iPhone 3G – jailbreak firmware 3.1.3 met deze gratis handleiding van iFoneguide.

Met het gratis programma RedSn0w van het iPhone Dev Team kun je jouw iPhone 3G met firmware 3.1.3 jailbreaken. Er gaan geruchten over eventuele betaversies 0.93 of 0.94 van de software RedSn0w, maar die blijken niets méér te kunnen dan de officiële Redsnow versie van het iPhone Dev Team. Noem het een hoax, noem het een hype. Onze jailbreak handleiding werkt met de goedgekeurde RedSn0w van het iPhone Dev Team, maar gebruik dan wel de officiële downloadlinks in deze guide. Let’s go!

Let op! Deze jailbreak handleiding is alleen bedoeld voor de iPhone 3G die af fabriek simlockvrij is, of door T-Mobile NL op jouw verzoek voorgoed simlockvrij is gemaakt (dat kan gratis na 1 jaar). iPhones uit België en Italië zijn altijd simlockvrij, dus ga je gang. Je kunt je iPhone 3G met deze handleiding jailbreaken, maar NIET softwarematig unlocken.
Is jouw iPhone 3G softwarematig unlocked met een versie van Sn0w, dan is deze handleiding niet geschikt. Een sim-unlock voor de 3G en 3Gs met firmware 3.1.3 moet nog uitgevonden worden (stand 3 februari 2010).
Heb je een iPhone 3Gs, dan is deze guide helemaal NIET
geschikt.

Deze handleiding is actueel vanaf 3 februari 2010 en is alleen geldig voor Apple iPhone OS 3.1.3. Klik op Actuele unlock guides om de nieuwste jailbreak en unlock guides te raadplegen.

Lees voor je begint de gehele guide grondig door en download voor de zekerheid eerst alle benodigde bestanden. Je vindt de downloadlinks naar de benodigde software ook in de handleiding, maar wil je goed voorbereid zijn dan download je eerst alle benodigde bestanden naar een nieuwe map. Je hoeft deze bestanden dan niet meer te downloaden als je handleiding uitvoert, want je hebt ze dan al.
Benodigde downloads:

 • Het officiële Apple 3.1.3 firmware bestand voor de iPhone 3G. Download.
 • Het officiële Apple 3.1.2 firmware bestand voor de iPhone 3G (yep 3.1.2, dat is geen vergissing). Download.
 • De officiële versie van RedSn0w (0.92) van het iPhone Dev Team. Download voor Windows. Download voor Mac.
 1. Zorg dat je iTunes 9.0.3 of nieuwer op je computer hebt geïnstalleerd, deze versie kun je gratis bij Apple downloaden.
  Download RedSn0w voor Windows hier, of RedSn0w voor de Mac hier. Pak het zipbestand na de download uit in een map / folder die je gemakkelijk terugvindt.
 2. Voor de iPhone 3G download je de officiële iPhone 3.1.3 firmware van Apple hier. Sla het ipsw-bestand op in een map die je gemakkelijk terug kunt vinden.
  Na de download heb je dit bestand:
  iPhone1,2_3.1.3_7E18_Restore.ipsw
  Als jouw bestand met *.zip eindigt, hernoem het bestand dan naar de hierboven genoemde naam (verwijder de .zip extensie).
  Ga het bestand dus niet unzippen, want het is geen zipbestand.
 3. Zorg er voor dat de sim waarmee je gaat bellen in je iPhone zit. Sluit je iPhone op de computer aan en wacht tot iTunes is gestart. Laat iTunes de synchronisatie van je iPhone afronden en maak voor de zekerheid een reservekopie van je iPhone. Als je iPhone in herstelmodus staat (stekkertje + iTunes logo) dan zal je computer niet synchroniseren met de iPhone. Je kunt in dit geval meteen verder met stap 4.
 4. In iTunes zie je nu de knoppen “update zoeken” en “herstellen”. Mogelijk staat er i.p.v. “update zoeken” “bijwerken”. De functie is hetzelfde.itunesupdate1
  Is je iPhone nog bellend? Houd dan shift op je toetsenbord ingedruk en klik op “update zoeken” (shift + update zoeken en op de Mac alt + update zoeken), je instellingen op de iPhone blijven dan behouden. Staat je iPhone in herstelmodus? Houd dan shift op je toetsenbord ingedrukt en klik met de muis op “herstellen” (shift + herstellen en op de Mac alt + herstellen).  Een venster opent waarin je het zojuist gedownloade firmware 3.1.3 ipsw-bestand kunt selecteren. Browse naar de map waar het bestand staat en dubbelkik erop. iTunes zal je iPhone nu herstellen naar OS 3.1.3. Dit kan best een tijdje duren.
 5. Na de update naar firmware 3.1.3 zal je iPhone mogelijk vragen om activatie met iTunes. De jailbreak en activatie kun je doen met het programma RedSn0w dat je zojuist hebt gedownload en geünzipt. Hier nogmaals de dowloadlink voor RedSnow. RedSn0w voor Windows. RedSn0w voor de Mac.
 6. In stap 8 van deze handleiding vraagt RedSn0w om het iPhone ipsw firmwarebestand. Om firmware 3.1.3 te jailbreaken en unlocken moet je verwijzen naar het 3.1.2 firmwarebestand. Het klinkt misschien vreemd, maar RedSn0w kan alleen goed jailbreaken met het 3.1.2 ipsw firmwarebestand. Ondanks dat blijft je iPhone wél op OS 3.1.3! Je kunt de officiële Apple iPhone firmware 3.1.2 hier downloaden. De naam van het bestand is iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw.
 7. Laat je iPhone aan de computer aangesloten en sluit iTunes niet af! Laat gewoon de simkaart die je gaat gebruiken om te bellen in de iPhone zitten.
  Ga naar de map waarin je RedSnow hebt uitgepakt en start RedSn0w door op het bestand redsn0w.exe te dubbelklikken (op de Mac redsn0w.app). Je ziet nu het volgende scherm.
 8. Klik op “browse” en selecteer het firmware 3.1.2 ipsw-bestand dat je in stap 6 had gedownload. Dubbelklik erop,of selecteer het en klik op “openen”. Verwijs dus naar het bestand met de naam iPhone1,2_3.1.2_7D11_Restore.ipsw. Je moet inderdaad het firmware 3.1.2 ipsw bestand selecteren en niet het 3.1.3 ipws bestand.
 9. RedSn0w controleert het firmware 3.1.2 ipsw-bestand. Als dat succesvol verloopt zie je het volgende scherm.

 10. Klik op “next”.
  Je komt nu in het volgende scherm met opties terecht.
 11. Wil je later extra gratis programma’s kunnen installeren op je iPhone 3G- bijvoorbeeld uit de iFoneguide repository – selecteer dan “Install Cydia” (zie bovenstaand scherm). Het gaat tenslotte met name om Cydia op je iPhone 3G bij een jailbreak. Klik vervolgens op “next”.
 12. Klik op “next”. Nu zie je het volgende scherm. Klik in dat scherm nog niet meteen op “next”, lees eerst de aanwijzingen door, maar volg ze nog niet op! Klik niet op “next”, maar ga naar het volgende punt in deze handleiding.

 13. Zet je iPhone uit en controleer nogmaals of hij goed op je computer is aangesloten. Kijk voordat je in Redsn0w op “next” klikt even naar het volgende plaatje. Je moet die aanwijzingen zometeen gaan uitvoeren. Overigens is het niet erg als je een paar seconden achterloopt op RedSn0w.
 14. Druk dus op “next” en volg de aanwijzingen van RedSn0w op.
 15. Vanaf nu gaat alles automatisch. Leg je iPhone neer en wacht totdat je een gejailbreakte en geactiveerde iPhone ziet.
  Optioneel: Zet (als je wilt) de recentste reservekopie van je iPhone terug met iTunes.
 16. Happy calling!

163 Reacties op “iPhone 3G – jailbreak firmware 3.1.3 met deze gratis handleiding van iFoneguide.”

 1. Gerald schreef:

  @Rene: IREB downloaden dan haal je hem uit recorvery mode.

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Danny schreef:

  firmware werkt perfect. Jailbreak moet nog uitgevoerd worden.
  Ik heb deze firmware vanuit de Recovery modus gestart. omdat ik de iphone bij instellingen alles heb laten wissen.. zodat hij geheel schoon is voor de nieuwe installatie.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Alex schreef:

  @Max: `
  Hey Kasper

  bij het opslaan van het bestand moet je achter de naam .ispw zetten dan wordt hij niet opgeslagen als een zip bestand maar als een firmware bestand.

  suc 6

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Rene schreef:

  Ik heb alle stappen netjes uitgevoerd. alleen start I-tunes niet op en blijft mijn I-phone het beeld met een usb stekker geven. Ik kom dus niet verder zo. Wat moet ik doen om dit op te lossen? Alvast bedankt voor de reacties.

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Roy schreef:

  Please wait till your device is being processed is het enige wat ik zie, maar er gebeurd verder niks.

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. andre schreef:

  deel 2: ik moet de toegangscode invoeren op iphone voordat ik i tunes kan gebruiken. Hoe kom ik hier langs?

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. andre schreef:

  Hi, ik probeer iphone 3G te verbinden met itunes, stap 4 in beschrijving. Echter geen verbinding met i tunes iphone ivm bestaand password die ik niet ken. Hoe verder?

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. tba020 schreef:

  NIET DOEN! ik heb het zelfde probleem als Kasper!

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. Max schreef:

  Hallo

  hele duidelijke instructie…echter, het likt me niet om extensie in .ipsw te wijzigen. als ik via de itunes in de map ga kijken dan staat het gewoon leeg. wellicht imenad een tip om dit op te lossen…bedankt!

  Gr. Max

  BeantwoordenBeantwoorden
 10. Tim schreef:

  Waiting voor reboot…. duurt dit altijd zo lang?

  BeantwoordenBeantwoorden
 11. Gokhan schreef:

  Kan dit ook op een bootloader 6.4???

  BeantwoordenBeantwoorden
 12. kasper schreef:

  Ik heb mijn Iphone 3g 8gb 3.1.3 gejailbreaked en precies deze stappen gevolgd http://www.ifoneguide.nl/1525/iphone…an-ifoneguide/
  Hij heeft hem goed gejailbreaked er staat gewoon cydia op alleen als ik cydia open en naar sources ga en Welcome to Cydia.hackulo.us! wil toevoegen gaat hij hem downloaden en zegt steeds: cached failure en sub-process /bin/bzip2 returned an error code (2) en error refreshing data met een hele text eronder.
  daarna ga ik naar seach en zoek naar ins*******us hij vind deze alleen het icoontje is een vraagteken. dan wil ik dit installeren alleen dat gaat simpelweg niet.
  Weet iemand hoe ik dit krijg opgelost?
  Gr

  BeantwoordenBeantwoorden
 13. kasper schreef:

  Ik heb steeds het probleem in cydia dat als ik een source erbij wil doen
  dan zegt hij cashed failere of host unreacheble wat moet ik dan doen?

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie