Per ongeluk 2.0 geïnstalleerd? KiPhone is je vriend!

Het kon natuurlijk niet uitblijven; je hebt je iPhone per ongeluk met iTunes geüpdate naar firmware versie 2.0. Wees gerust, je kunt hem namelijk weer downgraden naar versie 1.1.4. Bereid je wel voor op enig werk…

Na een ongewilde update naar firmware 2.0 met iTunes kun je helemaal niets meer doen met je iPhone. Dat is gemakkelijk op te lossen als je de officiële iPhone 3G hebt, maar lastig als je een gekraakte iPhone hebt. Hoe krijg je die phone weer terug naar firmware versie 1.1.4?

Allereerst zul je de software van je iPhone terug moeten brengen naar versie 1.1.4, maar daarmee ben je er helaas nog niet. Ook de zogenaamde modemfirmware, die voor de GSM functie en alle andere draadloze functies zorgt, moet worden teruggebracht naar de versie die bij software 1.1.4 hoort. Bij het downgraden van de firmware naar 1.1.4 begint de eerste uitdaging. Lees op iClarified hoe je dat kunt doen. De handleiding geeft helaas geen informatie over het jailbreaken en activeren van versie 1.1.4. Ook ontbreekt het deel om je iPhone weer bellend te maken. Voor het jailbreaken en activeren van je iPhone gebruik je het beste iLiberty+. Let wel, voor iLiberty+ heb je ook iTunes 7.6, of 7.5 nodig zoals vermeld in de iClarified downgrade guide. Met versie 7.7 van iTunes werkt deze methode niet!

kIREmK van iPhone-Forums.de heeft de oplossing voor het downgraden van de baseband, de zogenaamde modemfirmware die het bellen met iPhone mogelijk maakt. Hij heeft het programma ZiPhone gepatched, er nieuwe schil omheen gebouwd en gedoopt met de naam KiPhone. Met KiPhone kun je de baseband van de iPhone weer downgraden, of helemaal wissen. Herstel na het gebruik van KiPhone in ieder geval nog eens naar firmware 1.1.4 met iTunes. Als je de baseband wist met KiPhone krijg je naderhand mogelijk de melding “repair needed” van je iPhone, maar maak je geen zorgen. Zet je iPhone dan in restore mode en herstel met iTunes naar nogmaals naar firmware versie 1.1.4. Je krijgt dan weer de baseband die de GSM functies in firmware 1.1.4 vervult. Je leest alles over het downloaden en het gebruik van KiPhone hier.

Na de downgrade van de iPhone software en de baseband met behulp van KiPhone is je iPhone weer geunlockt. Het is echter aan te raden om na het gebruik van KiPhone je iPhone nogmaals te herstellen met firmware 1.1.4. Daarna maak je je iPhone echter bellend maken met het programma BootNeuter, dat in de iFoneguide eXperimental repository te vinden is. Haal wel even de PIN-beveiliging van de sim af met een andere GSM voordat je het unlockproces met BootNeuter begint. Na het gebruik van BootNeuter heb je je iPhone zeker weer bellend met je eigen simkaart! Voeg http://ifoneguide.nl/exp toe aan de Installer op je iPhone, of refresh de source. Installeer BootNeuter uit de categorie “iFoneguide eXperimental”.

of

KiPhone

9 Reacties op “Per ongeluk 2.0 geïnstalleerd? KiPhone is je vriend!”

 1. Fresh schreef:

  @luuk baayens: Hallo Luuk, heb je het nieuwe QuickPwn al geprobeerd? Gemakkelijker kan bijna niet! iFoneguide kan je natuurlijk ook helpen tegen vergoeding. Lees deze iFoneguide even door: http://www.ifoneguide.nl/?p=308

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. luuk baayens schreef:

  ik heb dit probleem ook en ik snap er helemaal niks van wat ik nou moet doen kan je dat ook ergens betaald laten doen, want ik moet mijn telefoon echt terug en ben daar bereid voor te betalen wie kan mij helpen???
  Waar moet ik heen komen en hoeveel gaat me dit kosten, graag reactie’s terug mijn mail adres is luuk007baayens@hotmail.com

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Fausto schreef:

  Heb hetzelfde probleem gehad met itunes 2.0 na enkele weken zoeken uiteindelijk gevonden, terug naar 1.1.4 en met kiphone baseband erased en ziphone terug software gezet en werkt perfect, bedankt aan ifoneguide.nl en iedereen die hiermee geholpen is.

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Fresh schreef:

  Ja, je kunt updaten naar 2.0 met winpwn. Controleer wel even met bootneuter of je bootloader “geneutered” is. Als dat niet het geval is selecteer je 4.6, neuter en unlock, daarna druk je op Flash.

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. benjamin schreef:

  ik heb daarna nog een keer ge downgrade naar 1.1.4, dit keer wel helemaal goed gegaan, maar is het safe om nu naar 2.0 up te graden met winpwn?

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Fresh schreef:

  Hoi Benjamin, controleer even in settings->about watje modem versie is. Post die even hier…

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. benjamin schreef:

  bij mij is bijna alles gelukt, ik krijg mijn iphone weer aan etc, maar ik krijg een sim failure, wat moet ik doen?

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. Fresh schreef:

  Welke versie van iTunes heb je, nanuk?

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. nanuk schreef:

  Hallo, heb bovenstaand probleem ook met mijn US Iphone.. alleen… kiphone werkt niet. ik krijg geen enkele reactie van het programma, reageert totaal niet. Heb alle stappen doorlopen. heb ook eerst al een jailbreak gedaan…
  wie kan me helpen???
  nanuk

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie