Alles over iPhone OS 4. Volg alle nieuws online!

Op 8 april 2010 onthult Apple alle nieuwtjes die ons staan te wachten met het gauw te verwachten iPhone OS 4. Geruchten over de nieuwe firmware 4.0 beloven een grote sprong vooruit. Het is vooral de multitasking die waarschijnlijk (en eindelijk) zijn intrede gaat doen. Je kunt daarmee verschillende apps tegelijkertijd draaien, maar hoe multitasking er voor ons in werkelijkheid uit gaat zien is nu nog geheim. Ben je benieuwd? Volg dan op 8 april vanaf ongeveer 18.00 uur het Apple event online.

Hoe belangrijk is iPhone OS 4?
Er was vanaf het begin kritiek op de iPad, die met hetzelfde besturingssyteem als de iPhone werkt. De ene vindt hem té weinig laptop, voor de ander is het een opgepompte iPod Touch, of iPhone zonder belfunctie. Voor enkelen was de iPad – al voor dat hij op de markt kwam – gedoemd te mislukken. De eerste verkoopcijfers bewijzen echter anders.

Apple kondigt op 8 april met een grootse presentatie de komst van OS 4.0 aan, dan moet die nieuwe firmware wel heel bijzonder zijn.
Ook als de vernieuwingen met name op de iPad gericht zijn gaan iPhone-gebruikers ervan meeprofiteren, want OS 4.0 komt niet alleen voor de iPad. Ook voor de iPhone en de iPod Touch komt OS 4 ter beschikking. Hopelijk krijgen we tegelijkertijd meer nieuws over het aanstaande model iPhone dat waarschijnlijk “iPhone HD” zal gaan heten.

Hoe kun je het Apple event volgen?
Ondanks dat Apple het event – dat overigens in Cupertino in de VS plaatsvindt – niet live uitzendt kun je toch bijna live getuige zijn van het iPhone OS 4 nieuws. De belangrijke media hebben zich al klaargemaakt voor live discussies en verslaggeving over firmware 4.0. Er zijn immers vast wel lieden met multimedia-apparatuur in Cupertino aanwezig die een live-registratie via internet uitzenden. Google is daarbij je eerste vriend, maar wellicht verrast Apple ons ook wel met een live-uitzending.

Waar kun je wél live terecht?


Update: Het live-event is voorbij. iFoneguide zet alles over iPhone 4.0 op een rij.

  • iFoneguide – Wij zullen volgen het nieuws op de voet. Je zult bij ons een samenvattend artikel zien verschijnen met de belangrijkste vernieuwingen in iPhone firmware 4.0.
  • Engadget – Engadget belooft bijna real-time alle nieuws over iPhone OS 4 te verslaan. Volgens Engadget begint het event om 19.00 uur onze tijd. Onze tip: Zorg ervoor dat je ruim vóór 19.00 uur online bent.
  • iPhoneclub – iPhoneclub begint vanaf 18.45 uur. Samen met One More Thing organiseert iPhoneclub een bijeenkomst met publiek dat wil meediscussiëren tijdens het Apple event. Dit keer geen liveblog vanwege performanceproblemen in het verleden , maar je kunt online wel meedoen via Twitter.
  • One More Thing – One More Thing brengt live verslag uit van iPhone OS 4 vanuit het Apple Premium Reseller Machouse in Amsterdam. Ze doen dat in samenwerking met iPhoneclub. De publieksdiscussie zal online te volgen zijn (met live videobeelden!).

Andere grote sites zullen ook verslag doen. Voor de Nederlandse iPhone-gebruikers zijn bovenstaande suggesties de eerste keuze. Veel plezier tijdens het event!

Plaats een Reactie