iPhone 2G – unlock en jailbreak firmware 3.1.3 met deze gratis handleiding.

Met de komst van firmware 3.1.3 voor de iPhone worden de thema’s jailbreak en/of unlock weer actueel. Met het gratis programma RedSn0w van het iPhone Dev Team kun je jouw iPhone 2G met firmware 3.1.3 unlocken, jailbreaken en activeren voor iTunes. Er gaan wilde geruchten over betaversies 0.93 of 0.94 van de software RedSn0w, maar die blijken niets méér te kunnen dan de officiële Redsnow versie van het iPhone Dev Team. Noem het een hoax, noem het een hype waar zelfs ervaren iPhone bloggers in trappen, iFoneguide blijft nuchter en voert eerst uitgebreide tests uit alvorens te schrijven. Onze handleiding werkt, maar gebruik dan wel de downloadlinks in deze guide. Let’s go!


Als je een beetje handig bent bel je binnen 30 minuten met firmware 3.1.3 op je iPhone 2G! Ook voor mensen die nog een bellende iPhone 2G hebben met oudere firmware is deze handleiding te gebruiken om te updaten naar 3.1.3.

Let op! Deze handleiding is alleen bedoeld voor de iPhone 2G, ofwel voor de original iPhone.
Heb je een iPhone 3G of een iPhone 3Gs, dan is deze guide NIET
geschikt.

Lees voor je begint de gehele guide grondig door en download voor de zekerheid eerst alle benodigde bestanden. Je vindt de downloadlinks naar de benodigde software ook in de handleiding, maar wil je goed voorbereid zijn dan download je eerst alle benodigde bestanden naar een nieuwe map. Je hoeft deze bestanden dan niet meer te downloaden als je handleiding uitvoert, want je hebt ze dan al.
Benodigde downloads:

 • Het officiële Apple 3.1.3 firmware bestand voor de iPhone 2G. Download.
 • Het officiële Apple 3.1.2 firmware bestand voor de iPhone 2G (yep 3.1.2, dat is geen vergissing). Download.
 • De officiële versie van RedSn0w (0.92) van het iPhone Dev Team. Download voor Windows. Download voor Mac.
 • Bootloader 3.9 bestand. Download.
 • Bootloader 4.6 bestand. Download.

Deze handleiding is actueel vanaf 3 februari 2010 en alleen geldig voor Apple iPhone OS 3.1.3. Klik op Actuele unlock guides om de nieuwste jailbreak en unlock guides te raadplegen.

 1. Zorg dat je iTunes 9.0.3 of nieuwer op je computer hebt geïnstalleerd, deze versie kun je gratis bij Apple downloaden.
  Download RedSn0w voor Windows hier, of RedSn0w voor de Mac hier. Pak het zipbestand na de download uit in een map / folder die je gemakkelijk terugvindt.
 2. Voor de iPhone 2G download je de officiële iPhone 3.1.3 firmware van Apple hier. Sla het ipsw-bestand op in een map die je gemakkelijk terug kunt vinden.
  Na de download heb je dit bestand:
  iPhone1,1_3.1.3_7E18_Restore.ipsw
  Als jouw bestand met *.zip eindigt, hernoem het bestand dan naar de hierboven genoemde naam (verwijder de .zip extensie).
  Ga het bestand dus niet unzippen, want het is geen zipbestand.
 3. Zorg er voor dat de sim waarmee je gaat bellen in je iPhone zit. Sluit je iPhone op de computer aan en wacht tot iTunes is gestart. Laat iTunes de synchronisatie van je iPhone afronden en maak voor de zekerheid een reservekopie van je iPhone. Als je iPhone in herstelmodus staat (stekkertje + iTunes logo) dan zal je computer niet synchroniseren met de iPhone. Je kunt in dit geval meteen verder met stap 4.
 4. In iTunes zie je nu de knoppen “update zoeken” en “herstellen”. Mogelijk staat er i.p.v. “update zoeken” “bijwerken”. De functie is hetzelfde.itunesupdate1Is je iPhone nog bellend? Houd dan shift op je toetsenbord ingedruk en klik op “update zoeken” (shift + update zoeken en op de Mac alt + update zoeken), je instellingen op de iPhone blijven dan behouden. Staat je iPhone in herstelmodus? Houd dan shift op je toetsenbord ingedrukt en klik met de muis op “herstellen” (shift + herstellen en op de Mac alt + herstellen).  Een venster opent waarin je het zojuist gedownloade firmware 3.1.3 ipsw-bestand kunt selecteren. Browse naar de map waar het bestand staat en dubbelkik erop. iTunes zal je iPhone nu herstellen naar OS 3.1.3. Dit kan best een tijdje duren.
 5. Na de update naar firmware 3.1.3 zal je iPhone mogelijk vragen om activatie met iTunes. De jailbreak en activatie kun je doen met het programma RedSn0w dat je zojuist hebt gedownload en geünzipt. Hier nogmaals de dowloadlink voor RedSnow. RedSn0w voor Windows. RedSn0w voor de Mac.
 6. In stap 8 van deze handleiding vraagt RedSn0w om het iPhone ipsw firmwarebestand. Om firmware 3.1.3 te jailbreaken en unlocken moet je verwijzen naar het 3.1.2 firmwarebestand. Het klinkt misschien vreemd, maar RedSn0wkan alleen goed jailbreaken en unlocken  met het 3.1.2 ipsw firmwarebestand. Ondanks dat blijft je iPHone wél op OS 3.1.3! Je kunt de officiële Apple iPhone firmware 3.1.2 hier downloaden. De naam van het bestand is iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw.
 7. Laat je iPhone aan de computer aangesloten en sluit iTunes niet af! Laat gewoon de simkaart die je gaat gebruiken om te bellen in de iPhone zitten.
  Ga naar de map waarin je RedSnow hebt uitgepakt en start RedSn0w door op het bestand redsn0w.exe te dubbelklikken (op de Mac redsn0w.app). Je ziet nu het volgende scherm.
 8. Klik op “browse” en selecteer het firmware 3.1.2 ipsw-bestand dat je in stap 6 had gedownload. Dubbelklik erop,of selecteer het en klik op “openen”. Verwijs dus naar het bestand met de naam iPhone1,1_3.1.2_7D11_Restore.ipsw. Je moet inderdaad het firmware 3.1.2 ipsw bestand selecteren en niet het 3.1.3 ipws bestand.
 9. RedSn0w controleert het firmware 3.1.2 ipsw-bestand. Als dat succesvol verloopt zie je het volgende scherm.
 10. Klik op “next”.
  Je komt nu in het volgende scherm met opties terecht.
 11. Om de iPhone 2G te unlocken selecteer je in ieder geval “Unlock” (zie bovenstaand scherm). Wil je later extra gratis programma’s kunnen installeren op je iPhone – bijvoorbeeld uit de iFoneguide repository – selecteer dan ook “Install Cydia” (zie bovenstaand scherm). Klik vervolgens op “next”.
 12. RedSn0w vraagt nu om Bootloader bestanden. We gaan niet uitleggen wat dat inhoudt, maar wel waar je ze kunt downloaden. Download de 3.9 en 4.6 de bootloader files. Het zijn twee kleine bestandjes met de extensie *.bin. Selecteer de twee bestandjes in het volgende scherm en klik op “next”.
 13. Klik op “next”. Nu zie je het volgende scherm. Klik in dat scherm nog niet meteen op “next”, lees eerst de aanwijzingen door, maar volg ze nog niet op! Klik niet op “next”, maar ga naar het volgende punt in deze handleiding.

   

 14. Zet je iPhone uit en controleer nogmaals of hij goed op je computer is aangesloten. Kijk voordat je in Redsn0w op “next” klikt even naar het volgende plaatje. Je moet die aanwijzingen zometeen gaan uitvoeren. Overigens is het niet erg als je een paar seconden achterloopt op RedSn0w.

 15. Druk dus op “next” en volg de aanwijzingen van RedSn0w op.
 16. Vanaf nu gaat alles automatisch. Leg je iPhone neer en wacht totdat je een geunlockte en gejailbreakte iPhone ziet.
  Optioneel: Zet (als je wilt) de recentste reservekopie van je iPhone terug met iTunes.

   

 17. Happy calling!
Let op! Deze handleiding is alleen voor de original iPhone 2G, voor het eerste model van de iPhone, dus. Alle handelingen staan stap voor stap uitgelegd en de downloadlinks vind je ook in deze handleiding. Lees verder om je iPhone 2G naar Apple iPhone OS 3.1.3 te upgraden en te unlocken.

451 Reacties op “iPhone 2G – unlock en jailbreak firmware 3.1.3 met deze gratis handleiding.”

 1. Carl F schreef:

  Dit is zo VET COOL, al 3 keer verkeerd geupdate en ook al 3 keer mijn Old Skool Ifone terug gekregen via deze site.. De codes staan op mijn H schijf..
  Thanks

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie