iPhone 3Gs: Kick it out of recovery mode! Firmware 3.1.2 en 3.1.3

Kort bericht. Ben je ook druk bezig je iPhone 3Gs te jailbreaken op firmware 3.1.3? Of misschien probeer je hem juist wel te downgraden naar 3.1.2. Dan ken je vast de situatie wel dat je iPhone 3Gs vast komt te zitten in herstelmodus, ofwel recovery mode. Je iPhone blijft steeds maar het symbool van iTunes en een stekker weergeven ook opnieuw opstarten. We hebben de oplossing om je 3Gs uit recovery mode te krijgen. Gewoon even een “kick”.

Het enige wat je moet doen is één van onze dummy firmwares downloaden.
Het “kick your iPhone out of recovery mode” hulpbestand is geen honderden megabytes groot, maar slechts 40 MB. We hebben de speciale “Recovery kick-out” firmwares toch maar op Megaupload gehost, want onze server kent ook zijn grenzen. Het bestand is ongeveer 40 megabyte groot en dus snel te downloaden. Overigens doet de hulpfirmware niets anders dan je iPhone 3Gs uit recovery mode halen.


Voor een iPhone 3Gs vast in herstelmodus in firmware 3.1.3 download je iPhone 3Gs 313 Recovery Kick Out.ipsw.
Het bestand is niet nodig. Draai gewoon blackra1n. Je iPhone 3Gs scherm wordt zwart ( je krijgt niet het gezicht van George Hotz). Sluit blackra1n af en druk beide knoppen van je iPhone samen in, zodra je het appeltje ziet laat je beide knoppen los. Je iPhone 3Gs start opnieuw op en ben je verlost van de herstelmodus (recovery mode).

Voor een iPhone 3Gs vast in herstelmodus in firmware 3.1.2 download je iPhone 3Gs 312 Recovery Kick Out.ipsw.

iFoneguide: Mocht een link niet (meer) werken, laat ons dat dan weten d.m.v. een reactie onderaan dit artikel, of een mailtje.

Hoe ga je te werk?

iTunes zegt dat het een iPhone in herstelmodus heeft gevonden. Druk het bericht weg.
Houd in Windows de shift-toets ingedrukt en klik met de linkermuisknop op de knop “herstellen” in iTunes. Als je een Mac gebruikt houd dan de alt-toets ingedrukt en klik op de knop “herstellen”. Selecteer vervolgens de “Recovery kick out” IPSW voor 3.1.2 of 3.1.3, je weet vast wel welke firmware je zojuist hebt ingespeeld. Klik daarna op de knop “herstellen” in de popup.

Zodra je iPhone weer een normaal scherm weergeeft haal je de stekker uit de USB-poort van je computer.
iTunes zal nog steeds heel dommig zeggen “iPhone op herstel voorbereiden”, of gewoon simpelweg “Wachten op iPhone”. Je kunt wachten op de iTunes-foutmelding die gaat komen, of je sluit iTunes af via taakbeheer in Windows (ctrl+alt+del), of met een geforceerde stop op de Mac.

Je iPhone 3Gs is in ieder geval weer klaar voor verder actie. Activeer hem, of jailbreak je iPhone met één van onze handleidingen.

22 Reacties op “iPhone 3Gs: Kick it out of recovery mode! Firmware 3.1.2 en 3.1.3”

 1. Miguel schreef:

  Ik heb een 3g 16GB frimware 3.1.2. Hij is zaterdag vast gelopen en als ik hem opstart komt het niet verder dan het logo van apple. Dit duurt even en dan komt er nog dat rondje dat hij aan het laden is. daar blijft hij hangen. na een paar minuten gaat hij weer vanzelf uit. ALs ik de kick out firmware wil instaleren zegt hij dat het niet voor deze iphone compatable is. Iemand die mij kan helpen? Bedankt.

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. forza schreef:

  En als je nou niet weet welke firmware je erop hebt zitten ? Ik zit met dat probleem.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Fresh schreef:

  Als je je blob bij Saurik hebt staan dan kan het.

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Jonathan schreef:

  Dit kan toch nooit,
  Met die blobs van apple?
  Je kan een 3.1.2 niet restoren met een 3.1.2 “recovery kick firmware”
  Dat zou dan moeten met een 3.1.3

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Bram M schreef:

  Ik heb een 3GS (week 38) met FW 3.1.3 zonder jailbreak. Sinds een aantal dagen reageert het geval nergens meer op. Herstellen blijft hangen, jullie kick-out werkt niet, blackra1n idem dito.

  T-Mobile store zegt geen oplossing te weten… Iemand nog tips?

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Ellard H schreef:

  Het is gewoon niet moeilijk om je ipod touch 3g te downgraden. Je moet dit alleen wel doen met een 2G IPSW: ipodtouch_2G_3.1.2_IPSW.
  Hierbij zijn verder geen problemen. Je ipod/iphone herkend het gelijk als een 3G firmware. Dus de ipod 3G is hier ook mee uit de recovery mode te komen?! Ik word helemaal zat van dat herstelgedoe… :/

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Antgin schreef:

  Reactie omgezet naar minder schreeuwerig. Had je je Caps Lock aan, Antgin?

  Je kan ook iReb gebruiken om de iPhone uit recovery te halen en is maar 3MB groot..

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie