Laat je iPhone 3G of 3Gs voorgoed simlockvrij maken door T-Mobile.

Oud nieuws wordt weer actueel nu Apple het leven van veel iPhone-liefhebbers zuur maakt na de komst van firmware 3.1.3.  iFoneguide vindt het eigenlijk een schande dat Apple erg veel iPhones in één klap onbruikbaar maakt met OS 3.1.3. Je hebt immers hoe dan ook voor je iPhone betaald, ook als je niet met een officiële iPhone telecomprovider belt. Foei Apple! Wat slecht voor je imago! Er is een mogelijkheid om je iPhone 3G of 3Gs voorgoed simlockvrij te laten maken, mits je iPhone door T-Mobile Nederland werd geleverd. Wil je voorgoed van het unlockgezeur af zijn? Kijk dan wat je kansen zijn bij T-Mobile.


Zelfs mensen met af-fabriek simlockvrije iPhone, of een “officiële” iPhone van T-Mobile, staan te knikkeknieën als Apple weer eens een firmwareupdate uitbrengt voor het populaire apparaat. Kan ik zomaar updaten? Kan ik na de update nog wel bellen met mijn iPhone? Dat zijn veelgestelde vragen.
Tsja, zover is het al; niemand vertrouwd meer een firmware update van Apple. Dat lijkt ons niet echt lekker voor het imago van Apple, maar dit is helaas wel de realiteit.

Eén ding is zeker; als je iPhone af-fabriek simlockvrij is, dan blijft hij dat ook als je een nieuwere firmwareversie met iTunes installeert. Heb je een iPhone 3G of iPhone 3Gs die door T-Mobile NL werd geleverd? Laat hem dan voorgoed simlockvrij maken door T-Mobile NL. Je iPhone krijgt dan dezelfde mogelijkheden als een exemplaar dat af-fabriek simlockvrij werd geleverd. Je bent dan voorgoed van het gezeur met softwarematige unlocks af en je kunt je iPhone in de toekomst zonder problemen updaten met iTunes. Bovendien blijft een jailbreak (wanneer beschikbaar) mogelijk om van gratis apps uit Cydia gebruik te maken.

Eén jaar na aankoop van je iPhone 3G of 3Gs maakt T-Mobile hem gratis en voorgoed simlockvrij, maar alleen op jouw verzoek. Ook als je jouw iPhone op Marktplaats hebt gekocht, of op een andere manier van iemand hebt overgenomen heb je wettelijk recht op blijvende verwijdering van de simlock op je iPhone. Lees verder verder in dit artikel hoe je te werk kunt gaan.
Is jouw T-Mobile iPhone nog geen jaar oud? Ook dan kun je hem simlockvrij laten maken, zij het tegen een vergoeding. In onderstaande tabel zie je wat een unlock van een T-Mobile iPhone 3G of iPhone 3Gs kost.

 • 0 tot 3 maanden oud: € 120,-
 • 3 tot 6 maanden oud: € 90,-
 • 6 tot 9 maanden oud: € 70,-
 • 9 tot 12 maanden oud: € 50,-
 • vanaf 12 maanden oud: gratis

Wat moet je doen?
Houd in ieder geval je IMEI code bij de hand, want daar zal de T-Mobile klantenservice naar vragen. De IMEI is de unieke code van je telefoon en staat op de doos van de iPhone, maar je kunt de IMEI ook achterhalen via het menu “instellingen->algemeen->info->IMEI” op je iPhone. De IMEI code wordt ook weergegeven als je naar *#06# belt.


Bel je met je originele iPhone abonnement, dan neem je contact op met de T-Mobile klantenservice op nummer 1200. Jouw telefoonnummer is in de administratie van T-Mobile gekoppeld aan de unieke IMEI code van de iPhone en T-Mobile zal dus niet moeilijk doen. Ook al loopt je abonnement nog even door, het is toch handig om een volledig simlockvrije iPhone te hebben – zeker als deze meer dan 12 maanden oud is. Je kunt er dan bijvoorbeeld tijdens je vakantie een prepaidkaart in gebruiken. Als je je iPhone wilt verkopen is deze met een permanente unlock bovendien veel meer waard. Als je betaalt voor de unlock van een iPhone die jonger is dan 12 maanden, dan staat het bedrag op je eerstvolgende rekening.

Help! Ik bel niet met T-Mobile!
Heb je wel een iPhone die door T-Mobile NL is geleverd, maar bel je met een andere provider? Schaf dan – om problemen met de klantenservice te voorkomen – een T-Mobile prepaidkaart aan, of leen een T-Mobile simkaart van een bekende. Alle T-Mobile simkaarten werken namelijk in een iPhone 3G of 3Gs van T-Mobile. Vervolgens bel je de klantenservice op nummer 1200. Als je niet zeker weet of je een T-Mobile NL iPhone in bezit hebt, dan kun je dat testen met een willekeurige en geldige T-Mobile simkaart. Zorg bij deze test wel dat je een eventuele softwarematige unlock (tijdelijk) van je iPhone verwijdert, anders is de test niet geldig. Mocht blijken dat je niet kunt bellen met een simkaart van T-Mobile, dan kom jouw iPhone uit het buitenland. In dat geval heeft het geen zin om met de T-Mobile klantenservice te bellen, die kan namelijk geen buitenlandse iPhones simlockvrij maken.

Overtuig de medewerker van de T-Mobile klantenservice.
Bel met je (tijdelijke) T-Mobile 06-nummer naar de klantenservice via nummer 1200 en vraag een simunlock aan. Laat je niet overdonderen door de klantenservice als die erover zeurt dat jouw 06-nummer niet bij de iPhone hoort. Zeg gewoon dat je telefoon van een familielid hebt gekregen, die een nieuwe telefoon heeft aangeschaft (of iets dergelijks). Als ze vragen naar de aanschafdatum die op de kassabon staat, zeg dan dat je de kassabon niet hebt en noem gewoon een maand waarin de iPhone vermoedelijk bij T-Mobile werd aangeschaft. Wees daarbij wel realistisch, want de iPhone 3G is verkocht vanaf juli 2008 en de iPhone 3Gs vanaf juni/juli 2009. Na het doorgeven van de IMEI code kan T-Mobile toch wel zien wanneer de iPhone werd verkocht. Er kan nu niet echt veel meer mis gaan.
Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een unlock op de rekening van het T-Mobile nummer komen te staan waarmee je belde, regel dat dus goed met degene waarvan je de T-Mobile simkaart leende. Kosten worden alleen berekend als je iPhone nog geen jaar oud is. In het geval van een T-Mobile prepaidkaart zal de klantenservice jou verzoeken om je beltegoed op te waarderen met het verschuldigde bedrag.

Hoe gaat de officiële unlock in zijn werk?
Okay, T-Mobile gaat de unlock regelen. De medewerker van de T-Mobile klantenservice zal je gedetailleerde aanwijzingen geven. Het komt erop neer dat je je iPhone wel even moet herstellen met iTunes naar een ongeactiveerde staat. Daarna laat je de iPhone met jouw eigen simkaart (van een willekeurige provider) aan de computer aangesloten. Geef wel de pincode van de simkaart in als de iPhone daarom vraagt.
Omdat T-Mobile jouw IMEI code in het systeem van Apple heeft toegevoegd als “simlockvrij” zal na enige tijd het bericht in iTunes verschijnen dat je iPhone is “unlocked” is.

Deze unlock is permanent en werkt voorgoed! Je kunt toekomstige firmware van Apple gewoon installeren zonder de unlock te verliezen. Je kunt bovendien je iPhone gewoon jailbreaken (als er een jailbreakmogelijkheid is).
We hebben deze methode overigens zelf succesvol toegepast met een iPhone 3G van T-Mobile, die we via Marktplaats aanschaften.

Succes!

50 Reacties op “Laat je iPhone 3G of 3Gs voorgoed simlockvrij maken door T-Mobile.”

 1. Marco Rossen schreef:

  Onzin. Iedere telefoon kan na 1 jaar gratis simlockvrij gemaakt worden door de provider. Dat is wettelijk zo geregeld en alom bekend.

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Reuser schreef:

  Bedannkt. Jullie maken het dieven wel heel erg makkelijk om gestolen telefoons niet meer te kunnen achterhalen. De mijne is zondag gestolen en als het zo makkelijk gaat bij telfort en T mobile als de dief daar een abonnement heeft dan is ie nu ZEKER niet meer terug te vinden!!!!!,

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Rik schreef:

  Ik heb firmware 4.0.1 eropstaan en dezelfde beschrijving van t-mobile ontvangen die ik hierboven lees.
  Als ik de iphone met i-tunes ga verbinden en ik wil hem unlocken zoals hierboven staat beschreven, raak ik dan niet de kans dat ik ook meteen de nieuwste firmware erop krijg????? straks heb ik er de 4.0.2 erop staan die niet te jailbreaken is.
  Ik wacht nog even met unlocken totdat ik zeker weet dat ik gewoon mijn eigen firmware behoud.

  Graag een reactie.
  m.v.g. Rik

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. lander schreef:

  @Sebas: zou ik dat van op een afstand kunnen doen? dat ik de IMEI code aan die mensen geef dat die bellen en dat ik ondertussen de iphone met andere provider koppel met itunes?

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Sebas schreef:

  Unlocken kan veel makkelijker, kijk maar (1 op 1 van de website van t-mobile) :
  Hoe kan ik mijn iPhone simlockvrij maken?
  Laat eerst je iPhone via T-Mobile Klantenservice ‘vrij’ maken en volg daarna het stappenplan.

  Zet je iPhone volledig uit.
  Plaats een simkaart van een andere provider in het toestel.
  Zet je toestel aan. Wanneer het Apple-logo verschijnt, start het toestel goed op.
  Kies na het opstarten voor `ontgrendelen` en toets vervolgens de pincode in van de simkaart die nu in het toestel zit.
  Verbind nu de iPhone voor een half uur met je computer, met iTunes opgestart. iTunes dient verbonden te zijn met internet.
  Je kunt je iPhone tijdens dit half uur niet gebruiken; laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren.
  Na een half uur koppel je het toestel los en daarna direct weer aan je computer, met iTunes.
  iTunes geeft aan dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd dient te worden. Kies voor `Ja`.
  iTunes geeft aan: “Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij”. Indien het toestel een pincode heeft, kun je deze nu invoeren.
  Linksboven op het scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider (horend bij de simkaart). Zo niet, dan dien je het toestel nogmaals los en weer aan je computer te koppelen.

  Let op! Als je de procedure niet goed volgt of de unlockcode verkeerd invoert, kan je toestel permanent blokkeren. Lukt het je in 2 pogingen niet de simlock te verwijderen, bel dan met T-Mobile Klantenservice.

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie