iPhone iOS 4 firmware nu te downloaden; wees voorzichtig!

We hadden het al eerder aangekondigd en nu is het zover; Apple heeft iOS 4 vrijgegeven via iTunes. Dat is de nieuwe firmware voor de iPhone 3G, de iPhone 3Gs en de iPhone 4.
De iPhone 4 zal standaard met iOS4 uitgeleverd worden. De vernieuwingen in deze vierde versie van het iPhone OS zijn veelbesproken en felbegeerd!


Voor de zorgelozen.

Zorg dat je de nieuwste iTunes versie 9.2 hebt geïnstalleerd, daarna hoef je je iPhone slechts aan te sluiten aan je computer en iTunes zal je de update naar iOS 4 aanbieden. Heb je een iPhone met een officieel T-Mobile NL contract of een volledig af-fabriek simlockvrije iPhone uit bijvoorbeeld België of Italië, dan kun je rustig updaten en weer telefoneren. Ook als je je Phone 3G of iPhone 3Gs bij T-Mobile simlockvrij hebt laten maken en je inmiddels met Vodafone, KPN, of een andere provider belt, installeer dan gerust iOS 4.
De iOS 4 software is er overigens niet voor de iPhone 2G. Deze eerste generatie iPhone, ook wel ‘original iPhone’ genoemd, zal het voor de rest van zijn leven met firmware 3.1.3 moeten doen en kan niet geüpdatet worden naar iOS 4. De hardware van de iPhone 2G is daarvoor té beperkt.

Voor de wachtenden.
Als een jailbreak heilig voor je is, wacht dan nog even met de update naar iOS4. Het iPhone Dev Team heeft weliswaar een jailbreak voor iOS 4 aangekondigd, maar hij is er nog niet.
Ook een unlock voor de iPhone 3G, iPhone 3Gs en zelfs voor de iPhone 4 zit in de pijplijn en komt binnenkort.


Ben je afhankelijk van een softwarematige unlock, update dan nog niet naar iOS 4. Zelfs als jouw iPhone nu niet bellend is op firmware 3.1.3 zou je nog even geduld moeten opbrengen, want de benodigde tools voor de unlock komen heel snel beschikbaar! Een voorbarige upgrade naar iOS 4 zou een unlock van je iPhone weer eens in de weg kunnen staan.

Voor de hackers.
Het iPhone Dev Team heeft al e.e.a. naar buiten gebracht, getuige hun Twitter berichten, maar wacht liever op een goede handleiding. Ook iFoneguide zal gaan testen en heel snel jailbreak- en unlockhandleidingen voor iOS 4 publiceren. Stay tuned!

3 Reacties op “iPhone iOS 4 firmware nu te downloaden; wees voorzichtig!”

 1. Franky schreef:

  ik zou graag willen weten wat er gebeurt als ik de laatste itunes ga downloaden. ik heb nu itunes 9 en een 3gs met 3.1.2.en jailbreak. wat gebeurt er als ik itunes 10 ga downloaden.krijg ik dan geen conflict met m’n iphone? accepteert hij m’n iphone? kan ik nog syncen en zo?

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Franky schreef:

  ik zou graag willen weten wat er gebeurt als ik de laatste itunes ga downloaden. ik heb nu itunes 9 en een 3gs met 3.1.2.en jailbreak. wat gebeurt er als ik itunes 10 ga downloaden.krijg ik dan geen conflict met m’n iphone? accepteert hij m’n iphone? kan ik nog synen en zo?

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. eric schreef:

  Goedenavond,

  Ik heb even een vraag, ik heb een t-mobile iphone 3gs versie 3.1.2 die simvrij is via geohot.

  Nu lees ik dat alleen de modemfirmware 05.11.07 simvrij gemaakt kan worden, maar als ik de iphone update naar 4.0 dan wordt de firmware toch ook anders.

  En dan heb ik nog een vraag, ik moet mijn telefoonnummers van de iphone naar outlook syncen gaat dat via de iphone of via outlook.

  Alvast dank.

  Groet, Eric

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie