iPhone 2G – unlock en jailbreak firmware 3.1.3 met deze gratis handleiding.

Met de komst van firmware 3.1.3 voor de iPhone worden de thema’s jailbreak en/of unlock weer actueel. Met het gratis programma RedSn0w van het iPhone Dev Team kun je jouw iPhone 2G met firmware 3.1.3 unlocken, jailbreaken en activeren voor iTunes. Er gaan wilde geruchten over betaversies 0.93 of 0.94 van de software RedSn0w, maar die blijken niets méér te kunnen dan de officiële Redsnow versie van het iPhone Dev Team. Noem het een hoax, noem het een hype waar zelfs ervaren iPhone bloggers in trappen, iFoneguide blijft nuchter en voert eerst uitgebreide tests uit alvorens te schrijven. Onze handleiding werkt, maar gebruik dan wel de downloadlinks in deze guide. Let’s go!


Als je een beetje handig bent bel je binnen 30 minuten met firmware 3.1.3 op je iPhone 2G! Ook voor mensen die nog een bellende iPhone 2G hebben met oudere firmware is deze handleiding te gebruiken om te updaten naar 3.1.3.

Let op! Deze handleiding is alleen bedoeld voor de iPhone 2G, ofwel voor de original iPhone.
Heb je een iPhone 3G of een iPhone 3Gs, dan is deze guide NIET
geschikt.

Lees voor je begint de gehele guide grondig door en download voor de zekerheid eerst alle benodigde bestanden. Je vindt de downloadlinks naar de benodigde software ook in de handleiding, maar wil je goed voorbereid zijn dan download je eerst alle benodigde bestanden naar een nieuwe map. Je hoeft deze bestanden dan niet meer te downloaden als je handleiding uitvoert, want je hebt ze dan al.
Benodigde downloads:

 • Het officiële Apple 3.1.3 firmware bestand voor de iPhone 2G. Download.
 • Het officiële Apple 3.1.2 firmware bestand voor de iPhone 2G (yep 3.1.2, dat is geen vergissing). Download.
 • De officiële versie van RedSn0w (0.92) van het iPhone Dev Team. Download voor Windows. Download voor Mac.
 • Bootloader 3.9 bestand. Download.
 • Bootloader 4.6 bestand. Download.

Deze handleiding is actueel vanaf 3 februari 2010 en alleen geldig voor Apple iPhone OS 3.1.3. Klik op Actuele unlock guides om de nieuwste jailbreak en unlock guides te raadplegen.

 1. Zorg dat je iTunes 9.0.3 of nieuwer op je computer hebt geïnstalleerd, deze versie kun je gratis bij Apple downloaden.
  Download RedSn0w voor Windows hier, of RedSn0w voor de Mac hier. Pak het zipbestand na de download uit in een map / folder die je gemakkelijk terugvindt.
 2. Voor de iPhone 2G download je de officiële iPhone 3.1.3 firmware van Apple hier. Sla het ipsw-bestand op in een map die je gemakkelijk terug kunt vinden.
  Na de download heb je dit bestand:
  iPhone1,1_3.1.3_7E18_Restore.ipsw
  Als jouw bestand met *.zip eindigt, hernoem het bestand dan naar de hierboven genoemde naam (verwijder de .zip extensie).
  Ga het bestand dus niet unzippen, want het is geen zipbestand.
 3. Zorg er voor dat de sim waarmee je gaat bellen in je iPhone zit. Sluit je iPhone op de computer aan en wacht tot iTunes is gestart. Laat iTunes de synchronisatie van je iPhone afronden en maak voor de zekerheid een reservekopie van je iPhone. Als je iPhone in herstelmodus staat (stekkertje + iTunes logo) dan zal je computer niet synchroniseren met de iPhone. Je kunt in dit geval meteen verder met stap 4.
 4. In iTunes zie je nu de knoppen “update zoeken” en “herstellen”. Mogelijk staat er i.p.v. “update zoeken” “bijwerken”. De functie is hetzelfde.itunesupdate1Is je iPhone nog bellend? Houd dan shift op je toetsenbord ingedruk en klik op “update zoeken” (shift + update zoeken en op de Mac alt + update zoeken), je instellingen op de iPhone blijven dan behouden. Staat je iPhone in herstelmodus? Houd dan shift op je toetsenbord ingedrukt en klik met de muis op “herstellen” (shift + herstellen en op de Mac alt + herstellen).  Een venster opent waarin je het zojuist gedownloade firmware 3.1.3 ipsw-bestand kunt selecteren. Browse naar de map waar het bestand staat en dubbelkik erop. iTunes zal je iPhone nu herstellen naar OS 3.1.3. Dit kan best een tijdje duren.
 5. Na de update naar firmware 3.1.3 zal je iPhone mogelijk vragen om activatie met iTunes. De jailbreak en activatie kun je doen met het programma RedSn0w dat je zojuist hebt gedownload en geünzipt. Hier nogmaals de dowloadlink voor RedSnow. RedSn0w voor Windows. RedSn0w voor de Mac.
 6. In stap 8 van deze handleiding vraagt RedSn0w om het iPhone ipsw firmwarebestand. Om firmware 3.1.3 te jailbreaken en unlocken moet je verwijzen naar het 3.1.2 firmwarebestand. Het klinkt misschien vreemd, maar RedSn0wkan alleen goed jailbreaken en unlocken  met het 3.1.2 ipsw firmwarebestand. Ondanks dat blijft je iPHone wél op OS 3.1.3! Je kunt de officiële Apple iPhone firmware 3.1.2 hier downloaden. De naam van het bestand is iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw.
 7. Laat je iPhone aan de computer aangesloten en sluit iTunes niet af! Laat gewoon de simkaart die je gaat gebruiken om te bellen in de iPhone zitten.
  Ga naar de map waarin je RedSnow hebt uitgepakt en start RedSn0w door op het bestand redsn0w.exe te dubbelklikken (op de Mac redsn0w.app). Je ziet nu het volgende scherm.
 8. Klik op “browse” en selecteer het firmware 3.1.2 ipsw-bestand dat je in stap 6 had gedownload. Dubbelklik erop,of selecteer het en klik op “openen”. Verwijs dus naar het bestand met de naam iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw. Je moet inderdaad het firmware 3.1.2 ipsw bestand selecteren en niet het 3.1.3 ipws bestand.
 9. RedSn0w controleert het firmware 3.1.2 ipsw-bestand. Als dat succesvol verloopt zie je het volgende scherm.
 10. Klik op “next”.
  Je komt nu in het volgende scherm met opties terecht.
 11. Om de iPhone 2G te unlocken selecteer je in ieder geval “Unlock” (zie bovenstaand scherm). Wil je later extra gratis programma’s kunnen installeren op je iPhone – bijvoorbeeld uit de iFoneguide repository – selecteer dan ook “Install Cydia” (zie bovenstaand scherm). Klik vervolgens op “next”.
 12. RedSn0w vraagt nu om Bootloader bestanden. We gaan niet uitleggen wat dat inhoudt, maar wel waar je ze kunt downloaden. Download de 3.9 en 4.6 de bootloader files. Het zijn twee kleine bestandjes met de extensie *.bin. Selecteer de twee bestandjes in het volgende scherm en klik op “next”.
 13. Klik op “next”. Nu zie je het volgende scherm. Klik in dat scherm nog niet meteen op “next”, lees eerst de aanwijzingen door, maar volg ze nog niet op! Klik niet op “next”, maar ga naar het volgende punt in deze handleiding.

   

 14. Zet je iPhone uit en controleer nogmaals of hij goed op je computer is aangesloten. Kijk voordat je in Redsn0w op “next” klikt even naar het volgende plaatje. Je moet die aanwijzingen zometeen gaan uitvoeren. Overigens is het niet erg als je een paar seconden achterloopt op RedSn0w.

 15. Druk dus op “next” en volg de aanwijzingen van RedSn0w op.
 16. Vanaf nu gaat alles automatisch. Leg je iPhone neer en wacht totdat je een geunlockte en gejailbreakte iPhone ziet.
  Optioneel: Zet (als je wilt) de recentste reservekopie van je iPhone terug met iTunes.

   

 17. Happy calling!
Let op! Deze handleiding is alleen voor de original iPhone 2G, voor het eerste model van de iPhone, dus. Alle handelingen staan stap voor stap uitgelegd en de downloadlinks vind je ook in deze handleiding. Lees verder om je iPhone 2G naar Apple iPhone OS 3.1.3 te upgraden en te unlocken.

451 Reacties op “iPhone 2G – unlock en jailbreak firmware 3.1.3 met deze gratis handleiding.”

 1. Ollawo schreef:

  Diep Respect voor deze beschrijving. Heb hem gebruikt in 2007 voor mijn eerste iphone 2g uit VS.

  De 2g werkt trouwens nog steeds. Maar de kinderen hadden hem geblokkeerd voor 7.000.0000 minuten. Nu, na 7 jaar, heb ik deze beschrijving dus opnieuw moeten gebruiken en het werkt nog steeds !

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Marco schreef:

  @Brainsnake: Om de handleiding werkend te houden staan de jailbreakbestanden lokaal op onze website.
  Mooi dat het is gelukt.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Brainsnake schreef:

  Phone kunnen unlocken met deze handleiding.
  Zeer duidelijk en volledig (en nog aktieve downloadable files)
  BEDANKT…

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Puck schreef:

  Bijna een jaar later dan de laatste reactie maar ik probeer het toch ;-). Sinds gisteren mijn oude Iphone original (2G) 16 GB via Itunes op firmware 3.1.3 gebracht. Vervolgens geunlocked en gejailbreaked via Redsn0w 0.9.4

  Nu heb ik een probleem met Cydia: This version of Cydia is no longer supported: please upgrade to 1.1.x at your earliest convenience.

  Na wat googlen kwam ik op het volgende: http://xsellize.com/topic/187893-help-cydia-no-longer-supported-with-iphone-2g-jailbreak/

  En heb dus een oudere Redsnow 0.9.2 op basis van bovenstaande geprobeerd maar ik heb helaas exact het zelfde probleem. Enig idee hoe ik Cydia werkende kan krijgen?

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Raoul schreef:

  Ehm, mijn iPhone 2g is geblokkeerd, ik moet verbinden met iTunes, maar ik weet helaas niet hoe dat moet, met de nieuwste versie, du helaas heb ik hier niks aan… wel bedankt

  Raoul

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. Frank schreef:

  als ik in redsn0w de ipsw selecteer krijg je zo’n status balkje en bij “preparing RAM-disk” loopt ie vast.

  wat moet ik doen!!!

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. Sannah schreef:

  En wat, als de iPhone, al bij stap 3, vraagt om een simkaart zonder pincode omde iPhone te activeren en na invoering hiervan zegt dat de ‘simkaart niet ondersteund wordt’
  Iemand een idee?

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. Bert schreef:

  Kan je draw something aan de praat krijgen op een iPhone2G

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. gtx schreef:

  beste

  ik ben zeer dankbaar , is gelukt dankzij u duidleijk uitleg

  BeantwoordenBeantwoorden
 10. Ben schreef:

  Of denken jullie dat het probleem zich in het toestel bevindt?

  BeantwoordenBeantwoorden
 11. Ben schreef:

  Ik heb alle bovenstaande stappen opgevolgd. De iphone werkt voor een dag en begint dan vast te lopen. Wanneer ik dan op messages druk sluit hij dit uit zich zelf direct. Je kan dus niets meer openen of hij sluit dit en vervolgens na een paar keer proberen blokkeert hij.

  Wat kan je hier tegen doen?

  BeantwoordenBeantwoorden
 12. Marco Rossen schreef:

  @louis: Probeer het eens met een andere PC.

  BeantwoordenBeantwoorden
 13. louis schreef:

  @Marco Rossen:

  beste,

  ik heb al deze stappen gevolgd,
  eerst naar DFU mode, dan firmware 3.1.3 bij herstellen selecteren en dan via redsnow 3.1.2 jailbreaken maar nu kom ik op het probleem dat hij zegt bij ‘preparing ramdisk’ (tijdens jailbreak) dat ‘redsnow.exe has encountered a problem and needs to be closed’… :s

  BeantwoordenBeantwoorden
 14. Marco Rossen schreef:

  @louis: Hallo Louis, misschien moet je het toch nog maar eens opnieuw proberen…
  Doe het nu vanuit de DFU-modus. Zodra onderstaande procedure je is gelukt ga je verder met punt 4 in de handleiding (je iPhone staat dan in herstelmodus).

  Om je iPhone in DFU modus te zetten doe je het volgende:

  1. Als je Windows hebt zet je je luidsprekers aan met 100% volume.
  2. Sluit je iPhone op de computer aan en zorg dat de iPhone aan is (appeltje).
  4. Houd de homeknop en de aan-/uitknop van je iPhone tegelijkertijd ingedrukt, totdat je het USB afmeldsignaal hoort (Windows: dingdong! Mac: ongeveer 9 seconden). Laat daarna de aan-/uitknop los maar blijf de homeknop vasthouden tot je PC het USB aanmeldsignaal geeft (dongding! Mac: ongeveer 14 seconden)! Laat daarna alle knoppen op de iPhone los.
  5. Het scherm van je iPhone is nu (mogelijk) zwart, maar hij staat in DFU-modus (herstelmodus).

  BeantwoordenBeantwoorden
 15. louis schreef:

  beste,

  bedankt al voor de hulp maar mijn iphone blijft stuck op het apple logo na alle stappen.. ik heb mijn iphone al hersteld en terug proberen te jailbreaken en unlocken maar helaas, weer bleek ik vast zitten op het apple logo,

  hoe kan ik dit fixen aub?

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie