Unlock je iPhone 2G op firmware 3.0.1 met deze iFoneguide handleiding.

Met het gratis programma RedSn0w van het iPhone Dev Team kun je jouw iPhone 2G met firmware 3.0.1 unlocken, jailbreaken en activeren voor iTunes. Alle handelingen staan stap voor stap uitgelegd en de downloadlinks vind je ook in deze handleiding. Lees verder om je iPhone 2G naar Apple iPhone OS 3.0.1 te upgraden en te unlocken.

Als je een beetje handig bent bel je binnen 30 minuten met firmware 3.0.1 op je iPhone! Ook voor mensen die nog een bellende iPhone 2G hebben met oudere firmware is deze handleiding te gebruiken om te updaten naar 3.0.1.

Lees voor je begint de gehele guide grondig door en download alle benodigde bestanden. Je vindt de downloadlinks in de handleiding. Zorg ervoor dat de sim waarmee je gaat bellen in de iPhone zit.
Let op! iFoneguide heeft geen eigen helpdesk. Indien je van deze guide gebruik maakt en hulp nodig hebt, kun je onderaan het artikel een opmerking plaatsen, of een vraag stellen.

 1. Zorg dat je iTunes 8.2 hebt geïnstalleerd, deze versie kun je gratis bij Apple downloaden.
  Download RedSn0w voor Windows hier, of RedSn0w voor de Mac hier. Pak het zipbestand na de download uit in een map / folder die je gemakkelijk terugvindt.
 2. Voor de iPhone 2G download je de officiële iPhone 3.0.1 firmware van Apple hier. Sla het ipsw-bestand op in een map die je gemakkelijk terug kunt vinden.
  Na de download heb je dit bestand:
  iPhone1,1_3.0.1_7A400_Restore.ipsw
  Als jouw bestand met *.zip eindigt, hernoem het bestand dan naar de hierboven genoemde naam
  Niet unzippen, want het is geen zipbestand.
 3. Sluit je iPhone op de computer aan en wacht tot iTunes is gestart. Laat iTunes de synchronisatie van je iPhone afronden en maak voor de zekerheid een reservekopie van je iPhone. Als je iPhone in herstelmodus staat (stekkertje + iTunes logo) dan zal je computer niet synchroniseren met de iPhone. Je kunt in dit geval meteen verder met stap 4.
 4. In iTunes zie je nu de knoppen “update zoeken” en “herstellen”. Mogelijk staat er i.p.v. “update zoeken” “bijwerken”. De functie is hetzelfde.itunesupdate1
  Is je iPhone nog bellend? Houd dan shift op je toetsenbord ingedruk en klik op “update zoeken” (shift + update zoeken en op de Mac alt + update zoeken), je instellingen op de iPhone blijven dan behouden. Staat je iPhone in herstelmodus? Houd dan shift op je toetsenbord ingedrukt en klik met de muis op “herstellen” (shift + herstellen en op de Mac alt + herstellen).  Een venster opent waarin je het zojuist gedownloade firmware 3.0.1 ipsw-bestand kunt selecteren. Browse naar de map waar het bestand staat en dubbelkik erop. iTunes zal je iPhone nu herstellen naar OS 3.0.1. Dit kan best een tijdje duren.
 5. Na de update naar firmware 3.0.1 zal je iPhone 2G mogelijk vragen om activatie met iTunes. De jailbreak en activatie kun je doen met het programma RedSn0w dat je zojuist hebt gedownload en geünzipt. Hier nogmaals de dowloadlink voor RedSnow. RedSn0w voor Windows. RedSn0w voor de Mac.
 6. In stap 8 van deze handleiding vraagt RedSn0w om het iPhone ipsw firmwarebestand. Om firmware 3.0.1 te jailbreaken en unlocken moet je verwijzen naar het 3.0 firmwarebestand. Het klinkt misschien vreemd, maar RedSn0w werkt niet met het 3.0.1 ipsw firmwarebestand. Je kunt de officiële Apple iPhone firmware 3.0 voor de iPhone 2G hier downloaden. De naam van het bestand is iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw.
 7. Laat je iPhone aan de computer aangesloten en sluit iTunes niet af! Laat gewoon de simkaart die je gaat gebruiken om te bellen in de iPhone zitten. Als je iPhone erom vraagt, voer dan steeds je de pincode van je sim in door op ontgrendelen te tikken. Dit komt de activatie van Youtube ten goede.
  Ga naar de map waarin je RedSnow hebt uitgepakt en start RedSn0w door op het bestand redsn0w.exe te dubbelklikken (op de Mac redsn0w.app). Je ziet nu het volgende scherm.
  redsn0w1
 8. Klik op “browse” en selecteer het firmware 3.0 ipsw-bestand dat je in stap 6 had gedownload. Dubbelklik erop,of selecteer het en klik op “openen”. Verwijs dus naar het bestand met de naam iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw. Je moet inderdaad het firmware 3.0 ipsw bestand selecteren en niet het 3.0.1 ipws bestand. Dit is geen vergissing.
  redsn0w08_1
 9. RedSn0w controleert het firmware 3.0 ipsw-bestand. Als dat succesvol verloopt zie je het volgende scherm.

  redsn0w3
 10. Klik op “next”.
  Je komt nu in het volgende scherm met opties terecht.redsn0w08_2
 11. Om de iPhone 2G te unlocken selecteer je in ieder geval “Unlock” (zie bovenstaand scherm). Voor de iPhone 3G laat je “Unlock” te allen tijde uit, omdat deze alleen voor de 2G bedoeld is. Wil je later extra gratis programma’s kunnen installeren op je iPhone – bijvoorbeeld uit de iFoneguide repository – selecteer dan “Install Cydia” (zie bovenstaand scherm).
 12. RedSn0w vraagt nu om Bootloader bestanden. We gaan niet uitleggen wat dat inhoudt, maar wel waar je ze kunt downloaden. Download de 3.9 en 4.6 de bootloader files. Het zijn twee kleine bestandjes met de extensie *.bin. Selecteer de twee bestandjes in het volgende scherm en klik op “next”.
  redsn0w08_3
 13. Let op, nu komt het moeilijkste gedeelte. Je moet je iPhone – met de knoppen op de iPhone – in DFU modus gaan zetten. Dat is een diepe herstelmodus. Klik op “next”. Nu zie je het volgende scherm. Klik in dat scherm nog niet meteen op “next”, lees eerst de aanwijzingen door, maar volg ze nog niet op! Klik niet op “next”, maar ga naar het volgende punt in deze handleiding.

  redsn0w5

 14. De beschrijving van RedSn0w voor de DFU modus is wat ons betreft veel te ingewikkeld. Je kunt natuurlijk de aanwijzingen van RedSn0w volgen, dat werkt ook. Als het mislukt kun je RedSn0w altijd weer opnieuw starten, dus wat dat betreft is er geen paniek nodig. Als je je iPhone in DFU mode wilt zetten met de methode van RedSn0w, volg dan de aanwijzingen op het scherm van RedSn0w.
  Ga verder naar punt 15 als je de iFoneguide methode wilt gebruiken. Je kunt trouwens rustig onze methode eerst doorlezen voor je een besluit neemt. RedSn0w wacht wel, zolang je nog maar niet op de “next” knop drukt.
 15. Om je iPhone in DFU modus te zetten volgens onze methode doe je het volgende:
  1. Als je onze methode hieronder volledig hebt doorgelezen, dan pas klik je op de knop “next” in RedSn0w. Met onze methode laat je je iPhone AAN! Windows gebruikers zijn in het voordeel! Mac gebruikers moeten seconden tellen.
  2. Als je Windows hebt zet je je luidsprekers aan met 100% volume.
  3. Klik op “next” in RedSn0w.
  4. Houd de homeknop en de aan-/uitknop van je iPhone tegeljjkertijd ingedrukt, totdat je het USB afmeldsignaal hoort (Windows: dingdong! Mac: ongeveer 9 seconden). Laat daarna de aan-/uitknop los maar blijf de homeknop vasthouden tot je PC het USB aanmeldsignaal geeft (dongding! Mac: ongeveer 14 seconden)! Laat daarna alle knoppen op de iPhone los. Als het goed is zie je voortgang in RedSn0w.
 16. Vanaf nu gaat alles automatisch. Leg je iPhone neer en wacht totdat je een geunlockte (alleen 2G) en gejailbreakte iPhone ziet.
  Optioneel: Zet (als je wilt) de recentste reservekopie van je iPhone terug met iTunes.
 17. Happy calling!

89 Reacties op “Unlock je iPhone 2G op firmware 3.0.1 met deze iFoneguide handleiding.”

 1. robbedoes schreef:

  zoo heeeeel goed hor!! respect
  ben heeel blij dat ie t weer doet!!!
  was ff piele maar tis gelukt,, zeeeer bedankt!!!
  gr. Robbie

  BeantwoordenBeantwoorden
 2. nick(name) schreef:

  hallo ik wil dit wel uitvoeren omdat mijn iphone al eens door iemand is gejailbreakt en unlockt en cydia niet meer werkt en niks doet het van alles wat ik op forums lees, dus ik dacht ik jailbreak hem opnieuw maar maakt het uit dat hij nog een keer wordt gejailbreakt en moet ik de unlock dan wel weer inschakelen of wordt hij dan weer lock.

  A.U.B help!!!

  BeantwoordenBeantwoorden
 3. Roy schreef:

  hallo, bij mij ging het allemaal soepeltjes totdat er in het display van de iphone stond “downloading jailbreak data…” en vlak daarna kreeg ik in windows de melding dat redsnow niet meer werkte en werd toen afgesloten.. echter blijft op mijn iphone dezelfde melding staan.

  is hij nu nog steeds bezig of kan ik beter meteen opnieuw beginnen?

  BeantwoordenBeantwoorden
 4. MrDeposit88 schreef:

  hallo,

  Kan iemand me helpen, want me wifi doet het nie
  voor de rest doet alles het helemaal goed!!

  BeantwoordenBeantwoorden
 5. leon64 schreef:

  @Erwin:
  In windows verkenner moet je aangeven dat je de extensie zichtbaar wilt krijgen (in Extra/mapopties/weergave). je zal zien dat er ISPW.ZIP staat:
  ZIP weg halen en klaar!!!

  BeantwoordenBeantwoorden
 6. kameran schreef:

  Hoi allen ,ik heb een costum 3.1.2 firmware via google gedownload en op mijn iphone gezeet via ituns en werkt perfect ik hoef nieks te doen heel makelijk.

  BeantwoordenBeantwoorden
 7. MrDeposit88 schreef:

  Hallo,

  Ik heb mijn iphone 2g met succes geupgrade naar 3.01 en gejailbreaked.
  Alles werkt helemaal goed. Alleen me wifi doet het niet.
  kan iemand mij daarbij helpen hoe ik deze weer laat werken?
  En ontzettend bedankt voor de handige handleiding!!

  groeten

  BeantwoordenBeantwoorden
 8. Fresh schreef:

  Telfort iPhone geeft wel vaker ellende. Stop je sim even in een andere GSM en voor een gesprek. Daarna plaats je de sim weer in de iPhone.

  BeantwoordenBeantwoorden
 9. Ivo schreef:

  ooh en ik heb ook geen verbinding meer met Telfort??

  BeantwoordenBeantwoorden
 10. Ivo schreef:

  hey ik heb deze helehandleiding gevolgt en werkt perfect me ihpone 2g doet het weer maar ik heb 1 probleem
  als ik probeer apps te instaleren lukt het niet???
  help…

  BeantwoordenBeantwoorden
 11. Erwin schreef:

  als ik het firmware 3.0.1 bestand de naam wil wijzigen in ipsw lukt dat wel
  maar in redsnow vind hij het bestand niet en in itunes hetzelfde.Bij eigenschappen zie ik “winrar zip archive”staan.
  Wat moet nu doen dan ???

  BeantwoordenBeantwoorden
 12. Brandy schreef:

  !??
  Ik wilde, na een lange tijd met veel plezier gebruik gemaakt te hebben van mijn perfect werkende 2G iPhone met 2.0 firmware, een upgrading uitvoeren (inmiddels kan je minder en minder Apps downloaden door de verouderde firmware)

  ! Na stap 4 heeft de iphone zich herstart,…bij stap 5 gaat het fout,..de RedSn0w applicatie geeft een foutmelding na het scannen van de 3.0 firmware!
  Ik heb nog diverse pogingen gedaan,..maar helaas.
  Nu heb ik de rest van de stappen, unlocken / jailbreak / activatie, overgeslagen (kon ook niet verder in RedSn0w) echter de iPhone ‘draait’ prima op de nieuwe 3.0.1 firmware. Alle toepassingen zijn bewaard gebleven, sync met itunes werkt, telefoon werkt, mail werk, agenda werkt!!!!

  ? Kan je me uitleggen hoe dat kan,..en of ik eerdaags voor een verassing sta, en beter het hele proces kan herhalen (stap 5/15),..als het nu wel werkt.

  Alvast bedankt.

  BeantwoordenBeantwoorden
 13. rem schreef:

  Hallo Fresh,

  Dag verder & probleem nu opgelost: via cydia ‘pushfix’ gevonden & dat werkt; youtube nu probleemloos.

  Gr, Rem

  BeantwoordenBeantwoorden
 14. rem schreef:

  Hallo Fresh,

  Alles verliep weer soepeltjes, nu met m’n 2G van 2.1 naar 3.0.1 met deze handleiding.
  Alles werkt tiptop, alleen youtube blijft melding ‘cannot connect to youtube’ geven. Tips? Gewoon nog een keer Redsnow draaien?

  Groeten & dank alvast, Rem

  BeantwoordenBeantwoorden

Plaats een Reactie