Google introduceert de Nexus One Google web phone met Android.

Er gingen al een tijdje geruchten dat Google een eigen Google Phone zou introduceren met het besturingssysteem Android. Nu is het zover! Google heeft de Google Nexus One op 5 januari 2010 officieel voorgesteld en hij is vanaf nu te koop, althans in de VS. Tijd om over te stappen?

Google vindt het web opnieuw uit, althans dat willen ze bij Google zelf, en Google doet er dan ook alles aan om ons het nieuwe web à la Google op te dringen. Oeps, dat klinkt niet vriendelijk, maar misschien is het niet eens zo opdringerig als het lijkt. Zie Google als een bedrijf dat onuitputtelijk veel ideeën en visies probeert om te zetten naar realiteit en dat waarderen we zeer. We hebben inmiddels een browser in de vorm van Chrome, er komt een Chromium besturingssysteem, Android draait al sinds geruime tijd op verschillende smartphone modellen en nu is er dus de Google Nexus One smartphone.

Is het tijd om over te stappen van de iPhone naar de Google Phone? Tsja, waar kijk je dan naar? Apple heeft een vet imago. De iPhone is gewoon goed in wat hij belooft te doen en dat heeft de iPhone de afgelopen jaren dan ook bewezen. Ons vielen dan ook de volgende technische details op, die de Google Nexus One in het voordeel zouden kunnen stellen, maar het gaat bij succes natuurlijk niet (alleen) om technische details, dat heeft Apple wel bewezen. Een paar positieve eigenschappen ten opzichte van de iPhone 3Gs:

  • Een 3.7 inch scherm (de iPhone heeft 3.5 inch).
  • Een energiezuinig 800 * 480 Oled scherm (de iPhone gebruikt een 480 *320 LCD scherm).
  • Een 5 megapixel autofocus camera met zoom en LED flitser (de iPhone camera heeft 3 megapixel, geen zoom en geen flits).
  • B/G/N Wifi met de snelle wireless N standaard (de iPhone heeft alleen B/G)
  • Een verwisselbare batterij (de iPhone heeft een vaste batterij).

iFoneguide wil hier geen beter/slechter vergelijking doen tussen de iPhone en de Google Nexus One. De echte sterke kanten hangen immers niet altijd af van technische superioriteit, maar van bruikbaarheid en daar weten we m.b.t. de Nexus One nog niets van.
Het enige dat we in de specs van de Nexus One echt missen is Multi-touch bediening, iets waarmee de iPhone wereldberoemd is geworden. Multi-touch bediening heeft zich op de iPhone als killerspec meer dan eens bewezen. Hopelijk heeft de Google Phone toch Multitouch, anders valt hij wat ons betreft nu al af. Ook beheerst de Nexus One de Nederlandse taal nog niet, hopelijk verandert dat als de Google Nexus One ook bij ons beschikbaar wordt. Kom op Google!

Goed, de Google Nexus One is er nu en hij komt ook gauw naar Europa, zo belooft Google. De telefoon wordt door HTC geproduceerd en zal zowel los als met een abonnement beschikbaar worden. Hopelijk is het toestel wel degelijker dan menig ander HTC toestel tot nu toe en is de verwisselbare batterij niet alleen bruikbaar om het toestel keer op keer te resetten, zoals bij de Windows Mobile toestellen van HTC.

Je leest alle details over de Google Nexus One het beste bij de bron; bij Google zelf dus. Alle relevante linkjes vind je onderaan dit artikel.
Wellicht krijgen we binnenkort wel een Nederlandstalige Google Phone club, van Gonny en JP, de eigenaars van iPhoneclub

Links:

Plaats een Reactie