De 3G en Sjowol’s iPhone frustraties (deel 2)

En ja daar ben ik weer, zoals belooft met nog meer frustraties want, laten we wel wezen, ik ben een gefrustreerd menneke… In mijn vorige post heb ik al wat flinke problemen van de3G aangekaart maar in de tussentijd is daar nog wat bovenop gekomen, op de vele fora en nieuwssites duiken hoe langer hoe meer Appleheads (ookwel iHeads genoemd, ja fanboys is zooo 2007) op die kostte-wat-het kotst (ja da’s geen typo) hun geliefde Apple producten moeten verdedigen. En tsja daar kan ome Sjowol natuurlijk alleen maar tegen ageren nietwaar?

Maar goed, laten we gewoon beginnen met de iPhone voordat ik overga in het afzeiken van alle Apple producten. Is het dan echt niemand opgevallen dat de ontvangst van zowel de orginele (2G) als de 3G ver beneden peil is? mij namelijk wel! op plekken waar ik vol bereik had met mijn oude Siemens M65 (en ja da’s pas een bagger telefoon) haal ik nauwelijks 1 streepje op de iPhone, om met Rembo en Rembo’s gluurbuur te spreken, “da’s toch niet te gleuve?!”.

Maar onddanks alles blijft er gerefereerd worden aan het apparaat als “the Jesusphone”, nou neem ik aan dat dat niet komt omdat Jezus ook geen bereik had (zelfs geen telefoon volgens mij) maar heeft het meer wat met de ongelovelijke capaciteiten van de iPhone te maken. De iHeads doen problemen af alszijnde “kinderziektes” terwijl dezelfde problemen in een WindowsMobile toestel natuurlijk hard de grond in getrapt zouden worden. Kinderziektes vraag ik me af? dat de iPhone nogsteeds geen Flash en/of copy paste functionaliteit heeft? of dat versie 2.0 aanzienlijk langzamer en buggy-er is dan het oudere 1.1.4?

En dan natuurlijk het hack verhaal… het is toch van den zotte dat van een telefoon pas gewoon gebruik gemaakt kan worden als deze gehacked is? als je 16 gig ruimte op een telefoon hebt is het toch niet zo vreemd dat je een deel hiervan gewoon als datadrager wilt gebruiken? maar nee van ome Steve mag dat niet, alleen muziek, films en onze eigen appstore apps. zoals we in Den Haag zeggen: Bizâh gek!

Zo ook natuurlijk de Bluetooth functie, alleen te gebruiken voor je headset/carkit op de iPhone maar op elk non-Apple-bluetooth pruduct gewoon te gebruiken voor data overdracht, wel zo handig zou je zeggen, vooral als je iemand even snel een foto of filmpje wilt zenden. Nou hoor ik je denken “wat? kan je tegenwoordig filmpjes maken op de iPhone?!” nee natuurlijk niet! althans niet zonder het installeren van 3rd party applicaties, dus ja op de 2G kan het maar op de 3G? helaas jongens! natuurlijk kan dat op die oude Siemens (laat staan op een andere smartphone) van me wel dus tsja maarja da’s een van die “kinderziektes” natuurlijk…

Maar laat ik voor deze keer eens afsluiten op een goede noot, want julie weten natuurlijk dat ik, ookal ben ik een grote Applehater, uiteindelijk nogsteeds een iPhonebezitter ben, “en waarom is dat dan ome Sjowol?” Nou lieve kijkbuiskinders, uiteindelijk is de iPhone een fantastische gadget, die multitouch rocked kei-hard en juist omdat het niet mag is het hacken/tweaken super.

Ik vraag me dus gewoon af waarom sommige mensen zo blind kiezen te zijn voor de gebreken want, ookal willen we ze niet zien, ze zijn er helaas wel!

Voor zover mijn 3G rants, valt uiteindelijk best mee he? zoveel viel er dus niet te zeiken, tuurlijk kunnen we het over tegenvallende 3G prestaties hebben maar dat ligt imho aan T-mobile en tsja ik zit in de VS dus weet daar weinig van behalve dan dat het er sterk op lijkt dat T-mobile zuigt maarja dat is dan natuurlijk een T-mobile frustratie en dat laten we lekker aan Fresh over.
Mijn volgende post zal ik wijden aan alles wat ik nog mis in 2.0 en waarom ik nog niet over ben… ik ben nog even de lijst aan het samenstellen van alle apps die ik echt niet kan missen en zal die dan ook postten en als aan al mijn wensen op 2.0 is voldaan ga ook ik over! maarja dat is voor volgende keer, see you then!

 

 

Plaats een Reactie