorniets ‘Dé Nederlandstalige iPhone Repository’!

44 Reacties op “Jailbreak iOS 4.1 op je iPhone 3Gs of iPhone 4 met limera1n!”

 1. Marco schreef:

  @willem van aalstede: Je zit in deze handleiding voor de iPhone 3Gs helemaal verkeerd. Bijna alle iPhones van de eerste generatie zijn gelockt (de iPhone 2G). De iPhone 2G is in Nederland/België namelijk nooit te koop geweest. Volg dus de aanwijzingen op. Om opnieuw te unlocken gebruik je deze handleiding: http://www.ifoneguide.nl/1499/iphone-2g-unlock-en-jailbreak-firmware-3-1-3-met-deze-gratis-handleiding/

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. willem van aalstede schreef:

  Geachte Heren
  Ik ben pas in het bezit van een iphone 2G met ios 3.1.3 [7E18] model MB213B en te gebruiken met een willekeurige simkaart alleen bij het verwisselen van sim krijg ik de melding dat ik de sim verwisseld heb en hem aan moet sluiten aan itunes en is dan te gebruiken. Maar wat mij niet duidelijk is of deze nog de provider simlock heeft omdat er tussen mijn apps geen Cydia staat die ik gewend ben te zien bij een simlockvrij gemaakte iphone 2G die ik vroeger had. Is deze al simlockvrij gemaakt door de provider? of zijn er tegenwoordig nieuwe methodes waarbij Cydia niet meer geinstalleerd hoeft te worden hoe kom ik hier achter.
  mvg. willem

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. melle schreef:

  @luuk
  hij is in de de dfu mode je moet de home button en de stand by knop tegelijk indrukken dan doet ie het weer

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. peter schreef:

  ik heb cydia op mijn telefoon gezet via jailbreakme.com
  Maar dat is de reinste namaak hoe krijg ik de origenele op mijn iphone 4

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Victor schreef:

  Hi ik heb een 3GS met OS 4.2.1. Het hele process om de Cydia installer te krijgen gaat goed. Echter ik krijg niet een limera1n ikoon. Wie heeft de gouden tip? Veel dank, Victor

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. luuk schreef:

  ik hrb het gedownload alleen nu is mijn iphone uit en krijg ik hem niet meer aan en ik heb hem ook al opgeladen hij doet niks meer!
  help me!

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Peter schreef:

  Alles gaat goed volgens de aanwijzingen maar zie nadat hij weer is opgestart geen icoontje staan van limera1n

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. Fresh schreef:

  @MikaBooma: Heb je misschien (ooit) het programma TinyUmbrella gebruikt om je SHSH blobs te achterhalen en op te slaan? Dan staat misschien je hosts bestand niet meer goed. Je kunt twee dingen doen om dat op te lossen:
  1. Start TinyUmbrella nogmaals op en druk op “Start TSS Server”, daarna druk je op “Stop TSS Server”. Misschien staat nu je hosts bestand weer goed. Start iTunes opnieuw op!

  Mocht dit niet geholpen hebben:

  2. Start het programma Kladblok als administrator. Open het bestand C:\windows\system32\drivers\etc\hosts. Als je één of meer van de volgende regels ziet, dan haal je die weg, of je zet er een # voor.
  127.0.0.1 gs.apple.com
  74.208.10.249 gs.apple.com
  Sla het hosts bestand op. Start iTunes opnieuw op!

  Succes!

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. a ceelen schreef:

  hallo.
  is er ook een jailbraek voor iphone 3 met firmware 4.2.1
  bvbd

  BeantwoordenBeantwoorden
 10. MikaBooma schreef:

  Bij het herstellen/update (in mijn geval van 4.0.2) naar 4.1 krijg ik de foutmelding 1394 na het controleren van apple, what the f***??
  Wat is de oplossing??

  BeantwoordenBeantwoorden
 11. Cleman schreef:

  Ja via RedSnow: Een Tethered-jailbreak!
  Een Tethered-jailbreak wil zeggen dat de iPhone of iPod steun nodig heeft tijdens het opstarten van een gejailbreakt bestandssysteem van een ander apparaat (om code te kunnen injecteren). Bij elke reboot van je iPhone zal je dus je jailbreak kwijt zijn, tenzij de iPhone wordt opgestart met behulp van de computer en de gekozen jailbreakmethode (Blackra1n/Redsn0w/…). Je zult dus bij het rebooten van je iPhone deze aan een computer moeten hangen en vervolgens opnieuw jailbreaken.

  BeantwoordenBeantwoorden
 12. Mike schreef:

  is er al een jailbreak voor iOS 4.2?

  BeantwoordenBeantwoorden
 13. businka19 schreef:

  @ Fresh, nou, ik heb op het moment juist geen melding zonder simkaart. De vraag was of die NA jailbreak wel zou verschijnen.Tnx.

  BeantwoordenBeantwoorden
 14. Fresh schreef:

  @businka19: Ik heb je bericht van 19/11 even opgezocht. De iPhone zal altijd een melding geven wanneer er geen simkaart is geïnstalleerd. Daar verandert een jailbreak ook niets aan.

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie