Bereikbaar op twee 06-nummers met één GSM, heel handig.

Een nieuwe service biedt je de mogelijkheid om een tweede nummer op je eigen simkaart te kunnen gebruiken. Je bent dan tegelijkertijd bereikbaar op 2 verschillende 06-nummers met één simkaart op één mobiele telefoon. Het werkt ook op de iPhone. Echt duur is het niet en het kan heel handig zijn!

Op de website TweedeNummer.nl kun je binnen een handomdraai een tweede 06-nummer laten aanmaken. Dat nieuwe 06-nummer wordt gekoppeld aan je huidige simkaart en je bent dan bereikbaar op je eigen bestaande 06-nummer en op je nieuwe tweede 06-nummer.
De nieuwe dienst is een initiatief van het bedrijf Telecombination International BV en opereert via het netwerk van T-Mobile. Dat betekent echter niet dat alleen T-Mobile klanten van de nieuwe dienst gebruik kunnen maken, tweede nummer werkt in combinatie met elke provider en elke telefoon. Stel je hebt een abonnement of prepaid simkaart bij Vodafone, KPN, Telfort of welke provider dan ook, de tweede nummer dienst werkt.

Wat kost het?
Telecombination International BV is in beginsel niets anders dan een ander bedrijf dat mobiele telefoondiensten aanbiedt. Naast aanbieders als Simyo (KPN netwerk), Tele2 (T-Mobile netwerk) of Debitel (diverse netwerken) biedt het bedrijf mobiele sim-only abonnementen en prepaid simkaarten aan die werken via het netwerk van T-Mobile.
Wel nieuw is hun concept “tweede nummer Erbij”, waarmee je de mogelijkheid krijgt om met een tweede 06-nummer op je bestaande simkaart bereikbaar te zijn. “Tweede Nummer Erbij” kost €4,95 per maand en eenmalig €9,95 aansluitkosten, tot 1 juli 2010 is “Erbij” overigens gratis, zodat je het kan uitproberen. Opzeggen kan per maand.

Voor wie is het?

 • Voor mensen die privé en zakelijke gesprekken gescheiden willen houden met gebruik van 1 GSM.
 • Voor mensen die hun eigen 06-nummer liever niet aan derden bekendmaken. Dat kan handig zijn als je je nummer bijvoorbeeld op Marktplaats wilt weergeven, of als je keer een leuke date hebt…

Er zijn vast meer redenen om een tweede 06-nummer te willen gebruiken. Wat je reden ook is, een tweede 06-nummer op één telefoon kan gewoon handig zijn. Met dit concept hoef je niet steeds de simkaart in je GSM te verwisselen, of te rommelen met dual-sim adapters. Bovendien ben je steeds op beide nummers tegelijkertijd bereikbaar op één GSM en hoef je dus niet met twee telefoons te zeulen.


Wat kun je ermee?
Stel je geeft je tweede 06-nummer prijs aan iemand, dan kan die persoon je bellen zonder dat hij/zij weet dat dit niet je eigenlijke 06-nummer is. Als iemand je belt, dan zie jij ook niet het echte 06-nummer van de beller, je ziet een intern nummer van de “tweede nummer” service. Als je dat interne nummer noteert dan kun je op je persoonlijke pagina op de website van tweedenummer (de “TweedeNummer Manager”) het echte 06-nummer van de beller achterhalen.
Een inkomend gesprek via je tweede nummer herken je aan de voorloopcijfers 063211 in het nummer dat jou opbelt.
Op diezelfde persoonlijke pagina kun je bepaalde bellers blokkeren, of je tweede 06-nummer (tijdelijk) helemaal uitschakelen.

Als je zelf iemand wilt bellen zonder je eigen 06-nummer prijs te geven, dan bestond er al de mogelijkheid om je eigen nummer te onderdrukken. In dat geval ziet de ontvanger van het gesprek jouw nummer niet op zijn/haar GSM. Je kunt echter ook bellen met je tweede nummer door eerst naar de centrale van “tweedenummer” te bellen (de “TweedeNummer Assistent”), daarna kies je het nummer dat je wilt bellen. De gesprekskosten worden afgerekend op de factuur van je eigen mobiele provider (of van je prepaid tegoed bij je eigen provider afgetrokken).

SMS’en is helaas (nog) niet mogelijk met dit concept, hopelijk komt daar verandering in.
Je kunt overigens wel met TweedeNummer SMS’en als je voor een abonnement of prepaid constructie van TweedeNummer kiest, maar in dat geval lopen ook de kosten voor SMS’jes en gesprekken via TweedeNummer en niet via je huidige mobiele telefoonrekening. Dat laatste kan in bepaalde gevallen ook wel weer van voordeel zijn, bijvoorbeeld als een overijverige baas, of rondneuzende partner je echte telefoonrekening onder ogen krijgt… 🙂

Nawoord.
iFoneguide schrijft dit artikel louter omdat het concept TweedeNummer in een veelgevraagde behoefte kan voorzien. We hebben geen enkele connectie met TweedeNummer en de links in dit artikel zijn voor ons niet van commercieel belang. Tegelijkertijd zijn we ook niet verantwoordelijk voor onvoorziene kosten van de TweedeNummer service, noch voor andere onvoorziene zaken die met het gebruik van de TweedeNummer service samenhangen.
Lees de website van het bedrijf gewoon goed door en vergeet vooral de kleine lettertjes niet. Dat laatste geldt trouwens niet exclusief ten aanzien van TweedeNummer, maar in het algemeen.

via: TweedeNummer.nl

2 Reacties op “Bereikbaar op twee 06-nummers met één GSM, heel handig.”

 1. potverdikkeme schreef:

  website doet het geeneens
  ik wil graag 10 nummers op 1 simkaart
  hihi

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. kees dean schreef:

  website bestaat niet meer……

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie