Online shoppen in de VS met onze eigen TNT Post.

TNT Post timmert als commercieel bedrijf goed aan de weg. Het bedrijf speelt met een bekend concept in op een grote behoefte van Nederlanders; zonder fratsen online producten kopen in Amerika. Dit is zeker ook interessant voor potentiële kopers van een iPhone 3Gs of een Google Nexus One phone. Je kunt namelijk nu met een gerust hart shoppen in de Verenigde Staten zonder financiële verrassingen achteraf, want TNT Post heeft een simpele en bovendien transparante oplossing gevonden.

TNT Post Pakketservice is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Borderlinx. Zodra je je registreert bij Borderlinx krijg je een eigen adres in de Verenigde Staten. Dat kan handig zijn, omdat veel Amerikaanse online shops alleen binnen de Verenigde Staten producten verzenden. Het aan jou toegekende Amerikaanse adres is een echt adres, en daar gaan jouw bestelde goederen naartoe. In werkelijkheid gaan de producten die je in Amerika besteld naar TNT partner Borderlinx. Borderlinx stuurt de artikelen dan door naar Nederland. Een simpel, maar reeds bestaand idee. Overigens vind je alle relevante links onderaan dit bericht, lees dus eerst even verder.

Wat is er dan nieuw? Om te beginnen zit TNT Post achter www.borderlinx.com. TNT Post is een vertrouwde en gerenommeerde pakjesexpediteur in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Daarom kun je er vrijwel verzekerd van zijn dat je pakket aankomt en je dus niet met onbetrouwbare partijen in zee hoeft te gaan.
Bij bestellingen uit Amerika is het altijd maar de vraag of de douane bij je zal aankloppen voor BTW- en importheffingen. Indien van toepassing betaal je die extra kosten bij TNT / Borderlinx altijd, maar in ruil daarvoor je krijg je wel transparante inzage in de totaalrekening en de garantie dat je goederen aankomen, dubbel feest, dus.
Jij bent met Borderlinx en TNT eerlijk bezig, want je weet wat je betaalt zonder verrassingen achteraf en je bent verzekerd van ontvangst van je product(en).

De werking is simpel. Je bestelt iets bij een online shop in de VS en je geeft als verzendadres je Amerikaanse adres op dat je van Borderlinx hebt gekregen tijdens je registratie. Je vult vlak vóór het afrekenen op de website van Borderlinx in de calculator op wat het totaalbedrag is, inclusief verzendkosten is. TNT en Borderlinx geven je dan een overzicht van de bijkomende kosten voor verzending naar Nederland, de BTW en de importheffing. Daarmee kun je nooit voor verrassingen komen te staan. Mocht de totaalprijs toch niet interessant zijn, dan breek je je aankooptransactie bij de betreffende US shop gewoon af. Als je besluit verder te gaan met de aankoop, dan betaal je de Amerikaanse webshop en die verstuurt je aankoop naar jouw eigen Amerikaanse adres (bij Borderlinx).
Je kunt de calculator overigens al uitproberen zonder je bij Borderlinx te registreren. Hieronder staat een voorbeeldberekening van een mobiele telefoon van 530 dollar.

Je kunt de nieuwe service van TNT overigens bij alle online shops in de VS gebruiken, ook bij eBay. Je kunt eerst shoppen bij verschillende Amerikaanse online winkels en je artikelen naar je Amerikaanse adres laten verzenden. Uiteindelijk laat je alle aankopen bundelen in één pakket om kosten te besparen. Overigens krijg je van TNT Post 10% korting op de verzendkosten van je eerste Borderlinx bestelling, klik voor details op de TNT Post link onderaan dit artikel om er alles over te lezen.

Toen wij naar de ‘about us’ sectie van Borderlinx waren we wel verbaasd dat DHL als verzendende partij stond aangegeven. DHL is een hele grote concurrent van TNT Post, het is namelijk onderdeel van Deutsche Post uit Duitsland. TNT probeert juist een aanzienlijk belang te krijgen als post- en pakketbezorger in Duitsland. We gaan er dan ook maar vanuit dat de site van Borderlinx niet helemaal up-to-date is. Misschien is DHL wel te oude partner van Borderlinx, we zullen eens navragen. Wellicht is TNT toch wel in zee gegaan met Borderlinx, maar ook met DHL onder het mom van “was sich liebt, das neckt sich”, maar dan andersom…

Bron:

5 Reacties op “Online shoppen in de VS met onze eigen TNT Post.”

 1. anne schreef:

  hoe werkt die total cost calculator, want hoe weet je nou hoe zwaar een product is wat je koopt

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. Johan schreef:

  Ik vind die “total cost calculator” op zich al heel mooi, daarmee krijg je tenminste inzicht in je totale kosten. Natuurlijk glippen er weleens pakjes bij de douane doorheen. Is dat bij jou het geval met bestellingen uit Hongkong, Gerrit? Ik vind de verzendkosten heel beschaafd. Afhankelijk van wat je besteld worden de kosten vooral veroorzaakt door BTW en importrechten. Ik vind dit een mooie zet van tnt, want ik heb geen zin in rompslomp als je pakket er door de douane wordt uitgepikt, dan heb je je spullen nóg later in huis.
  Zelfs met BTW en import ben ik vaak goedkoper uit dan hier en als dat niet zo is, dan koop ik het wel hier bij ons.

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Joost schreef:

  Ben het niet eens met de negatieve reacties hier. Heb zelf een Blackberry besteld op ebay US (bij iemand die alleen naar een US adres shipped) en kleren bij Abercrombie.com . Die zendingen samenvoegen en je shipping tarief gaat niet veel omhoog. Dus kwestie van veel samenvoegen en dan vallen die kosten wel mee! Ben er erg blij mee, ook met de customer service trouwens..

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. Gerrit schreef:

  Heb even de Total Cost Calculator geprobeerd. Voor de kosten die ze berekenen kun je de goederen bijna zelf uit de USA ophalen… De shipping charges zijn meer ripping charges!

  modbreak, reacties samengevoegd…

  en als de verzending net zo snel is als de antworden van de service medewerkers waarmee je online contact kunt hebben kun je het ZWEMMEND nog sneller uit de USA halen…

  modbreak, reacties samengevoegd…

  Ik bestel de spullen dus gewoon in Honk Kong.

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. Fresh schreef:

  Uit antwoord van de klantenservice van Borderlinx blijkt dat het bedrijf weliswaar een samenwerking met TNT Pakketservice (TPP) is aangegaan, maar zendingen naar de meeste landen toch plaatsvinden met DHL.
  Daar zal TNT blij mee zijn…

  Het letterlijke antwoord van Borderlinx: “In most of the countries, Borderlinx uses DHL to process shipments from US or UK. However, in Netherlands, we specially use TNT to deliver your shipment from US or UK to your address.”.
  Wij benieuwd of onze testzending inderdaad door TNT bezorgd wordt, of toch door DHL.
  Is TNT echt heilig als nationale postbezorger, of maakt het eigenlijk helemaal niets uit?
  Wordt vervolgd…

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie