Onbeperkt belminuten meenemen, maar wel tegen een prijs.

Veel mobiele bellers hebben een abonnement dat enigszins overeenstemt met hun belgedrag. Soms ga je over het aantal ingekochte belminuten en/of SMS’jes heen, maar vaak houd je belminuten over, of verlies je ze zelfs. Dat laatste hoeft niet meer, maar wat kost het?

Als je een Relax abonnement bij T-Mobile afsluit, dan kun je overgebleven belminuten vanaf nu onbeperkt behouden. Wat betekent dat, is het groot nieuws? Nee, want helaas zijn hun abo’s een stuk duurder geworden.

In het verleden was het zo dat je bij T-Mobile overgebleven beltegoed kon meenemen in de volgende maand tot een maximum van je dubbele beltegoed. Dus stel dat je een Relax abonnement van 150 minuten had, dan kon je maximaal 300 minuten beltegoed hebben in een opvolgende maand, door de overgebleven minuten uit de vorige maand(en). Had je méér dan het dubbele (maximale) tegoed over, dan verviel het overschot aan belminuten. Betaalde minuten (of SMS’jes) dus, die gewoon voorgoed wegvielen.

Dat is nu voorbij, zo lijkt het. Je kunt nu bij een Relax-abonnement van T-Mobile je ongebruikte belminuten onbeperkt meenemen. Als je je belminuten uit je bundel dus niet opmaakt, dan gaan ze onbeperkt mee naar de volgende periode (zolang het abonnement loopt, uiteraard). Dat kan heel handig zijn als je langere tijd in het buitenland bent, of als je in een periode gewoon weinig belt.
Aardig van T-Mobile? Helaas niet…

De T-Mobile Relax abonnementen zijn helaas fors in prijs gestegen t.o.v. 2009. Met “fors gestegen” bedoel ik dat die prijzen in 2010 zeer explosief zijn gestegen! Heel slim heeft T-Mobile de Relax abonnementen gemakshalve een andere naam gegeven. Een 1-jarig Relax sim-only van 150 minuten kostte vorig jaar rond €6,50. Voor datzelfde bedrag krijg je nu bij sim-only 1-jarig nog slechts 90 belminuten/SMS’jes.
We geven als bron dan wel “De Telegraaf” aan, maar echt objectief is hun artikel niet. Overigens zijn andere mobiele providers nog strenger t.o.v. overgebleven beltegoed en ze zijn daarmee dus geen haar beter dan T-Mobile.

Trigger: www.telegraaf.nl

1 Reactie op “Onbeperkt belminuten meenemen, maar wel tegen een prijs.”

  1. Theo schreef:

    Helaas. Het addertje onder het gras is dat gesprekken vanuit het buitenland of gebeld worden in het buitenland buiten de bundel vallen. Die kun je dus niet uit je opgespaarde beltegoed halen.
    Dat staat niet duidelijk in de voorwaarden, je ziet het pas op je facturen.

    BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie